Izlasiiju lielaako dalju saakuma komentu un radaas paardomas vai te vispaar ir kaads, kas ir bijis mediibaas un ja jaa vai kaadreiz kautko ir noshaavis - te tikkai kaarteejaas latvieshu bomzzu runas, izdzirdot kaadu aarzemju mashiinu, uzreiz piemineet fraazi ''kraaninja meeriishana''. mediiju jau 10 gadus un bez 4x4 mashiinas mediibaas kaa bez plintes!!! ar ko savaadaak vediisi mediijumu aaraa, ar ko bariibu iekshaa? Masti parasti atrodas vairaakus kilometrus viens no otra un lietus/sniega laikaa tur ar vieglajiem ne tuvu visaas vietaas nevar piebraukt. Visas shiis aktivitaates bez mashiinas, ja kaadam liekas iespeejamas, tad vinsh 90% no mediibu laika pavadiis ar kaajaam ejot. Un ne visi dzipi pa bezcelju iet vienaadi, taapeec tad nav runa pa ''kraaninju staipiishanu'', jo ir lietas, kas ir labaakas un sliktaakas un taas var saliidzinaat minot faktus. Izmantojam UAZ bulku (praktisks - daudz vietas, bezceljaa nav taalaakais braucamais), veel veel UAZ, Pajero, SuzukiSamurai un ik pa briidim citus 4x4 (kurus saimnieki taupa un vienemer nebrauz uz mezzu) - ne visiem ir dzipi, bet tad kad brauc, kur ar vieglo taalaak nevar piebraukt, visi saseezzaas (neviens nav taalaak gaajis ar kaajaam, ja citi ar 4x4 brauc iekshaa), par dzipu bezcelja tehniku un potenciaaliem te nav veerts runaat, lai ''kaajaamgaajeeji / kraaninju nestaipiitaaji'' noiet kaadus 2 km pa zemes celju un peectam to pashu celju atpakalj pa mezzu kaa dzineejs, un tad nez cik km uz naakamo mastu varbuut jau velkot mediijumu :) un tad runaajot pa 4x4 bzcelja saliidzinaashanu vairs nepieminees vaardus ''kraanu staipiishanu'' un ''jo labaaks dzips, jo taalaak peec traktora'' pie katras markas, kas nav UAZ
Ļooooti cienījamais Jurģis medīt sācis ļoti nesen. :) Tie 20 un vairāk km dienā kājām kādreiz nebija nekas īpašs. Un lopiņu nesa ārā kilometriem mugursomās. Acīmredzot augstākminētais kungs tais laikos labākajā gadījumā "staipīja krāniņu" autiņos vai bija tālu stāvošs no medību lietām. :)
Neviens nenoliedz, ka 4x4 medībās ir ģela gan džipa, gan kvadracikla izskatā. Un protams, ka šodien neviens reāli negribētu atgriezties 20 un vairāk gadu senā pagātnē, lai medībās čībotu kājām vai brauktu ar zirgu. Runa iet par to, ka ļautiņi aiziet otrā galējībā - jābrauc obligāti katram ar savu. "Ņe carskoje eto ģelo" ar kādu braukt kopā un netaisīt lieku ļembastu.
>Jānis Bārs
Shitaaadus gudri dirseejus naakas satikt, paarsvaraa jau viira duushaa gan :) vieniigais ko tu pateici ir tas ka esi vecus un stulbs. Vecteevu laikus noliksim pie malas (taa ir pagaatne un ja taa atgriezieiisies gan arii iesim 20 km dienaa pa mezzu ar kaajaam). mediiju no CCCP laikiem, arii toreiz UAZ un Niva vienmeer pa rokai bija, un kaa toriez tie, kam bija zzigulji, moskvi4i un ZAZi sakaapa UAZaa kaut pa 10 cilveekiem ja vajadzeeja, taa arii tagad sakaapjam, paarkaapjam peec vajadziibas. nezinu kaa iet tajos ''biezaakajos'' klubos. Ja pa pilseetu katram otrajam cilveekam (straadaajosham, normaali pelnosham) ir dzips ar kuru asfaltu deldeet, tad kaapeec lai pelnoshs mednieks arii sev nepirktu dzipu. es gan ikdienaa lietoju vieglo autinju un mediibaam man ir ''stacionaars'' dzips. un mees vienmeer koopereejamies gan ar vieglo no Riigas braucot uz mediibu vietaam (vienreiz ar vienreiz viens ar savu ved, otrreiz otrs...), gan dzipos seesdamies un degvielu metot, protams stulbi 1 medneiks 1 mashiinaa, bet mees, pat ja ieprieksh neesam sarunaajushi vienemer no riita saseezzamies pa 3-4 mashiinaa pat, tie kam vietas 4x4 nav un jaabrauc ar vieglajaam mashiinaam, katrs nebrauc ar savu, bet saseezzas kaut vai lai nesmeereetu mashiinu, ar dzineeju mashiinaam probleema nebuutu un galu galaa 1 arii nav interesanti...
