Man domāt, ka tas ir atkarīgs no dzīvnieku blīvuma... jo pie mums arī bada laikos nevienu kustoni nevarēja redzēt, bet tagad 'pa dienas vidu šad un tad var satikt lielos lopus...
Es ar domāju ka atkarīgs no blīvuma. Ja paskatoties kādus 20 gadus atpakaļ, tad atceros kā stirnas, aļņi bija redzami meža malās, zaķu vispar bija pa pilnam. Šobrīt nesalīdzināt šo dzīvnieku skaitu ar tiem gadiem :(
Nez, es cik braukāju, tik redzu stirnas, aļņus. Cūkas gan retāk. Pa briežu bļivi apdzīvotām platībām īpaši nesanak braukt. Man škiet, ka pārnadžu kļūst aizvien vairāk, ko apliecina arī oficiālā uzskaite.
Zaķi gan ir maz - bet kamēr neatsāksim šaut kraukļus un, iespējams, nesāksim stārķus+arī vasaras medībās nešausim [un, protams, trāpīsim] uz jebkuru lapsu, ko redzam [ar ideju, ka sēžot tornī un gaidot *lielos* pa lapsu vai jenotsuni reti kurš šauj, kaut gan, ja pēc šāviena paliktu tornī, tie *lielie* tā kā tā iznāktu] - tikmēr zaķu skaits nepalielināsies. Ļoti ticams, ka tos vienkārši vairs nedrīkstēs medīt, kaut gan tas populācijas tā kā tā neglābs.
Pamēģiniet noturēt savas dziņas medīt ar lukturiem un redzēsiet rezultātu jau pēc nepilna gada! To es saku pēc savas pārliecības, pieredzes un medībām arpus Latvijas. Mūsu kolektīva platībās vīenā no 6 medību objektiem šogad stingri tika ievēroti šie noteikumi un cūkas bija augustā-septembrī medījamas jau 15:00 nerunājot par stirnām, kas ganās visu dienu. Medīt no automašīnas ir pilnīgi amorāli, par ko nav vērts pat runāt un šāda rīcība ir sodāma pēc vis lielākās bardzības!
ja kas,labākas medības par medībām no braucoša auto,un ar prožektoru es vēl nezinu,vai arī neesmu bijis,bet noteikti ka esmu....liela produktivitāte....bet protams,viss ar mēru.....
Nezinu Vernera kungs par Jūsu pieredzi,bet kāds sakars medīšanai ar lukturi un dzīvnieku barošanās laikam(šeit es domāju-dienas laiku),saistības manu prāt ne kādas.Drīzāk tas viss izskaidrojams ar dzīvnieku ierobežošanu noteiktās teritorijās,medību veidiemun, medību intensivitāti!
Vis tiešākais! Pamēģiniet un redzēsiet! Visā EU medības ir ļoti populāras un nedomāju, ka Latvījā medī daudz vairāk kā piem. Beļģijā vai Francijā, Čehijā vai Bulgārijā, Igaunijā vai Lietuvā- tur vienkārši nedomā "po sovetskomu".
Piedodiet,bet tā arī Jūs pašlaik konkrētu atbildi neesiet devis,kāds sakars šeit medībām ar lukturi,un dzīvnieku barošanās laikam dienā?Neredzu ne ko sasaistošu,ja nu vienīgi to ,ko argumentēju ieprikš.
Zaķi gan ir maz - bet kamēr neatsāksim šaut kraukļus un, iespējams, nesāksim stārķus+arī vasaras medībās nešausim [un, protams, trāpīsim] uz jebkuru lapsu, ko redzam [ar ideju, ka sēžot tornī un gaidot *lielos* pa lapsu vai jenotsuni reti kurš šauj, kaut gan, ja pēc šāviena paliktu tornī, tie *lielie* tā kā tā iznāktu] - tikmēr zaķu skaits nepalielināsies. Ļoti ticams, ka tos vienkārši vairs nedrīkstēs medīt, kaut gan tas populācijas tā kā tā neglābs.