Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
03.12.2008. 19:00
Vispār jau pēc definīcijas nepareizi ir lukturi pie stobra stiprināt. Tas izmaina stobra vibrācijas un trāpījuma vietu. Protams, var paveikties uzlikt tādā vietā, ka trāpījuma vieta nemainās.
Atļaušos piebilst,spicajam stiprinot lukturi uz stobra,lode 100metros man gāja 6-8 cm zemāk,tagad lukturis uz optikas,problēmas nav.Gludajam zemstobra stiprinājums,izmaiņas nesaskatu.
Uzliekot uz stobra gludajam un masenei - atšķirības trāpījumos nemanīju. Karabīnei - lieku tikai uz optikas, tādēļ nav komentāru, bet pēc teorijas pieļauju, ka trāpījuma vieta noteikti mainās...
Pašlaik neskumstu par Scorpion R500 (karabīnei) un R500M (masenei), bet pavisam drīz čoms no Honkongas atsūtīs 1200Lum ksenonu, notestēšu, padalīšos iespaidos. Tam gan, atšķirībā no Scorpion, būs 3 lādējamas baterijas, kas mani nepavisam nesajūsmina...
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
04.12.2008. 12:04
Nu teoreetiski jau taa ir ar to lukturi, bet nu prakse pieraadija, ka nekas man nemainijaas un lodes meetaat nesaaka .... kronshteinu uzliku ar diezgan biezaam gumijaam apakshaa ....
1200 lumensi :) - uz 100 metriem pietiek jau ar 100-130 lumensiem. bet atceramies visi - tas kas tumsaa shauj virs 100 metriem - tas nav mednieks un nekad arii taads nav bijis - huj tu peectam to lopu atradiisi, sapratiisi - kur shaava, kur aizgaaja, kur sasinis (un tas kas saka ka shauj tikai desmitniekos un viss kriit uz vietas - tas to4na nav mednieks - vai nu profesionaals snaiperis vai, kas visticamaak, medniekstaastu staastieks), jaaatceraas ka biezzi seezzot naktiis (rudenjos, ziemaa) ir MIGLA, kura taapat redzi samazina liidz 30-60 metriem un gandriiz vienmeer ir taads mitruminsh gaisaa ka vairaak pa 150 metriem (uzlaizzot stipraas gaismas) redzi tik miglu...
par to ka ar likumu ir probleemas - kaartiigs latvieshu mednieks pa to nemaz nedomaa :D
No shaadiem lukturiem 500 lum+ ir jeega ja uz vinjiem kraasainos filtrus baazz, BET paarsvaraa shaadiem lukturiem fitru NAV (ja vien tie lukturi nav no daargaa gala ar cenaam 400$+) es arii iepirku kaadus ar 300lum un 160lum, bet filtrus nevar pa normaalu cenu nekur atrast (filtri daargaaki kaa lukturis ar visaam atlaadeejamajaam baterejaam un protams - nav domaati konkreetajiem modeljiem - nevarees uzlikt), moshka kaads zina kur kaadus leetaa gala filtrus mekleet (jaaiepeerk vairaaki un pashrociigi jaapiestikjee - jaameegjina vismaz)?
par to ka ar likumu ir probleemas - kaartiigs latvieshu mednieks pa to nemaz nedomaa :D
No shaadiem lukturiem 500 lum+ ir jeega ja uz vinjiem kraasainos filtrus baazz, BET paarsvaraa shaadiem lukturiem fitru NAV (ja vien tie lukturi nav no daargaa gala ar cenaam 400$+) es arii iepirku kaadus ar 300lum un 160lum, bet filtrus nevar pa normaalu cenu nekur atrast (filtri daargaaki kaa lukturis ar visaam atlaadeejamajaam baterejaam un protams - nav domaati konkreetajiem modeljiem - nevarees uzlikt), moshka kaads zina kur kaadus leetaa gala filtrus mekleet (jaaiepeerk vairaaki un pashrociigi jaapiestikjee - jaameegjina vismaz)?