Jāni D.,ja Tev iznāk kuilis pa 30m tu šauj ar lodi un viņš nekrīt,cik tevis pietiktu lai nelaistu renkuļus pakaļ.
priekškam renkuļi 25m distancē ,šauj ar lodi galvā ,cita lieta, ja lapsa pa 70m.
Nu kā nosakām, kaimiņš taču redz kas skēja garām, vai pa ko tika šauts. Kā arī mums viss ir uz godīguma līmeņa, ja netrāpīji tad atzīstamies. Ja medības ir uz rukšiem vai aļņiem, tad šaujam tikai pa dižmedījumu un nekādu citu variantu.
Ja nedot Dievs tika ievainots un aizgāja ar asinīm mēģinam izsekot, ja neatrodam pienākas norakstīt un vienalga sods jāmaksā.
Vari šaut no 10m un netrāpīsi, tas ir vietas sakritība. bija gadījums kad viens šāva no 10m pa stāvošu ruksi un garām, izrādās neredzēja maziņu zariņu, no kā lode mainīja trajektoriju. Dažādi gadās, cik daudz ir nopūdelēts, tik būs variantu kāpēc tā notika!!!
Vasara nosavu nelielu alavu, tai adaa desmitnieka smukaa izkliedee bija 8,5mm renkas viens renkulis tikai bija ticis lidz ribam...! Pec visa sauts ar kautkada iemesla pec ar loti vaju ladinu, jo pie tadas izkliedes renkam bija jabut otra pusee pie adas.....!!! Sencis stastija ka senakos laikos nosavusi kuili kuram pilna bruna ar visadiem brinumiem, renkuliem lodem un uzgrizniem un kajas vel pilnas ar pilu skrotim......! Jo bija laiki kad to ruksu kolhoza laikos bija daudz un katrs savu mazdarzu sargaja ka maceja...!!!
Mans rekords uz kādiem 70, lapsu gar zemi noguldīt ar bisi 6.2. Tālākās distancēs esmu šāvis, bet tad atrodi lapsu nākamajā dienā kādi 100-200m no tās vietas kur šāvu.
Tom dainis
Tāda situācija nav bijusi, bet domāju ka nešautu. Esmu nopūdelējis daudz, bet neesmu no tālšāvējiem un šauju tikai ja esmu pārliecināts...bet dzīvē gadās visādi. Negribu taisīties baltāks par baltu, bet kā jau teicu tāda situācija nav bijusi, ja būs dalīšos pieredzē. :)
Jānis,gan jau būs un gan jau kritīs no pirmā,bet padalisos savā pieredzē - stāvu kalniņā,redzu nesās kaza toč virsū parmetu renkas 6mm, uzskrien tanī kalnā metri 15,šāvu prikšējā plecā,kaza palēcās uz pakaļkājām un nošļūc uz muguras lejā,pēc minūtēm piecām kaza augšā un prom,200m nogāju asins beidzās tā arī neatradām.Tas bija 2000 gadā un tas bija pēdējais šāviens ar renkuļiem dzīvniekam lielākam pa bebru.Ir bijis divi šāvieni divi buki viens ar lodi otrs ar renkuļiem abi lāpstiņās,lode mazāk saārda par pieciem 9mm renkuļiem.Cik ir bijis viens renkulis kaklā un gatavs,laikam puse no tiem kurie tas renkulis ir ausīs vai kajās.
Bet es lapsas neņemu, jo nav ko darīt ar tām ādām. Ja kāds no kolēģiem vēlas tad atdotu, bet tā parasti mēģinam aprakt, vai nu dziļāk krūmos iemest. Ar tām ādām kā ir tā ir neko tagad lādzīgu izdarīt nevar!!!!
Jā,tā nu ir gan, ka diezgan bieži nākas redzēt visādus brīnumus ar ko un pa ko tik nav šauts, un pēc tam dzīvnieks mocās.Pats nomediju stirnu āzi kurš stipri kliboja, priešējā plecī lāpstiņu neskarot bija ievainojums apmērām 15cm D, un brūcē atradās skrošu kokteilis sākot ar 00 un beidzot ar 5nr skr.Ievanojums nebija vecāks par nedēļu, bet buku medības tikai otro dienu!
priekškam renkuļi 25m distancē ,šauj ar lodi galvā ,cita lieta, ja lapsa pa 70m.
Ja nedot Dievs tika ievainots un aizgāja ar asinīm mēģinam izsekot, ja neatrodam pienākas norakstīt un vienalga sods jāmaksā.
Vari šaut no 10m un netrāpīsi, tas ir vietas sakritība. bija gadījums kad viens šāva no 10m pa stāvošu ruksi un garām, izrādās neredzēja maziņu zariņu, no kā lode mainīja trajektoriju. Dažādi gadās, cik daudz ir nopūdelēts, tik būs variantu kāpēc tā notika!!!
Tāda situācija nav bijusi, bet domāju ka nešautu. Esmu nopūdelējis daudz, bet neesmu no tālšāvējiem un šauju tikai ja esmu pārliecināts...bet dzīvē gadās visādi. Negribu taisīties baltāks par baltu, bet kā jau teicu tāda situācija nav bijusi, ja būs dalīšos pieredzē. :)