Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
22.03.2019. 22:31
Viss ir ļoti loģiski .Es vel ietu tālāk - par teļiem uzskatītu divgadīgus briežus .Lauksaimniecībā arī jaunlops vel skaitās divgadīgs .Es tajā saskatu tikai plusus - saudzētas govis , kas nozīmē ka populācījai tiek nodarīts vismazākais ļaunums , samazināts tiek tas ārprātīgais buļļu skaits ( protams tur kur tie ir ) , samazināsies postījumi , uzrādīsies patiesāki dati par nomedītiem buļļiem .Māri - cepuri nost Tavā priekšā ja tas tiks izbīdīts cauri ! Tas ir ceļš pareizā virzienā .Vel dabūniet cauri , lai tur kur ir lieli postījumi palielinātu buļļu licenses reizes 3 , tad varētu teikt ka ar staltajiem puslīdz viss būs kārtībā un postījumi arī samazināsies un populācīju arī veiksmīgāk varēs izkopt . Govju limits tiek piešķirts normāls .
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
22.03.2019. 23:59
Uz alņiem šo arī vajadzētu ieviest. Iespējams, kā kritēriju jānosaka ragu parametri, jo kas gan tam lopam dzimšanas apliecību prasīs, jo par vecumu medniekam un inspektoram viedokļi var atšķirties.
Par alņiem: sēžu pie sāls. Iznāk pēc auguma teļš. Bet viens. Gaidu mammu un pētu teļu, viņš savukārt mani. Vēlreiz nočekoju auguma parametrus (pret kokiem, krūmiem, sāls augstumu) - toč teļš. Bet VIENS. Vienā brīdī šis pagriežas profilā - uz galvas divas p!pelītes mana pirksta garumā! Tātad, pēc papīriem bullis. Bet bulli mums dod vienu, un tas jau atprečots. Un šādu pusaudžu mums pilni meži. Bet pēc papīriem pilngadīgs un šaut nedrīkst, jo lielos mums iedala tikai divus - agrāk abus AN, taga AG + AN.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.03.2019. 09:03
Jānis Plotnieks
Nu to "bulli"ar 5 cm radziņiem es nešāvu, bet redzēju, viņš man paskrēja garām 15 m attālumā pa ceļu. Kur vēl var būt skaidrāk redzams un labāk atpazīstams mērķis?
Tu paņem lineālu un paskaties, kā izskatās dabā tie 5 cm- droši vien īsāki par tavu krāniņu! Jebkurā gadījumā, šitāds ir no populācijas jāņem ārā un jaunā kārtība ļauj to darīt likumīgi pat tad, kad buļļu licences ir beigušās. Man, lasot tavus postus, vispār rodas šaubas, vai tu maz medī, izskatās, tikai forumos raksti.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.03.2019. 09:13
Gatis Kaļva
Kāds sakars skaidri redzamam un atpazīstamam mērķim ar mednieka lēmumu šaut neperspektīvu špīseri?
Pieņemsim, mednieks tos 5 cm radziņus būtu REDZĒJIS. Un? Ne visiem buļļu savilcēji ir piešķirti vesels vēdeklis, bet skaistu bulli grib katrs. Atstāt, lai aug un vairojas? Tieši pirmie ragi ir vislabāk atpazīstami, pēc tam jau var kļūdīties, tāpēc visvairāk būtu jābrāķē tieši neperspektīvie buļļi ar pirmiem ragiem.
Ja jau problēma, tad jāprasa, lai dod to vēdekli, bet te jau redzams, kam tas nav pa prātam un grib savu kārtību uzspiest, tad izdomā veidus kā ievilkt ķeksi un lai būtu pēc viņa prāta. Mednieki protams atbalsta, tepat komentāros var redzēt, ka nevis galvenais ir iespēja nomedīt neperspektīvo, bet iespēja ņemt bullēnu uz govs atļaujas
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
23.03.2019. 10:59
Paldies,Zanai Zanetei zaninai ka vina zin cik liels man kranins :D!Ta ir ka nav citu atmazku saja sakara ,tad lieta aiziet jau lidz vecam orgijam!Un ja runajot par medibam,tad tur es esmu vairak neka jebkur citur!Man sis ierosinajums liekas fufels pilnigs,manus argumentus zanka var palasit paris lapas atpakal!Saksim tgd ari alnus ar stirnam daudzit pec izveles!Esosa situacija man liekas logiskaka,ta vairak butu jarisina kolektiva sienas!
