Viss elementāri.Gribi medīt dižmedījumu,kārto eksi ar normālu ieroci,gribi šaut lapsas un vārnas,kārto ar 223.Tāds maseņu šāvējs pēc šāviena ar normālu kalibru sēž sniegā un bola acis.Par trāpīšanu varat pat neieminēties!!
Slēpts
18.07.2017. 13:59
Arni - nevienā brīdī nerakstīju, ka pūdelis= medību negadījums. Ja saproti, kāpēc top grozījumi, tad tak mēs runājam par nemācēšanu šaut, vai ne? Un garām neviens apzināti nešauj, atšķirībā no Taviem video, kur iemesli ir apzināta noteikumu pārkāpšana.
Slēpts
18.07.2017. 14:30
Ēriks Bergs
Šodien, 13:59
Arni - nevienā brīdī nerakstīju, ka pūdelis= medību negadījums. Ja saproti, kāpēc top grozījumi, tad tak mēs runājam par nemācēšanu šaut, vai ne?
Ērik- ar ko ir pamatots viedoklis, ka mednieki nemāk šaut??
Uz šautuvju instruktora baumu līmeni??
Ja vēl paši gudrākie sāks spriest, kas ir normāls ierocis, tad būs pavisam auzas.
Slinkums meklēt, bet vai tik šajā pašā forumā nelasīju, ka rem mag un win mag jaudīgākā gala īpašnieki neesot tie naskākie šautuves apmeklētāji.Diez kāpēc?
Vai tad tiešām ir tik grūti sajēgt, ka tas puskalibrs priekš tam arī ne vienam vien ir domāts- lai uzlabotu savas šaušanas prasmes? Nē, nebūs tev šaut lēti!
Medības nav nabago sports.
Nu bet tad lūdzu- visus jaunos medniekus, kuri kārto uz vītni sadalam divās vai vairāk grupās un nodrošinam ar tādu ieroci, tādā kalibrā, kādu viņš plāno iegādāties...
Var jau izteikt spriedumus, bez kāda pamata... Un var būt vecis ar vislielāko. Man nav žēl, ja kāds trenējās ar lielgabalu. Bet vienkārši tas nav vajadzīgs.
Es ieminēšos gan.
MMD "alternatīvie maziņie" nejēdz šaut! Siluetisti nejēdz šaut!
Labi, šaut varbūt jēdz, bet trāpīt ne, tikai acis bolīt.
Varētu tā būt?
Ja pie likumprojekta kaut tuvumā stāv tādi, kuri sāk spriest par šaušanas prasmes korelāciju ar ieroča kalibru...nu vai ziniet, tad tālāk jau vairs nav kur. :) Cerams, ka neviens no šiem ģēnijiem nav ar šautuves instruktora sertifikātu? Jo, ja ir - tad tur ir darbs KNAB. :D
Braukšana ar mazlitrāžas auto atšķiras no braukšanas ar 3.5 čiptjūnoto mēbēvē, bet nez kādēļ eksi neviens neprasa pārlikt? Un tagad salīdzinām, kas atšķiras vairāk praksē - braukšana vai šaušana?
...privātā un šautuvju biznesa viszińiem atjautības uzdevums ko uzrakstijis Ivars. ,es nedaudz papildināšu . Reālie ieguldijumi izbūvē un iekārtās kādi 30 tūkst .Ls privātā nauda, apm .4 tūkst. MSF atbalsta nauda , tad vēl kādi 25 -30tūkst .euro privātā nauda uz šo brīdi . plus nesaskaitāmais darbs,darbs darbs infrastruktūras uzturēšanā. ,:). tā ka es priecājos par katru jaunu šautuvi un medību un šaušanas sporta mecenātiem . lasi-dullajiem ,kam patīk naudu izšaut gaisā.,:)))
Slēpts
18.07.2017. 16:23
Ivar - baumas rodas no patiesas informācijas trūkuma, vai ne? Tāpēc atbalstu obligāto "atšaušanu" - tad arī būs reālie cipari kurš ko var. Un, ja par biznesiem runā, tad novēlu visiem šautuvju īpašniekiem, lai likumu pieņem - tad, iespējams, uzlabosies gan šautuvju pieejamība, tehniskais aprīkojums utt... ieguvēji būs arī mednieki.
