Esmu iesācējs un tādēļ šāds jauājums. Es pieļauju, ka ir daudz variantu, bet tomēr interesē kādas firmas un kāda izmēra skrotis lietot! Jau iepriekš paldies par padomiem.
Zosis ir jāmedī ar 4-4.5mm skrotīm(rakstīts Medības PSR) smalkākas skrotis mēdz atlekt pret zosu stingro spalvu. Neticēju par to skrošu atlekšanu, līdz pats to neredzēju. Man liekas, ka 00 ir piemērotākās.
Ne mazākiem kā 5mm<=>6,2mm.Ar smalkākiem vari šaut ja vari pielīst uz kādiem 15m.Pagaišn. vienu dabuju ar pīļpatr.3nr.tad kad viņa man uzlaidās gandrīz virsū,pirms tam ar tām pašām patr.šāvu uz 30m(jo aptrūkās patr.)nekādas emocījas,tā arī visas aizlidoja.Pat dzirdēt var to ka trāpa,bet cauri neiet!!!
Nu gan zēni muļķības runā, par skrošu atlekšanu. Tas ka nograb pa spalvām , tas ir normāli. Zosis šauju ar 1 vai 0. numuru.Šogad jau 21. ir zemē. Līdz 50 metriem krīt ideāli.Nu izšauj pa zoss profilu (papīra) uz 50 m. ar renkuļiem un paskaties cik būs iekšā un kurās vietās trāpa.Toties skrotis 5-6 ir iekšā un šoks ir lielāks.
Es izmantoju zoss profilus un amerikāņu mānekli 14 ls. pievilināšanai. Darbojas ideāli un zosis pielido pilnīgi uz sēšanos, tikai pašam gan labi jānoslēpjas un jābūt ne augstāk par esošo zāli vai rugaini. Lai veicas:)))
Nu nezinu gan. Andris Grīniņš arī neizstās pēc nekāda nemākuļa zosu jautājumos. Ko tad tās skrotis dara, ja dzird, kad trāpa, bet zoss nekrīt. Atlec taču.
Ja gribi vēl ko par zosīm - izmanto foruma tēmu meklētāju, ierakstot segvārdu zosis :)
Visdrošāk esot ar lodi - ja ķer, tad zemē. :D
Es izmantoju zoss profilus un amerikāņu mānekli 14 ls. pievilināšanai. Darbojas ideāli un zosis pielido pilnīgi uz sēšanos, tikai pašam gan labi jānoslēpjas un jābūt ne augstāk par esošo zāli vai rugaini. Lai veicas:)))