Šodien vārdadienu svin Rūdolfs, Viviāna, Rūdis, rītdien - Laura, Jadviga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vēstule VMD un ZM

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 17 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.02.2020. 11:31

Slēpts
29.01.2020. 01:34
''...papildus sezonas kartes sadārdzinājumam tas novedīs pie aktīvo mednieku skaita samazinājuma, kas radīs ķēdes reakciju un mednieku skaits, pieaugot izmaksām, samazināsies vēl vairāk. Labākajās medību platībās paliks turīgie mednieki, kas varēs samaksāt visus izdevumus...'' Arī bez šiem sadārdzinājumiem, jau labu laiku daudzi medību kolektīvi praktizē, lai neviens jauns mednieks kolektīvā netiktu pieņemts. Kāds labums kolektīvam no vienkāršā mednieka? Viesmednieks ja atbrauc, tad tur ir čaukstošais!! Arī bez šiem topošajiem sadārdzinājumiem, šodienas medību kolektīvi vairs nav kā agrāk... Vecie mednieki pamazām ''aiziet citos medību laukos'', bet jaunus nepieņem, izņemot spices vīru radiniekus un ''vajadzīgos''. Gribi medīt - maksā! Tie 40 eur par sezonas karti liksies smieklīgi, salīdzinot kādu maksu prasīs viesmedniekam. Vai tāpēc nebūs kas medī? Būs! Turīgu vīru un sievu šobrīd gana daudz! Sabrauks ar džipiem, glauni ģērbušies, dārgām plintēm un vēl pārsolīs dalības maksu. Bet vienkāršais bāleliņš, kam daži ērīši kabatā, kam tiešām lauki pie sirds, rūp dzimtenes daba, meži, varēs pūst savu stabulīti..
Slēpts
29.01.2020. 09:07
Sajā forumā visi raksta par tēmu pareizajās tēmās.
Slēpts
29.01.2020. 09:14
Nevaimanāju, bet dalos novērojumos! (p.s. - biezajam daži ērīši nozīmē, naudiņa ar divām nullēm, ja kas...)
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
04.02.2020. 00:21
Es personīgi domāju,ka jāmaksā mūsdienās par visu.Medības ir hobijs- nevari atłauties-nemedī.Es par cenu celšanu-atbirs tie kas reiki gadā aiziet uz medībām-atbirs gałinieki.Tāpat kā medībās- selektīvi vājie jāizñem no ierindas.Jēga no mednieka,kas ne kārtīgu ieroci var atłauties- ne uz šautuvi aizbraukt,savas prasmes formā uzturēt.
Slēpts
04.02.2020. 08:51
kas ir kārtīgs ierocis? izskatās, ka tev medības ir tikai plātīšanās.
Kaspars
04.02.2020. 09:33
Nē nav- taā ir mana aizraušanās no bērnības-dzinējmedībās kā dzinējs gāju no 14 gadiem.Runāju par tiem,kas staigā ar savu veco divstobrenīti,nevar pa cūkas mērki trāpīt šautuvē- pietam reizi piecos gados atbraucis uz šautuvu un vēl patronas prasa vai nevar iedot ko stobrā ielikt.Plus līdz medniekmājai atvizinās ar savu mašīnu.Kad jābrauc,pie kura nu pieslīdēs klāt lai aizved,atved,jo degviela nav- šad tad jau var,bet ja ilgstoši,nu nezinu...
Slēpts
04.02.2020. 09:54
Es personīgi domāju,ka jāmaksā mūsdienās par visu.

Tagad tu medībās ej par baltu velti? Sezonas karti neiegādājies? Kolektīvs savilcējus neizņem?
Jā par visu ir jāmaksā- tikai lai tas viss ir pamatots, nevis kāda iegriba vienkārši papildināt budžetu.
Tā pat kā paši uzstādām augstākas prasības kā ES, tā tagad jau atrodas kāds, kuram vajag prasības par minimālo aprīkojumu ar kuru drīkstēs ierasties medībās- apģērbu, ieroci, džipu! :D
Slēpts
04.02.2020. 10:42
Kaspar, bet lai tak viņi medī un ja nepatīk, tad neņem savā auto un neved, nedod patronas, kur problēma? Šis izklausās atkal pēc tā, ka nevaru sakārtot SAVU kārtību kolektīva, tad nu to darīšu caur likumu, kaut kā debīli :D
Slēpts
04.02.2020. 11:09
Sūdīgs kolektīvs patrāpījies un vispār sūdīgi, ka jāmedī ar tiem, kas nepatīk..
Kaspars
04.02.2020. 11:33
Man pa lielam viss apmierina.Vienkārši te čīkst- sniegs nav,grūtības,tāds,šitādas,cik medniekiem grūti utt utt.tak nemedī ja tik grūti.Cenas nav celtas xxx gadus-viss mainās nekas nestāv uz vietas.Nevienu konkrēti ne apvainoju ne gribu aizvainot-tas ir mans viedoklis.