Tak risini kolektīva sienās! Nu ir vēl lielākas iespējas situācijas risināt. Pie tam likumības ietvaros. Šauj govis sezonas sākumā, kamēr tās nav grūsnas, ja viņu daudz. Kā vispār var gribēties ēst janvārī nošautu grūsnu govi? Sezonu noslēdzot, arī nu ir iespēja norakstīt kādu iegulējušos govs licenci, veicot selekciju un pameklējot kādu neizdevušos pērno teļu. Tie visbiežāk skraida vēl kopā ar govīm un ir tumšāki pēc krāsas. Jau pa gabalu viss redzams.
A duraks pat baznīcā pamanīsies dabūt pa šņukuru. Un nekad nekas nebūs labi.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
23.03.2019. 15:13
Bet kas notiks ar telu ja nosaus govi teiksim rudeni ir ari velie teli?Velc paraleles ka gribi sanak mujna!Pec visiem principiem govi vispar saut nedrikst nekada laika!
viedokļi vienmēr un par visu būs dažādi, bet mūsu rīcības jau nonosaka viens vai otrs likuma vai noteikumu palašinājums. Tie kuri ir pret taču var nepārkāpjot normatīvos aktus uz savām pārsi buļļu licencēm nomedīt 1,5 gadīgus bullēnus... Kapēc skaļi izteikt savu neapmierinātību, par to, ka citi nomedīs pāris izņemamos 7-8 gadniekus un vēl tajā pat sezonā divus trīs izteikti neperspektīvos 1,5 gadniekus, tādējādi jau pieliekot pussolīti sezonā uz kopējās buļlu polupācijas izkošanas pusi?
Par alņiem: sēžu pie sāls. Iznāk pēc auguma teļš. Bet viens. Gaidu mammu un pētu teļu, viņš savukārt mani. Vēlreiz nočekoju auguma parametrus (pret kokiem, krūmiem, sāls augstumu) - toč teļš. Bet VIENS. Vienā brīdī šis pagriežas profilā - uz galvas divas p!pelītes mana pirksta garumā! Tātad, pēc papīriem bullis. Bet bulli mums dod vienu, un tas jau atprečots. Un šādu pusaudžu mums pilni meži. Bet pēc papīriem pilngadīgs un šaut nedrīkst, jo lielos mums iedala tikai divus - agrāk abus AN, taga AG + AN.
Nu to "bulli"ar 5 cm radziņiem es nešāvu, bet redzēju, viņš man paskrēja garām 15 m attālumā pa ceļu. Kur vēl var būt skaidrāk redzams un labāk atpazīstams mērķis?
Tu paņem lineālu un paskaties, kā izskatās dabā tie 5 cm- droši vien īsāki par tavu krāniņu! Jebkurā gadījumā, šitāds ir no populācijas jāņem ārā un jaunā kārtība ļauj to darīt likumīgi pat tad, kad buļļu licences ir beigušās. Man, lasot tavus postus, vispār rodas šaubas, vai tu maz medī, izskatās, tikai forumos raksti.
Kāds sakars skaidri redzamam un atpazīstamam mērķim ar mednieka lēmumu šaut neperspektīvu špīseri?
Pieņemsim, mednieks tos 5 cm radziņus būtu REDZĒJIS. Un? Ne visiem buļļu savilcēji ir piešķirti vesels vēdeklis, bet skaistu bulli grib katrs. Atstāt, lai aug un vairojas? Tieši pirmie ragi ir vislabāk atpazīstami, pēc tam jau var kļūdīties, tāpēc visvairāk būtu jābrāķē tieši neperspektīvie buļļi ar pirmiem ragiem.
A duraks pat baznīcā pamanīsies dabūt pa šņukuru. Un nekad nekas nebūs labi.