Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Valsts mežu dienests jālikvidē.

Slēpts
16.01.2020. 12:22

Jānis Plotnieks
Šodien, 12:17
A ozolins gatavs maksat vairak :D

Jā , es esmu gatavs maksāt kaut šodien 2.00 Eur, vai 2.50 Eur- KĀPĒC NE?
10.00- jā tas ir nenormāls lēciens- kas neiztur nekādu kritiku.
tāpat kā par sezonas karti- līdz 25.00 jā-
bet es noteikti esmu pret to, ka šādu nodevu cenas pieaug vairākas REIZES.
tieši tas ir nenormāli.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.01.2020. 12:33
Sāksim ar to, ka pašvaldība pēc definīcijas ir tuvāk "zemei", tajā labāk pārziin vietējo situāciju. Protams pašvaldībai šīs funkcijas realizācijai nāksies ņemt klāt speciālistus (kaut arī daudzās vietās tādi jau ir). Atkritīs ūdensgalva Rīgā 13 janvāra ielā. LDC ir pilnīgi piemērots, lai uzturētu VMD datu bāzi. Ņemot vērā apbrīnojami biežās sensitīvo datu noplūdes no VMD es pat teiktu krietni piemērotāks nekā VMD. Savukārt speciālisti uz vietām visticamāk dabūs darbu pašvaldībā. Sliktāk bus Rīgas ūdensgalvas iemītniekiem, bet Krēsliņam tas tāpat ir vienalga, jo līdz pensijai trīs soļi. Kas attiecas uz medniekiem, tad šis risinājums ir pat vēl labāks, jo jau tagad koordinācijas komisijas ir katrā pašvaldībā, tā tās tiks tikai stiprinātas ar reālo varu. Arī visādus robežkonfliktus utt vieglāk ir risināt ar vievaras palīdzību, nekā sūtot gaudu vēstules uz "smoļniju" ! VNK ja ir iespēja likvidēt vienu , nu jau bezjēdzīgu, iestādi, tad šī iespēja ir jāizmanto!
Slēpts
16.01.2020. 13:06
Jā , es esmu gatavs maksāt kaut šodien 2.00 Eur, vai 2.50 Eur- KĀPĒC NE?

redz Ivar, es neesmu gatavs maksāt vairāk sporta pēc. ir jābūt pamatojumam un aprēķinam cik tas maksā, nevis 1 lats sen tapis par 1.43eur un tapēc ir jāpalielina.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
16.01.2020. 14:23
Rezultāts ir paredzams - ne vairs ņems stirnu atļaujas , ne cūku .Pensonāri arī atkritīs .Pamazinās ārzemniekiem maksu par medīšanu - tas ir lielākais spļāviens sejā vietējiem medniekiem .Pārdodam visu pa grašiem ! Es jau sen brīdināju - kamēr pastāvēs Latvijā komercmedības , kārtība medību saimniecībā nebūs .
Slēpts
16.01.2020. 14:58
Ģirts Vārna
redz Ivar, es neesmu gatavs maksāt vairāk sporta pēc. ir jābūt pamatojumam un aprēķinam cik tas maksā, nevis 1 lats sen tapis par 1.43eur un tapēc ir jāpalielina.

Bāc- tiešam ceri- ka ministrija TEV dos skaidrojumu un prasīs Tavu viedokli :)
Pamatojumu es jau uzrakstīju- nu nav praktiski Latvijā neviens pakalpojums, kura cena un IZMAKSAS būtu tādas pašas kā 15 gadus atpakaļ.
ņemam klasiku- Degviela- elektrība - Algas.
katrai no šim pozīcijām GARANTĒTI 15 gadu laikā ir pieaugums.
Varam vēl priecāties, ka savilcēji nav no zelta un cena netiek noteikta 1000 par katru :)
Slēpts
16.01.2020. 15:45
man iespējams, ka nedos, bet ja prasīs mednieku pārstāvošās organizācijas, tad dos gan.
Labs tev pamatojums :D ja tādā veidā strādā valsts pārvalde un tauta akceptē, tad nekas neizbrīna :D
Slēpts
16.01.2020. 21:23
Ģirts Vārna
Šodien, 15:45
man iespējams, ka nedos, bet ja prasīs mednieku pārstāvošās organizācijas, tad dos gan.
Labs tev pamatojums :D ja tādā veidā strādā valsts pārvalde un tauta akceptē, tad nekas neizbrīna :D

Nu un kur tad Tu biji, kad degvielai akcīzi pielika, kad OIK pie elektrības rēķina pielika?
Kaut kā streikotājus neredzēju..
p.s. Ja kādam alga salīdzinot ar 2004. gadu nav mainījusies- varu izteikt tikai visdziļāko līdzjūtību.
Slēpts
17.01.2020. 08:37
Man bija obligāti jāskrien streikot? :D
tas ka kādreiz pieņēma to 1ls par savilcēju, nenozīmē, ka tas toreir bija pareizi aprēķināts.
Cik tad varētu izmaksāt 120k savilcēju? ar 10k eur nepietiktu? tad pārējie 160k eur administrēšanai pa īsu?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.01.2020. 08:56
Ja tomēr pieņems so likumu tad tiešām ar laiku medibas paliks tikai bagatnieku izpriecas. Jo paskatieties kadas pensijas sanem pensionari, lielakoties raudāt gribās daziem knapi 200-300 euro menesi sanāk. Plus vel ikgaadejas kolektīvas iemaksas un citi izdevumi kad saistits ar medibam. Pensionaram izmaksas pieaugs divas reizes un diez vai daudz vares atlauties jau medities. Veca gajuma cilvēkus ir jāciena, jo tie kas izveidoja kolektivu, notur paražas un ir kolektīva kodols.
Par celiem varbūt ir bagatās pašvaldības kuras var atļauties remontet celus , bet lielakoties visa valsti ar to naudinu kā ir tā ir. Piemeram mūsu puse ir pāris pasvaldibu ceļi paremonteti, bet pec būtības un it īpaši šogad ceļi ir kritiskā stāvoklī, pašvaldībai nav naudas pat lielās peļkes aizbert kur nu vēl remontet tos. Labi ka 2 gadā greideris parbrauc. Latvija nebeidzas ar Rīgu un Rigas rajonu. Un kam nodot mežu saimniekosanu? Pasvaldībām neviens nedos, tad atliek ka parasti privatie uzņēmumi tos apsaimniekos. Zinot uzņēmumu alkatibu un bardaku kas tajos daras mezi vēl lielākā atruma samazinasies. Tad medīsimies kailcirtes vai jaunaudzes, bet vecos mezus redzesim tikai dabas nacionālajos parkos. Sprotams ari VMD ir savs ieksējais bardaks, bet ne tad ja tadas atnemt viniem saimniekosanu un atdot privatajiem, bardks bus vel lielaks.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
17.01.2020. 10:54
Ar naudu valsti problemu nav tas ir navalom,ta tiek izsaimniekota un tek pa citiem kanaliem