Bundzena k-gs-
Paldies-par atšīfrējumu atjautības uzdevumam- tad ir pavisam skaidrs ,ka ar esošo peļņu 1.5 tūkstoši gadā, un pamatā apkalpojot tikai sportistus, savu ieguldīto naudu varat nesagaidīt atpakaļ.
Un tieši tāpēc es nebrīnos- par ierosinājumiem kārtot obligāto šaušanas pārbaudi..
Bet ziniet- arī mēs ieguldam savu naudu savos ieročos , arī pērkam un šaujam munīciju gaisā- bet tik cik katrs varam atļauties.
Un neredzu pamatojumu tam, ka ja Jūs esat ļoti daudz ieguldījis- tad man ir PIENĀKUMS Jums šo naudu atdot...
Ēriks Bergs
Šodien, 13:59
Arni - nevienā brīdī nerakstīju, ka pūdelis= medību negadījums. Ja saproti, kāpēc top grozījumi, tad tak mēs runājam par nemācēšanu šaut, vai ne?
Ērik- ar ko ir pamatots viedoklis, ka mednieki nemāk šaut??
Uz šautuvju instruktora baumu līmeni??
Ja vēl paši gudrākie sāks spriest, kas ir normāls ierocis, tad būs pavisam auzas.
Slinkums meklēt, bet vai tik šajā pašā forumā nelasīju, ka rem mag un win mag jaudīgākā gala īpašnieki neesot tie naskākie šautuves apmeklētāji.Diez kāpēc?
Vai tad tiešām ir tik grūti sajēgt, ka tas puskalibrs priekš tam arī ne vienam vien ir domāts- lai uzlabotu savas šaušanas prasmes? Nē, nebūs tev šaut lēti!
Medības nav nabago sports.
Nu bet tad lūdzu- visus jaunos medniekus, kuri kārto uz vītni sadalam divās vai vairāk grupās un nodrošinam ar tādu ieroci, tādā kalibrā, kādu viņš plāno iegādāties...
Var jau izteikt spriedumus, bez kāda pamata... Un var būt vecis ar vislielāko. Man nav žēl, ja kāds trenējās ar lielgabalu. Bet vienkārši tas nav vajadzīgs.
Es ieminēšos gan.
MMD "alternatīvie maziņie" nejēdz šaut! Siluetisti nejēdz šaut!
Labi, šaut varbūt jēdz, bet trāpīt ne, tikai acis bolīt.
Varētu tā būt?
Braukšana ar mazlitrāžas auto atšķiras no braukšanas ar 3.5 čiptjūnoto mēbēvē, bet nez kādēļ eksi neviens neprasa pārlikt? Un tagad salīdzinām, kas atšķiras vairāk praksē - braukšana vai šaušana?
Paldies-par atšīfrējumu atjautības uzdevumam- tad ir pavisam skaidrs ,ka ar esošo peļņu 1.5 tūkstoši gadā, un pamatā apkalpojot tikai sportistus, savu ieguldīto naudu varat nesagaidīt atpakaļ.
Un tieši tāpēc es nebrīnos- par ierosinājumiem kārtot obligāto šaušanas pārbaudi..
Bet ziniet- arī mēs ieguldam savu naudu savos ieročos , arī pērkam un šaujam munīciju gaisā- bet tik cik katrs varam atļauties.
Un neredzu pamatojumu tam, ka ja Jūs esat ļoti daudz ieguldījis- tad man ir PIENĀKUMS Jums šo naudu atdot...