labdien! latviešu un arī krievu valodā informācijas par Pulsar F455 ir salīdzinoši maz un tāpēc labprāt padalīšos ar 2g. pieredzi lietojot šo iekārtu. Viens no lielākajiem plusiem lietojot uzliku ir tās salīdzinoši nelielie gabarīti un ātrā iespēja to uzmontēt uz dienas optikas, kas ātri kļūst par pilnvērtīgu nakts optiku. Mīts,ka attēls atpaliek no kustoša objekta ir tikai mīts, (nu vismaz šīs paaudzes uzlikai) esmu medījis mežacūkas pie -20 un attels ir ideāls un nav nekādas bremzēšanas. Uzlika standartā ir aprīkota ar 940 IR piegaismotāju, kas skaitās dzīvnieka acij netverams, kā ir patiesībā neņemos apgalvot, bet pie piegaismotāja ieslēgšanas dzīvnieki nebēg, turpina baroties pat tuvojās. tomēr esmu ievērojis, ka vecāki vai pieredzējušāki dzīvnieki it kā fiksē skatienu manā virzienā, bet satraukumu neesmu novērojis. Ar šo piegaismotāju esmu veiksmīgi medījis un nomedījis mežacūkas līdz 130m, novērojis objektus līdz 200+ m pie nosacījuma, ka ir ideāli laika apstākļi bez nokrišņiem. Piegaismotājam ir 3 gaismas režīmi, bet jāatcerās, ka gaismas kūlim( kas nav fokusējam un ir -) priekšā atrodoties kādam šķērslim tas atspīdēs objektīvā un mērķis var kļūt neredzams. Tāpēc tika iegādāts cits - jaudīgāks piegaismotājs, ar stara fokusēšanas iespējām un tādā veidā uzlikas iespējas ir krietni palielinājušās. Ir jāatcerās, ka izmantojot optisko ntēmekli ar lielu palielinājumu attela kvalitāte būs miglaina un optimālais palielinājums būs līdz 4x-5x. F455 ir VIFI video un foto iespējas, kas manā gadījumā ir liels +. Uzliku pirku kopā ar Yukon Jeager 3-12x56 optisko tēmekli un tā arī bija mana kļūda, jo tik liela un smaga optika vairs nav būtiska izmantojot uzliku. Galvenais ir, lai optiskais tēmeklis ir triecienu izturīgs, jo uzlikas svars ir virs 0,5kg. Veicot novērošanu izmantoju manokli, kas ir FN455 versijā un ir paredzēts savienot ar uzliku. Tāpat veicu iestatījumu atjaunināšanu caur STREAM VISION ko var bez maksas lejupielādet. Cik saprotu, tad 455 sērijai attēla kvalitāte ir līdzīga, vai tie ir tēmekļi, vai uzlikas. Mans subjektīvs viedoklis ir - labāk uzlika nekā nakts redzamības tēmeklis, kas noteikti ir ērtāk, vieglāk un parocīgāk pie šādas klases iekārtām un cenu kategorijas. P.S. esmu ievērojis, ka kopš sāku lietot nakts redzamības uzliku F455 es vairāk vēroju, filmēju un vēlāk analizēju pirms nomedīju, bet medību trofeju (cūku) kvalitāte ir pieaugusi. Arī briežu, stirnu vecuma, trofeju filmēšana un vēlāk izvērtēšana ir liels + to medīšanai diennakts gaišajā laikā.
piegaismotāju pirku Mediblietas.lv pēc tam,kad biju noskatījies šo podkāstu. Sākumā skatījos uz Electrooptic piegaismotāju, bet maksāt 320E par lukturi, nu īsti negribējās medīblietās pirktais maksāja 100E par komplektiņu t.i. lukturis, kronšteins un aķītis. Man patīk ka no šī piegaismotāja vairs tā nesit atpakaļ staru, ja ir šķērslis un arī pats stars tgt ir kādi 400m + pie nosacījuma, ja ir ideāli laika apstākļi bez nokrišņiem.
nekas tur netiek atbildēts, pilnīgi necik. Kā domā kapēc šaujot pa kustošu mērķi ieroci velk līdz merķim? varētu jau šaut arī ar nekustīgu ieroci, bet tad ir jāatsrādā perfekts taimings šāvienam. Reāls pieradijums attēla atpalikšanai būtu tieši tāds eksperiments, kad šauj ar nekustīgu ieroci pa kustīgu mērķi ar optiku, ar "kruto" naktenieku, ar veco naktenieku, tad varētu redzēt cik un kā attēls atpaliek.
.
Par šo tiešāk varētu? :)