Jāni- šosezon, no rudens līdz 15.04. esmu nošāvis 20 bebrus, un tas mani vairāk aizrauj nekā iznīcināšana ar lamatām. Medības tomēr kaut kur ir sporta un pacietības kopsalikums. Lamatas- makšķerēšana ar tīklu!!!
Medības ar šaujamo ir interesantas un aizraujošas. Man personīgi patīk vairāk šis medību veids. Atrast vietu kur iespējams bebrs peldēs vai parādīsies, apmānīt to, vai pievilināt. Bebrs ir ļoti ziņkārīga būtne. It īpaši ja nav medīts tur tie pat nebūs tramīģi. Otrādi pat peldēs tev tuvāk un skatīsies kas par nezvēru te stāv. Lamatas tas ir darbs pie tam ļoti laikprasīgs. Ja tev ir 10 lamatas un saliktas dažādās vietās, puse dienas var paiet kamēr apseko lamatas. Man vidēji aplis braucot bija ap 50 km. Ar lamatām var pilnīgi izmedīt bebraines. Vienu purvu mēģināji izmedīt šaujot gadus 5. nekā, tikai intensīvi medot ar lamatām izmeīdīju 3 gadu laikā. Pa visiem gadiem tika nomedīts ap 30 bebriem no vienas vietas. Vēl viena lieta pēc tam dīrāšana ar labs laiks paies. Tā kā interesantāk ir medīt ar stobru, bet lamatas tas ir jau darbs.
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
29.04.2018. 15:38
Kolektiva ir 30 biedri. Viens vai divi ar savam 6-8 lamatam noklaj visas üdenstilpnes 4k ha, iztira pa tiro bebraines, LVM priecigi, parejie 28 mednieki süka liko un klausäs pvasara gäjputnos. Skaisti (Ironizeju). Individuälajos icirknos tas ir loti ok, bet ja ir kolektivs, tad fui.
Šo pavasari bebrus ar šaujamo medījuma 2 reizes. Amatas upē. Nomedīju 8 gab. Super. Man pietiek pār pārēm. Ar lamatām bebri ir jāmedī zem ledus. Tad gan gaļa nemaitājas, gan āda laba. Tā kā pēdējos gados medījuma bebrus galveno kārt ēšanai , pagājušajā sezonā nomedījām ap 30 gab. Vietās, kur tie bija jāizķer. Upē viņi ir vienmēr, nevienam netraucē un tur medījamo tikai pavasarī.
Kārli- ierosini lai lamatas aizliedz, un ar LVM atļauju tikai tais vietās kur nodaru kaitējumu. Un pie viena lai atļauj ar nakteniekiem bebrus klapēt. Gan medniekiem būs prieks un appludināto zemju īpašnieki sarosīsies.
Edgar. Ar 12 lamatām, 5-6 bebrainēs , 2 cilvēkiem paiet visa gaismas diena. Tā kā par to darbu tu pareizi piezīmēji. Taču kolektīvās aļņu medības, vai jeb kuras medības ,kur medījums sver vairāk pat 80 kg ir darbs. Un tā to arī vajag skaidrot nemedniekiem. Jo medības savā būtībā ir tāds pats arods kā skolotājs,vai namdaris. Un pasaulē ir vietas, kur ar šo arodu cilvēki uztur ģimenes. Kamēr mēs, mednieki, runāsim par medībām kā par hobiju, sabiedrības lielākās daļas acīs būsim asinskāri slepkavas . Ja tu ej uz mežu ar ieroci, tavs nolūks ir iegūt medījumu, jo pretējā gadījumā vajag nūjot. Medībām ar dabas vērošanu ,tās klasiskajā formā, ir visai tāls sakars .Un trofeju mednieki , kas ar savām trofejām lielās uz visām pusēm , ir paši briesmīgākie. Mums tās ir atmiņas, bet Katrīnai no Zaļās ielas , kaut kāds nesaprotams fetišs, ko pielūdz asinskārs, bruņots maniaks. Taču šī pati Karīna mierīgi stumj aiz vaigiem Edgara bebru gaļas desiņas dārza svētkos , jo Edgars ir normāls džeks un neplātās ar nesaprotamiem kauliem. Tas tā, par medībām vispār. :)
Ja realizē to tavu ideju, tad uzkraus lieku birokrātiju medniekam un palielinās postījumus