Pie 2bar ūdens vārīšanās ir 120*C. Pie 4bar ~140. Lai celtos spiediens ūdenim jāsāk vārīties- manā gadījumā pie 120*C? Bet, ja man bija max 100*C kāpēc cēlās spiediens?
Gunti, kā gan sildīšanas ātrums var ietekmēt temperatūru? Ja ir attiecīgais spiediens, tad jābūt būtu attiecīgai temperatūrai, sildi tu 30 min vai nedēļu.
Slēpts
02.01.2021. 21:47
Ja autoklāva siltuma zudumi ir lieli, bet pievadītā jauda - pārāk maza, lielu karstumu var nesanākt uzdzīt. Fizika, nekādas maģijas.
Slēpts
03.01.2021. 00:36
To visu var aprēķināt, pie kādas temperatūras būs spiediens katlā. 100°C un 4.5bar ir pilnīgi iespējama kombinācija
Gint, gandrīz vai piekristu; ja siltuma zudumi lieli, var nesanākt temperatūru uzcelt, bet šajā gadījumā spiedienu uzcelt ir izdevies, gribētos domāt ka vaina meklējama citur.
P.S.
Kas tas ir, ja neskaita mani, pēdējie komentētāji Guntis, Gints, Ģirts, aizdomīgi :D
Varbūt noder- ieej lapā hunters.lv, sadaļā Virtuve atrod Meža gaļas konservi, tur lietotājs Verino izsmeļoši, ar visām bildēm, apraksta šo procesu kā no ābeces. Vienīgi izskatās, ka tas forums galīgi apklusis... Bet noderēs arī tas, kas tur vēl lasāms.
Slēpts
03.01.2021. 08:51
50l gāzes balons- sildīju ar 3kw tenu. Vads bija pamazs- sila, tātad tens negāja uz pilnu jaudu. Sildīju telpā ar +-12-15*C temperatūru, kad uzdzina 3bar,bet temp autoklāvā bija vēl nekāda nopakoju autoklāvu ar segām.
Slēpts
03.01.2021. 08:55
Kāds, kas gatavo konservus padalās ar recepti- centos visu no "kniebiens", nostrīķēta tējkarote utt konvertēt gramos, bet liekas pamaz sāls, piparu arī varētu būt vairāk...
Slēpts
03.01.2021. 09:07
P. S. Ironija, ka pēc tradicionālais latgaliešu dzēriens dsrināts cēsu alū :)
P.S.
Kas tas ir, ja neskaita mani, pēdējie komentētāji Guntis, Gints, Ģirts, aizdomīgi :D