A no kā tad tas spiediens auga, pie tam iekšienē??? Te kaut kas neklapē- ja karsējot slēgtā traukā pieaug spiediens, bet ne temperatūra, tad no kā- trauks sarāvās? Man pašam sev gan tā gadījies:)))
Vakar nedaudz virspusēji atkārtoju fiziku, pameklēju informāciju. Vai pie vainas nav piesātināts/nepiesātināts tavaiks? https://www.fizmix.lv/fiztemas...
Slēpts
04.01.2021. 11:21
nav tur tvaika. Bez temperatūras spiediens nepieaugs, ja nu vienīgi kā jau minēja - smazināsa katla tilpumu :D Ūdenim sasilstot tak izplešas, tātad, ja piepildīsi to savu katlu pilnu ar ūdeni, spiediens uzkāps strauji un nemaz nesaniegsi vārīšanas temperatūras, jau stipri pirms 100 grādiem būs labs spiediens :D Atstāj pārāk daudz gaisa, tas ir vietu, kur ūdenim izplesties, bez priekšspiediena un uzvārīsi to katlu, attiecīgi tālāk tvaiks un potenciāla bumba gatava :D tas spiediens jau tikai vajadzīgs, lai ūdens nesāk vārīties un burkas neuzjobņī katlā.
Mājās tak apkures sistēmās ir izplešanas trauki, kā domājat kādam nolūkam viņi domāti?
Ahoi !
Pēc 5 gadu pārtraukuma ir doma uztaisīt konservus.. Viss aizmirsies:) Iemetiet kāds pamatrecepti. Piem, cik cūku ādu, cik piparu, cik sāls jāliek uz 10 kg gaļas (mežaruksis).
Ja kāds ir taisījis ar tomātu mērci/pastu - cik tās jāliek? Paldies
Slēpts
04.01.2021. 15:20
Šogad izmēģināju (zivju) konservu taisīšanu autoklāvā ar tvaiku - sanāk 3x ātrāk.
Iemontēju Depo pirktu monometru + termometru kur max teemeratūra ir 150°C - jo 120°C ir darba temperatūra kas jāsasniedz, bet nevajag pārsniegt.
Patīk šī video pamācība. Ar tvaiku sākas no 22 minūtes.
Ceru links strādās:
Pēc 5 gadu pārtraukuma ir doma uztaisīt konservus.. Viss aizmirsies:) Iemetiet kāds pamatrecepti. Piem, cik cūku ādu, cik piparu, cik sāls jāliek uz 10 kg gaļas (mežaruksis).
Es nesen pats tikai esmu sācis autoklāvēšanu un ir šis tas izmēģināts. Par ruksi nezinu, esmu utilizējis dažus bebrus, bet nu gaļa paliek gaļa un vislabāk patika tā - daži pipari (melnie/smaržīgie), neliela lauru lapa, garšvielas pēc gaumes, apcepti sīpoli, ķiploks, burkāni, sāls 4g uz 0,5l burku, cūkas āda ~15x2cm, buljons (treknai cūkai varbūt arī nevajag). Gaļu noteikti iesaku apcept, ja nav kaut kāds mega apjoms, cita garša uzreiz! Man raiti gāja uz jaudīga degļa kazanā.
Slēpts
13.01.2021. 13:18
...daži pipari (melnie/smaržīgie), neliela lauru lapa, garšvielas pēc gaumes, apcepti sīpoli, ķiploks, burkāni, sāls 4g uz 0,5l burku, cūkas āda ~15x2cm, buljons...
Šīs ir manas mīļākās receptes!. :)) Ņemam gaļu, pievienojam sāli, garšvielas pēc garšas, gatavojam kamēr gatavs. Viss. Tik vienkārši. :)
Labākais, ka pilns internets ar tādām.
A kā tad vajadzēja? Nomerīt lauru lapas cm2, nosvērt garšvielu šķipsnas, piparu apkārtmēru pamērīt? Pietiek ar veselo saprātu un savas gaumes izpratni. Ja cilvēks pannu nav redzējis, tad diez vai arī konservus mēģinās taisīt. Konservēšanas pamatbūtība ir ērta un ilga gaļas uzglabāšanas metode un ar garšvielām tur maz sakara. Var gatavot bez garšvielā vai likt pēc saviem ieskatiem.
https://www.fizmix.lv/fiztemas...
Mājās tak apkures sistēmās ir izplešanas trauki, kā domājat kādam nolūkam viņi domāti?
Iemontēju Depo pirktu monometru + termometru kur max teemeratūra ir 150°C - jo 120°C ir darba temperatūra kas jāsasniedz, bet nevajag pārsniegt.
Patīk šī video pamācība. Ar tvaiku sākas no 22 minūtes.
Ceru links strādās:
Es nesen pats tikai esmu sācis autoklāvēšanu un ir šis tas izmēģināts. Par ruksi nezinu, esmu utilizējis dažus bebrus, bet nu gaļa paliek gaļa un vislabāk patika tā - daži pipari (melnie/smaržīgie), neliela lauru lapa, garšvielas pēc gaumes, apcepti sīpoli, ķiploks, burkāni, sāls 4g uz 0,5l burku, cūkas āda ~15x2cm, buljons (treknai cūkai varbūt arī nevajag). Gaļu noteikti iesaku apcept, ja nav kaut kāds mega apjoms, cita garša uzreiz! Man raiti gāja uz jaudīga degļa kazanā.
Šīs ir manas mīļākās receptes!. :)) Ņemam gaļu, pievienojam sāli, garšvielas pēc garšas, gatavojam kamēr gatavs. Viss. Tik vienkārši. :)
Labākais, ka pilns internets ar tādām.