Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medības ar loku - jā vai nē?

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
25.02.2008. 16:57
Klope pa ģelu. :) Man patīk. :) Štrunts par to mežsarga mašīnu (degviela tāpat pret šņabi iemainīta) un Kanādas jēgeri, bet negribētos lāgā piekrist, ka vidēja karabīne būtu efektīgāka bises sniedzamības distancē. Nav runa par Āfrikas kalibriem un lielākiem. Visumā no bises tomēr krīt vislabāk. :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
25.02.2008. 23:03
Nu labak es neteiktu bet tas ka no bises lietojot adekvatu municiju krit labi ir taisniba. Savukart torni sezot tas lopins ir 70-100m un jutas drosak un ir labak novertejams, tur bise pa isu.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
26.02.2008. 22:31
Jāni,tak nesatraucies tik dikti un neņem tik personīgi! Neviens pat netaisījās Tevi citēt,bet pārlasot Tevis rakstīto,rodas iespaids par tādu attieksmi. Runājot par pareizu un adekvātu munīciju - tajā gadījumā nebija Poļeva lode,kolēģis šāva ar veco labo Brenneke. Pats lietoju .30-06Spr. un tālāk par pieci soļi nekas nav aizgājis. Stirnveidīgajiem,gan tas ir maķenīt par niknu. Ar iepiekšējā sarakstē minētajiem piemēriem tikai gribēju aprādīt,ka medībās nekad neko par visiem 100% nevar paredzēt.Un protams,ka tam lopiņam tā dzīvība jāizņem cik vien var ātri un nesāpīgi,bet katrā otrajā teikumā,kā pamatu visam piesaukt efektīgu nogalināšanu... Tas,tā mazliet slimīgi izklausās.
Tā mēs te beigās varam vēl aizrunāties līdz tam,ka vis efektīgāk nogalināt varētu - mežacūkas ar kājnieku mīnām,bebrus ar rokas granātām un briedi baurā,izmantojot savlaicīgi pa kvadrantiem piešautu mīnmetēju. ;)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
26.02.2008. 23:58
medībās arloku nekā slikta nesaskatu,tie ir pavisam neseni mūsu senču medību paņēmieni un rīki.kas ir pārsimt gadi pret mūžīgo laika ritējumu.un ir labi,ja kāds to lietu grib uzturēt un turpināt.personīgi es pašlaik nejūtu aicinājumu medīt ar loku.to nabassaiti starp likumību,kontroli un loku vajag pārgriezt un piesiet mūsu katra paša atbildībai un godaprātam un būs OK.loks jau pats uz mežu neiet un savā nodabā nešaudās.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
27.02.2008. 00:14
Pirms tiem pārsimts+ gadiem medīja arī ar šķēpiem, cirvjiem un cilpām ...
Tradīcijas - svēta lieta. :) Cilvēks bez tradīcijām ir mežonis. :D Uz priekšu!
Eduards
Pēdējo reizi manīts 2008-03-05 17:22
Lietotāja statuss: Vērotājs
05.03.2008. 17:22
Jaunākās ziņas:
Publicēta: 10:53 05.03.2008.
Tallina, 5.marts, LETA. Igaunijas lokšāvēji plāno ieteikt likuma grozījumus, kuri Igaunijā legalizētu medības ar lokiem, raksta laikraksts "Eesti Paevaleht".
"Šāda veida medību legalizēšanai Igaunijā šobrīd ir piemērots laiks, un interese par to ir ļoti liela," sacīja lokšāvēju kluba "Kajamaa Kutid" priekšsēdētājs Tomass Taimla.
Igaunijā ir pieci starptautiski licencēti lokšāvēji-mednieki, kuri ir izgājuši speciālo apmācību un var doties medībās valstīs, kur medības ar lokiem ir atļautas. Taimla apstiprināja, ka patiesībā Igaunijā ir ap simts mednieku, kuri būtu ieinteresēti medīt ar lokiem. "Ir daudz tādu cilvēku, kuri negrib medīt ar bisi un cenšas būt pret dabu godīgāki," viņš norādīja.
Lokšāvēji uzskata, ka, lai iegūtu medību tiesības, ir jāiziet atbilstoši kursi un jāpierāda sava šaušanas prasme. Tas pats jādara arī, lai iegūtu tiesības medīt ar bisi. "Likumam arī jānosaka, ar kādu loku un bultu drīkst medīt konkrētu dzīvnieku," stāstīja Taimla.
Vides ministrijas medniecības speciālists Kārels Rohts sacīja, ka, lai legalizētu medības ar loku, noteikti ir jāapsver visi par un pret. Viņš izslēdz iespēju, ka Igaunijā varētu legalizēt medības ar loku attiecībā uz visiem medību dzīvniekiem. "Piemēram, Somijā ar loku drīkst medīt tikai nelielus dzīvniekus," viņš norādīja.
Rohts arī vērsa uzmanību uz to, ka, piemēram, Vācijā un Anglijā lokšaušanas medības ir aizliegtas malumedniecības draudu dēļ: "Tā kā medības ar loku ir klusas, tad ir grūti kontrolēt to, kas notiek mežos."
Ar cieņu!
Profesionāls lokšāvējs.
Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
05.03.2008. 17:57
Eh, Eduard, atkal eļļu pielejat tradicionāli orientētu mednieku ugunskuram!!!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
05.03.2008. 18:16
Malumedibu drauds.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
05.03.2008. 18:27
Pareizi Rohts norāda, kāpēc Anglijā un Vācijā šāda māžošanās ir aizliegta!!!
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2008-11-06 15:35
05.03.2008. 18:30
Mans subjektīvais viedoklis par loku un malumedībām. Tātad pieņemsim ka man ir loks ar kuru es gribētu medīt, pirmā doma kur, protams, ir savs medību objekts, savā medibu objektā ja tas ir normāli apsaimniekots, neredzu nekādu iemeslu kapēc man būtu jāslēpjas no citiem medniekiem, pieteiktas medības, atļauja kabatā un uz priekšu, vienīgais veids kā šo procesu padarīt par malumedībām ir nenorakstīt licenci un tas jau ir cilvēcīgais faktors, nenorakstīt licenzi var arī ja dzīvnieks nomedīts ar bisi.
Nedomāju ka ar loku tagad kāds baigi ies bradāt pa cita kolektīva teritorijām jo, cik es saprotu, dzīvniekam jātiek diezgan tuvu un pa skrejošu neizšausi, tad jau laikam lai braukātu apkārt ar džipu un balto suni šis nebūs tas īstais variants. Jāiet kājām, ok, tas jau ir dikti nepatīkami jo iespējas aizmukt krasi samazinās un pats pēdējais, kā svešā teritorijā savākt nogalināto dzīvnieku nevienam neredzot tas ir tik pat sarežģīti kā ja dzīvnieks nošauts ar bisi.
Tā kā es nesaskatu vājprātīgāko malumedību draudu