Tieshi ta, vispirms iemaci sunim kas ir mezs, un tad vari sakt domat pa cuku darziem, un godigi, to vai suns bus labs vai ne tu varesi pateikt jau kad ta nopietni pastaigasi ar vinju pa mezu.. Saku pec pieredzes..
Nu nezinu vai suni laist uzreiz mežā ir labi... Manuprāt, no sākuma derētu sunim iemācīt klausīt dažas pašas elementārākās komandas, lai nepieciešamības brīdī Tu vari viņu atsaukt. Tādējādi ļoti noderīga varētu būt pati parstāka suņu skola. Pats savam sunim toneesmu iemācījis, tādēļ reizēm izjūtu diezgan lielas problēmas. Tāpat nokļūdījos ar to, ka ļāvu sunim pašam izvēlēties, ko viņš vēlas dzīt- un Latvijas dzinējs noteikti (cik man zināms) izvēlas buku. Par citas sugas suņiem nezinu spriest.
tā jau pa mežu viņs iet dzen arii bet ne to ko vajadzeetu un iemacit iet pa asins peedu un vel vinam ieradums uziet uz vecaam pedaam un saak riet itka tur kaukas buutu
Aprīkojums: K2 tupeļmotors un vēl izh-27; HAENEL Jaeger 10
Suņi: Asspalvainais foksterjers
Medību trofejas: 7
09.09.2008. 21:32
Mārtiņ, kā suni var iemācīt nedīt stirnas viņš tak sajūt viņas vai ierauga un ir kā bulta prom un bļauj pakaļ cik gribi viņš tak savā karstumā neklausīs!
Ja godīgi, tad suņu audzināšanā man vairāk ir teorētiskās zināšanas, bet praksē no tā man izdevies maz ko ieviest... Tik daudz, ka suns pats ir sapratis ka jānāk uz šāvienu. Un reizēm izdodas arī atsaukt, bet ne tajās reizēs ja ir vēl kāds suns, vai arī tieši degungalā ir zvērs... tad var i šaut, i bļaut- nekas nelīdz. Man radiniekam bija bijis kādreiz Latvijas dzinējs, kuram bija daudz kas iemācīts, bet pēc visiem nostāstiem ar suni viņš bija darbojies ļoti daudz... No bukiem viņš bija atradinajis tā, ka reizē kad suns bija dzinis buku, saimnieks to noķēra un kārtīgi nopēra. No tās reizes suns neizrādīja īpašu interesi par bukiem (ja godīgi, tad laikam ka vajag ļoti stingru roku, lai sunim sadotu pa ausīm =)
Iet pa asinspēdu savu suni viņš esot mācījis pats imitējot asinspēdu (sapilinot mežazvēra asinis)- no sākumu vnkāršu tainu līniju, pēc tam taisne ar pagriezienu, un tā arvien sarežģītāku ar šķēršļiem un grāvjiem... un katru reizi veicot distanci, suns tika paacienāts ar kko garšīgu... Vēl kas būtu jādara medniekam, kam ir suns- būtu kādu laiku pašam kopā ar suni jāpastaigā pa dzinēju un jāskubija suni darīt to ko vēlas saimnieks, nevis, kas sunim tajā brīdī ienāk prātā =)
Varbūt, ka kaut kur kļūdos, bet nu tāda man ir bijusi informācija no cilvēkiem, kam bijuši medību suņi (Latvijas dzinēji).
Iet pa asinspēdu savu suni viņš esot mācījis pats imitējot asinspēdu (sapilinot mežazvēra asinis)- no sākumu vnkāršu tainu līniju, pēc tam taisne ar pagriezienu, un tā arvien sarežģītāku ar šķēršļiem un grāvjiem... un katru reizi veicot distanci, suns tika paacienāts ar kko garšīgu... Vēl kas būtu jādara medniekam, kam ir suns- būtu kādu laiku pašam kopā ar suni jāpastaigā pa dzinēju un jāskubija suni darīt to ko vēlas saimnieks, nevis, kas sunim tajā brīdī ienāk prātā =)
Varbūt, ka kaut kur kļūdos, bet nu tāda man ir bijusi informācija no cilvēkiem, kam bijuši medību suņi (Latvijas dzinēji).
Mana laika 1,5 gadi šodien pirmo reizi sāka pa grāvi peldēt pakaļ bebra burbuļiem. visu izšķir iedzimtība!!!!!