Tēmas nosaukums - Spilgtas krāsas elementi medībās
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 15 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 14.10.2008. 12:28Līdzīgās tēmas
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 15:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
10.10.2008. 16:07
Kaspar, medības nav nekāds lētais vaļas prieks. Vai tad tev žēl maksimus 10 Ls savai drošībai? Mēs kolektīvā visi izvēlējamies cepures, un ticiet man efekts ir acīm redzams. Cik tālu vien sniedzas skatiens mednieku līnija ir redzama. Ja pavisam godīgi, es negribētu medīties kopā ar tādiem medniekiem, kas ir tik vienaldzīgi pret drošības tehnikas ievērošnu. Tu laikam neesi medību vadītājs, un tev ir pilnīgi vienalga kas pēc tam atbildēs. Ja ir ievērotas visas likuma un noteikumu normas es neredzu pamata bīties no pārbaudītājiem.

Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-16 15:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
10.10.2008. 16:29
Esmu es mediibu vadiitaajs un savaa kolektiivaa es uz masta staavot liidz shim neesmu juties baigi apdraudeets un taa spilgtaa cepure jau nu neko iipashi neizmainiis, jo liidz shim nav gadiijies piedziivot ka tiktu rupji paarkaapti noteikumi. Protams es to cepuri vai to vesti lietoshu, jo to prasa likums bet taa seviskji savaadaak staavot uz masta es nejutiishos driizaak jau taa cepure ir domaata kaa obligaata prasiiba lai kaiminjsh vareetu mani redzeet bet es jau nu droshaak nejutiishos ja kaiminsh neskatiisies kur shauj.

Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
10.10.2008. 19:46
Izklausās pēc bezjēdzīgas diskusijas, bet tomēr. Pirmkārt, par daltoniķiem - cik jūs tādus pazīstat? Es vienu un tas pats nav mednieks. Un par šoferiem tie jau sen var būt, jo luksoforam sarkanais vienmēr augšā, zaļais apakšā - to jau nu visi var atcerēties! Par spilgtas krāsas elementiem - tie nekādā veidā neatbrīvo no citu drošības tehnikas pasākumu ievērošanas - tātad pa līniju tāpat šaut nedrīkst. Bet papildus drošība vienalga ir. Nu, mēdz taču gadīties, kad kāds jau noņemts no masta, bet kāds vēl stāv un tajā brīdī parādās medījams dzīvnieks. Un, starp citu visi mednieki nav vienādi labi disciplinēti - kādam pēkšņi ienāk prātā doma pāriet otrā pusē stigai pačurāt - ar spilgtas krāsas elementu būs vieglāk pamanīt. Runājot par izmaksām - audumu veikalos var nopirkt spilgtas krāsas samērā paplatas lentītes par santīmiem - nu, aplieciet tādas ap cepurēm, arī būs labāk. Un vēl - mašīnām nevajag drošības jostas, bamperus, airbagus; uz moča nevajag ķiveri, speciālo apģērbu - tāpat jau kāds pamanās nosisties ar visu drošību. Neviens tak neliek vilkt kaujas ekipējumu - tātad neviens nepieļauj domu, ka spilgtas krāsas elementi atbrīvo no pārējo drošības tehnikas noteikumu ievērošanas.

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
12.10.2008. 20:40
Mes viss kolektivs pasutijam smukas spilkti oranzas lentes, no gumijota materiala ar kolektiva nosaukumu virsu. Sadas apliekot ap cepuri skats loti zolids un un labi redzama ta lenta.

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-08-22 19:10
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
13.10.2008. 19:05
Kur var pasūtīt???

Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
14.10.2008. 08:31
Mja gribēja s te bildi par lentām pievienot, bet fatals errors... njau lemts

Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
14.10.2008. 12:07
Vai kāds zin kā tas nāk ka pārnadži neredz krāsas? Vai tad Spānijas buļļi nav pārnadži? Viņiem tak sarkanas lupatas plivina?

Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
14.10.2008. 12:28
Tie buļļi reaģē uz kustību ne krāsu, jo toreadors viņu kustina, bet pats paliek mierā un bullis (muļķītis) uzbrūk agresoram (tai lupatai). Nu un krāsas ir arī šova elements iespējams.