Šodien vārdadienu svin Staņislava, Staņislavs, Stefānija, rītdien - Klāvs, Einārs, Ervīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medību suņu skola

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 7. Pēdējais viedoklis 04.11.2008. 21:46
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
10.09.2008. 08:27
nu mans foxis 8 mēnešu vecumā teicami bebrus trenkā. pa pēdām arī itkā iet. vēl jau nav bijusi lielajās medībās. šāviens kā ir tā ir klāt un meklē nezin ko. mācīta nav īpaši. kad bija maza staigaājām gandrīz katru vakaru pa mežu. nesen noplēsa jenotu. pagalmā ir mētājusies meža cauna. par kaķi labāk nerunāšu :)
prieks man ir par bebriem. šim mērķim tika pirkta šī suga un viss notiek!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
10.09.2008. 08:31
Protams, ka no iedzimtības ir daudz atkarīgs, tomēr neuzskatu, ka ar to vien ir pietiekami. Ja Latvijas dzinējam ļautu darīt to, kas viņam asinīs, tad dzinējmedības varētu rīkot uz zaķiem un bukiem, kas ir Latvijas dzinēju "mūža mīlestība" =)
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
10.09.2008. 18:14
Man ir Dratchar vācu putnu suns, bet uz putniem ir pilnīgi vienaldzīgs jo viņam vienkārši to neēsmu mācījis un arī nemācīšu. Lieliski dzen visus pārnadžus, kož jenotus un pat sāka izrādīt interesi uz bebru alām, bet to darīt viņam neļauju jo savādāk dzenot mastu sāks uz kāda grāvja rakt bebrus. Ar stirnām grēkojam tā pat kā daudzi citi un šeit varētu būt risinājums- NEŅEMT suni medībās kamēr medījamas stirnas, lai domā, ka saimnieks tos nemedī. Būtiski ir radināt suni iet dzīt ar citiem medniekiem, jo savādāk saimnieks ir nolemts par mūžīgo dzinēju. Interesanti, bet šogad esmu iedresējis sunim meklēt savainotu medījumu un tas viņa 5 gadu vecumā. Ir viens liels mīnuss dzenot lielus mastus, kur iespējami plaši grāvji, stigas, celītes jo pie šādām vietām mēdz pamest medījumu un atgriesties dzinēja tivumā un tāpēc pašam nākas reizēm noskrieties sunim līdzi. Ideāli ir, ja ir vairāki suņi, tad ir cits asums, bet problēma ir kaušanās un vis kašķīgākās šinī ziņā liekās ir LAIKAS. Ļoti labi strādā ar balsi un pēc bālss tonalitātes var noteikt ko viņš dzen, arī kritušu medījumu aprej līdz brīdim kamēr pienāks mednieks.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
12.09.2008. 08:31
Asinīm (izcelsmei) ir MILZĪGA nozīme, bet galvenā problēma, manuprāt, ir iemācīt, lai dzen jo vajag un kur vajag. Un paklausība. Man suns ir atsaucams, bet kuce, kamēr stirnu kokā neuzdzīs :))))) ārā no meža nenāks. Un noķert jagdterjeru, kas buku pa krūmiem dzen , lai viņam pa ausīm sadotu, man līdz šim nav izdevies. :( Kamēr zvēru neredz, ar paklausību viss ir OK, bet kad ierauga, tā uzreiz visas komandas aizmirst.
Vai kāds ir apmācījis suņus klausīt uz svilpes signāliem? Zinu jagdu audzētavu Polijā, kur suņi ir apmācīti klausīt uz svilpi, man baigi patiktos.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
12.09.2008. 14:30
esmu dzirdējis ka jagterjeri foxterjeri esot jāsit katrā brīvajā brīdī lai būtu kautcik paklausīgi. man foxis nevar iemācīties nokārtoties ārā. bij piekrāmējis garāžā. iebāzu purnu s**ā un riktīgi nopēru. plauksta pašam sāpēja. a ko šis? iziet ārā, skatās uz mani un luncina asti! un vēl izskatās ka smaida. var pērt kā gribi, piekrāmēs kur gribēs. sajūta ka sāpes nejūt vispār.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.09.2008. 08:33
Nejūt jau ar! Gluži tāpat, kā jebkurš suns, kas selekcionēts tuvcīņai ar plēsēju. Tāpēc šitos klapēt ir galīgi garām- vieglāk nosist, nekā ar klapēšanu izmācīt.Manuprāt pakratīšana aiz škvarņika ir krietni efektīgāka.
Es gan savējos katru brīvu brīdi nesitu. Suns jāsoda īstajā brīdī, ja sāks nepārtraukti klapēt- jēgas nebūs, jo sunim radīsies iespaids, ka, dari ko gribi, vienalga dabūsi pa ādu. Vai arī sāks baidīties no saimnieka.
Ir jāizsecina, kāpēc Tavs suns krāmē čupas, kur pagadās. Var būt viņam trūkst uzmanības, un viņš sev cenšas pievērst saimnieka uzmanību jebkurā veidā.Diezgan bieži tā mēdz būt, jo sunim psiholoģiski labāk ir saņemt no saimnieka vismaz pendeli, nekā pilnu ignoru. Nevar izslēgt arī veselības problēmas.
gatis
gatis
Pēdējo reizi manīts 2010-11-22 19:01
04.11.2008. 21:46
labākjau ar roku nesist.labāk jau ar žagaru iepēr un nejau no visa spēka,galvenais lai viņš saprot!