Kaut kas tur neiet kopā cien. Jurģi! Sākumā Tu stāsti "mediiju jau 10 gadus " , bet vēlāk jau varam lasīt ko citu "mediiju no CCCP laikiem"... Vai tikai pats nebūsi no dirsējiem?:)
Slēpts
08.01.2008. 08:42
Cien. Jurgis Bakmans. Es medīju jau kādus gadus 15 - 16 (ar ieroci jau 12). Kad sāku iet medībās - dzīvojām jau brīvā Latvijā. Kur tu pirms desmit gadiem ņēmi CCCP?
P.S. nav smuki šitā runāt.
http://www.reklama.lv/ru/data/...
1400 EUR, ja nemelo, 1988. gada dampis. Kad sīks biju, bieži sanāca ar tādu uz mežu vizināties.
Interesanti, vai Latvijā kāds tirgo LuAZ armijas variantu - amfībiju TPK jeb Transporter Perednego Kraja?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
31.01.2008. 18:53
Varbūt smiesieties, bet es ar Hyndai Santa Fe esmu izvilcis no dubļiem divus Pajero un vienu Maz. Krāsa saskrāpēta no vienas vietas, bet labāk par viņu gāja tikai NIVA! Bet ja skatās kategorijās- cena, caurgājamība, komforts- tad labākais risinājums. Ja RUBĻI turas tad protams Land Cruiser.....
Senāk bija Ņiva.Tā ir mašīna,kura prasa nemitīgu čubināšanu,bet salīdzinoši lēti remontējama.Mežā var iebraukt gandrīz jebkur,ja vienīgi nenorauj priekšas tiltam špilkas.Vienīgā problēma maz var iekraut.
Patreiz izmantoju Opel Campo un esmu apmierināts.Gan iekraut kautko var,gan mežā var iebraukt.
Neviens nenoliedz, ka 4x4 medībās ir ģela gan džipa, gan kvadracikla izskatā. Un protams, ka šodien neviens reāli negribētu atgriezties 20 un vairāk gadu senā pagātnē, lai medībās čībotu kājām vai brauktu ar zirgu. Runa iet par to, ka ļautiņi aiziet otrā galējībā - jābrauc obligāti katram ar savu. "Ņe carskoje eto ģelo" ar kādu braukt kopā un netaisīt lieku ļembastu.
Shitaaadus gudri dirseejus naakas satikt, paarsvaraa jau viira duushaa gan :) vieniigais ko tu pateici ir tas ka esi vecus un stulbs. Vecteevu laikus noliksim pie malas (taa ir pagaatne un ja taa atgriezieiisies gan arii iesim 20 km dienaa pa mezzu ar kaajaam). mediiju no CCCP laikiem, arii toreiz UAZ un Niva vienmeer pa rokai bija, un kaa toriez tie, kam bija zzigulji, moskvi4i un ZAZi sakaapa UAZaa kaut pa 10 cilveekiem ja vajadzeeja, taa arii tagad sakaapjam, paarkaapjam peec vajadziibas. nezinu kaa iet tajos ''biezaakajos'' klubos. Ja pa pilseetu katram otrajam cilveekam (straadaajosham, normaali pelnosham) ir dzips ar kuru asfaltu deldeet, tad kaapeec lai pelnoshs mednieks arii sev nepirktu dzipu. es gan ikdienaa lietoju vieglo autinju un mediibaam man ir ''stacionaars'' dzips. un mees vienmeer koopereejamies gan ar vieglo no Riigas braucot uz mediibu vietaam (vienreiz ar vienreiz viens ar savu ved, otrreiz otrs...), gan dzipos seesdamies un degvielu metot, protams stulbi 1 medneiks 1 mashiinaa, bet mees, pat ja ieprieksh neesam sarunaajushi vienemer no riita saseezzamies pa 3-4 mashiinaa pat, tie kam vietas 4x4 nav un jaabrauc ar vieglajaam mashiinaam, katrs nebrauc ar savu, bet saseezzas kaut vai lai nesmeereetu mashiinu, ar dzineeju mashiinaam probleema nebuutu un galu galaa 1 arii nav interesanti...
P.S. nav smuki šitā runāt.
Nu pilnīgi detektīvi, visu pamana! :)
1400 EUR, ja nemelo, 1988. gada dampis. Kad sīks biju, bieži sanāca ar tādu uz mežu vizināties.
Interesanti, vai Latvijā kāds tirgo LuAZ armijas variantu - amfībiju TPK jeb Transporter Perednego Kraja?
Patreiz izmantoju Opel Campo un esmu apmierināts.Gan iekraut kautko var,gan mežā var iebraukt.