Sveiki, vai ir kāds mēģinājis pielikt jaudīgāku piegaismotāju papildus bāzes modelim, kādu? Kādi rezultāti?
Slēpts
04.10.2018. 00:42
Protams, ar jaudīgāku piegaismotāju redzamība tumsā būs tālāka. Bet, ja tuvumā būs gara zāle, krūmu atvases vai kādi citi priekšmeti, tad tie spēcīgi izgaismosies un elektronika centīsies attiecīgi taisīt bildi tumšāku, līdz ar to efekts nebūs ne kāds. Uz klaja lauka gan varēs izpausties. Runa iet tikai par neredzamo 915 - 940 viļņa garuma piegaismotāju.
Armands Kupče, varbūt vari ieteikt arī kādu konkrētu modeli marku, kur labāk pirkt! Tādu kurš tiešām tālāk spīd.
Tuvumā itkā var izmantot oriģinālo, arī neredzamais!
Slēpts
04.10.2018. 23:52
Man pašam ir Yukon Photon 26321 5x42. Tāds interesants Baltkrievu rīks, kurus te lV netirgo. Nācis no zagraņicas. Uz gaidi no 2,5.m. paaugstinājuma līdz 150.m. uzskatu, ka pilnīgi pietiek, par to niecīgo naudiņu, ko atdevu par šo lūrekli. Vismaz es ,naktī tālāk par 150.m. nešauju. Parasti 50 - 100.m. Jautājums, kāpēc vajag ko jaudīgāku? Ja atļaujas rublīši, pērc Dedal 470 ; 480; 490 2+vai 3.paaudzi par vairākām'pakām un redzēsi ļoti tālu. Vismaz pagaidām man to nevajag. Pat dienā tālāk par 200.m. nešauju. Vecums nenāk viens ... ;))
Ne jau šaušana uz 150m un tālāk ir tas noteicošais, bet gan ieraudzīt kad tas lops uz tā lauka ir! Nu un ja rublīši nebūtu ierobežoti, tad jau uzreiz paņemtu DEDAL'U!
Iemet aci ss.com lēcotie lukturi ar 940nm. 50 vai 67 diametra fokusējamo galu - 300m droši + acis līdz 500m ;)
Slēpts
06.10.2018. 13:50
Vai tie lēcotie, jaudīgie piegaismotāji tomēr nebaidīs zvērus, lai arī skaitās neredzamie 940.nm?? Esu saskāries ar to Rīgas puisi, kas reklamējas ss-ā, kā ''lukturi un kronšteini''. Kvalitāte viņa piedāvātajām mantiņām, kronšteiniem, ļoti apšaubāma. Vienīgais labums, ka var atgriezt atpakaļ neapmierinošo preci un atdod naudu ..
Man ir piegaismotājs no viņa. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu.
Slēpts
09.10.2018. 11:18
Paldies Salvi par ieteikumu. Nopirku Rīgā no lukturu un kronšteinu tirgotāja pašu mazāko piegaismotāju. Notestēju un atšķirības no oriģinālā piegaismotāja ir šokējošas!! Bilde krietni tīrāka, bez graudiem un attālums palielinājās līdz 350.m. !!! Ašš, žoklis atkārās! Kad skatās tumsā uz to piegaismotāju, ja oriģinālais spīd kā kārtīgs auto stopņiks, tad šim var ievērot, ka kaut kas tur sarkanīgs kvēlo. Vēl tik jāaiziet uz mežu no paaugstinājuma, pavērot ruksīti, ja vēl nebūs visi pedāļus atstiepuši. Jāpapēta kā uzvedīsies, vai neraus ''fraku'' kā no oriģinālā piegaismotāja. Mūsu pusē pēdas ir un redzēt kādu bariņu pa retam arī sanāk. Tik jārīkojas, kamēr vēl meža Diāna izrāda savu labvēlību!
Slēpts
09.10.2018. 11:42
850 vai 940 nm lukturis? 940 vajadzētu būt ka vispār nemana, laigan kautkādas parazītiskās gaismas ganjau ir.
Tuvumā itkā var izmantot oriģinālo, arī neredzamais!