Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
15.11.2007. 23:25
Padalamies bebru medību pieredzē. Kādas ejošākās metodes - gaidam pie pajaukta dambja vai uz pārejām pēc barības, vai savukārt vilinam ar dziedzeru uzlējumu? Ar ko šaujam - karabīne, gludais?
Metodes labas visas, katra savaa gadalaikaa vietaa un apstaakljos. pavasarii interesantaak uz gaidi, vai gar upi/ graavi pastaigaat ar ssaussanu, var gan ar gludo, gan ar viitni, ar pirmo vieglaak traapiit, bet distance ne taalaak par 15m, ar otro jaassauj preciizi, bet var taalu, tad nu katram jaaizveelas peec savaam speejaam. rudenii, kad shamie rosiigaaki tumsaa, rezultatiivaakas ir lamatas, noder atliekas no dziedzeru uzlējuma... vietaas kur var nolaist uudeni interesantas mediibas ar sunjiem. Taa ka ir kur izveersties...
Man ļoti patīk uz gaidi un ar suņiem. Man čomam ir ļoti labs Jagtterjers, nu briesmonis, ne suns!!! Labā nozīmē! Ta nu mēs nolaižam grāvi (izjaucot dambi), sunīti alā un blaukš - koks izglābts! :)
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
16.11.2007. 08:17
Manā apgaitā arī ir viena bebru nedarbu vieta - aizaugušas graviņas lejā maza upīte (bija), tikai laika trūkuma dēļ nekādi netieku tos draņķus iznīdēt. Vairākkārt, gaišā laikā, intereses pēc esmu pajaucis dambi, bet tai pašā vakarā šamie nenāk būvēt, arī pa nakti ne - acīmredzot gaida, kad nokritīsies straume pārrāvumā un tad kādā naktī viss top. Otrs, ko novēroju, ka no uzpludinājuma ir vairāki barības piegādes "lielceļi" pa kuriem šamie, acīmredzot naktī, veic paikas uzkrājumu piegādi ziemai. Varbūt jāvaktē tur?
Neviens viņus tur netraucē, bet gluži nekaunīgi šamie nav palikuši un gaišā laikā nerādās. Uzpludinājums sāk apdraudēt meža platības un kkas ar tiem lopiem būs jādara! Starcitu, kur varētu dabūt trotilu dambja spridzināšanai? :)
Nu man taa pieredze taada mazaaka, vienas mediibas uz bebriem un viens bebra kungs somaa. Es vnk no riita izjaucu dambi,peec paaris stundaam kad uudens noskreejis mekleeju kur ir alas un vienkaarshi njemam un rokam valjaa, bikinj fiziskas nodarbes un bebra kungs bija rokaa...
Ar to jaukšanu ir tā, ka dažreiz bebrs ir klāt pēc pāris sundām, bet dažreiz pēc pāris dienām. Šaut vislabāk ar renkām galvā, tad negrims nost. Ar lodi, kaut vai galvā, gandrīz vienmēr nogrimst. Laikam atkarīgs no tā, vai plaušās nonāk ūdens.
varu bicin ari dalities pieredze ar suniem ir vis efektivakais medibu veids medijot sada veida ar laba sunu palidzibu var izmedit 100 procentigi dambi esosos kustonus.kad dzivoju laukos ar tevu sezonā medijam ap70 bebru lielaikai skaits vienā dienā i bijusi12 bebri.no sausanas viebokla man personigi patik medit bebrus ar maskalibra sauteni saujot galva grimst loti reti.vienigi jaizvelas laba municija
Neviens viņus tur netraucē, bet gluži nekaunīgi šamie nav palikuši un gaišā laikā nerādās. Uzpludinājums sāk apdraudēt meža platības un kkas ar tiem lopiem būs jādara! Starcitu, kur varētu dabūt trotilu dambja spridzināšanai? :)