Un kāda izvēla pa to 1,80 Euro??? Nekāda!! Tās ir vienīgās! Kā gribi ko pamainīt, tā grozies kā gribi, ap trinīti jau kaut ko var atrast ... Tai pašā laikā Gatis zin, cik liela munīcijas izvēla ir 3006 kal. ,nepārsniedzot 1,5. Eur ... ;)
Slēpts
22.10.2018. 12:47
Gati, ne velti, Saldus Hūbertā, kad biju karabīnes meklējumos, pārdevējs mani pārliecināja, ka sākuma plintei jābūt 3006.kal. un parādija lielo munīcijas izvēli un arī karabīņu izvēli, pa saprātīgām cenām .. Pagaidām šo izvēli nesu nožēlojis! Arī priecājos, ka nepaņēmu 308. ko vecie mednieki man centās iestāstīt, jo tā pat ar tiem, zem rubļa nopērkamiem barnauliem, nedomāju pieķēzīt plintes stobru.
Piedodiet, bet nu nesaprotu kāda jēga no tās munīcijas izvēles. Tāpat medīsi ar vienu (max 2) veidu un pa papīru ar letākājām. Gandrīz katram kalibram atradīsi vismaz 5 dažādas vai līdzīgas konstrukcijas lodes no kurām var atlasīt vajadzīgo. Nu ja galīgi nekas no tām nelido vai nu sāc lādēt vai trenējies. Patronas cena ir sekundārs jautājums, pērkot atbilstoša kalibra ieroci zina cik izmaksās patronas. Līdz ar to pārsteigumu nevienam te nav.
.. nabaga pārdevējs, ka tik tagad nedabon pa ādu, ka nebija iestāstījis, lai pērk kādu no super ,puper īstajiem medību kalibriem, pa brangām naudām, jo zvēriņš jau no paskatīšanās uz 9,3 rori, ar sirds trieku kritīs ..
Man ir .30-06 automats, pa lielam tas ir bijis universalais pirmais ierocis. Bet nu principā paliek dzinējmedībām un Krievijai. Medibam Eiropa nopirku klokeni .308. Nožēloju, ka nepanemu ar mainamiem stobriem. Salīdzināšanai, kaut kas tajā .30-06 tomēr ir seksīgs. Bet gāž labi abi. Viss jautājums ir munīcijā. Pārsteidzoši kabi rezultāti ir arī .357mag un .223 ar-15 klonam; no pedeja gan ir šausmīgas hematomas, iespējams fmj mazāk bojātu, taču no otras puses, labāk jau ir, ka dzīvnieks mazāk mokās. Bet, vispār, ja universālu tikai mūsu platuma grādiem, tiešām, .30-06. Ja visai pasaulei, tad - .375...vēlams taisnā aizslēga versiju par tēmu. 9,3 būtu universāls visam līdz Ziemeļu Polārajam lokam, jo uz Kamčatkas lāci es ar .30-06 laikam ietu ar mazāku entuziasmu. Kaut gan tur ir .338...ko ar to visu gribēju paust? 1.ja labi trāpa, krīt ar visiem. 2.svarīgāk par kalibru ir lodes konstrukcija. 3.pirms kaut ko pirkt pasēdi un padomā, ko un kā pamatā pārskatāmā nākotnē medīsi...un, pērc .30-06 ;)
Hubertā - Hornady 9,3x62 Soft Point 1,80 Euro!!!
http://huberts.lv/lv/katalogs/...