Vispār nerakstītā medību ētika, tāds dīvains jēdziens. Katrs domā pa savam un uzspiestais VMD viedoklis protams ir diskutējams.
Kad es kārtoju, nu ļoti man atbildes nepatika par mežacūku medīšanu. Latvijā plosījās Āfrikas cūku mēris, bet eksāmenos jāatbild ar domu, kā palielināt ganāmpulku.
Det , tā ir nolemts, un ja grib saņemt papīru, VMD nolēmis likt atbildēt uz hipotētiskiem jautājumiem, kuriem pēc būtības NAV likumos noteiktas atbildes.
Kad es kārtoju, nu ļoti man atbildes nepatika par mežacūku medīšanu. Latvijā plosījās Āfrikas cūku mēris, bet eksāmenos jāatbild ar domu, kā palielināt ganāmpulku.
Ja pasaki A, tad saki arī B. Turpat bija arī jautājums, kā samazināt mežacūku populācijas blīvumu. Tās ir lietas, kas katram medniekam būtu jāzina. Diemžēl tieši vecie mednieki par to zin ļoti maz.
Nu redzat, kolēģi, kādas diskusijas šeit attīstās starp jau pieredzējušiem un zijnošiem medniekiem, ko tad iesākt jaunajam mednieku kandidātam, kam ne zināšanu, ne pieredzes?
Mednieku eksāmenu kārtošana ir palikusi būtiski sarežģītāka!
Vispār jau Latvijas ierēdniecības izceļas ar to ka dzīvo vienam mērķim- sarežģīt dzīvi Latvijas iedzīvotājiem.
Vai maz stāstu dzirdēts, ka mēs esam pirmie visādu Eiropas direktīvu ieviešanā?
Vai tas ir slikti- no viena puses labi- varam lielīties, ka saražojam ļoti zaļu elektrību.
Bet diemžēl visas šīs direktīvas un ierēdņu pārcenšanās ir ļoti dārga sistēmas lietotājam.
Esam spiesti tērēt vairāk naudas, bet konkurenti Eiropā to nedara.
Vai tas ir labi - vai slikti??
Vai man tiešam būtu jāzin visas suņu šķirnes??
Kad medībās drīkstēja izmantot tikai MEDĪBU suņus, tad jā, bet tagad drīkst izmantot suņus ar papīriem, es nezinu.
Nu kāda atšķirība, vai medībās iet Bavārietis , vai Igauņu dzinējsuns?
Bet ZM sēdošajiem jau sava alga jāatpelna...
Slēpts
14.05.2017. 23:52
Kuriozs- jautājums biļetē- kuru buku šausi: bija trīs varianti un viens no tiem- buks aplido stirnu- tātad nobriedis un šaujams. Man kā vīriešu kārtas pārstāvim šajā gadījumā roka neceltos, iedomājoties sevi- ballē noceļu dāmu, aptekalēju viņu ar domu par nakts priekiem, un pēkšņi blieziens no mugurpuses pa bieti, un atslēdzos. Šadi vienreiz rīkojos arī briežu gaidu medībās, jauns briedis aptekalēja govi, pienāca man klāt kādus 35 metrus un es neizšāvu tikai aiz vīriešu solidaritātes. Kad izstāstiju to citiem medniekiem- ui ku daudz dzirdēju par sevīm jaunu faktu galvenokārt mātes valodā :)))
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
15.05.2017. 07:56
Ivar!
Ir man latviešu valoda dzimtā, un eksāmenus es kārtoju pašlaik, jo ceļu kvalifikāciju. ;)
Ir viena lieta, ko pie veikala runā tantes, kam valoda dzimtā, un otra lieta, ko Tu atbildi eksāmenā, lai iegūtu kvalifikāciju.
Tomēr, nokārtojot šos kursus cilvēks iegūst mednieka, nevis kinologa kvalifikāciju, nē?
Es , kā kinologs zinu, bet neuzskatu, ka jaunajam medniekam, kuram medību suns vēl tikai plānos, būtu jāzin, ka nav tāda suņu šķirne- Karēļu -somu laika. Bija kādreiz, bet tagad nav. Un ka nav tādas laiku grupas un alu suņu grupas arī nav jāzin! Ir ļoti labi, ja zin, bet nav jāzin!
Jā, un suns met vilnu, nevis spalvas. ;) Bet foksis neko nemet, tas ir jāplūc ;) ja runa ir par aso, nevis gludo variāciju. ;)
Manuprāt, ar šiem eksāmenu jautājumiem, ir par daudz pārspīlēts.
Jaunam medniekam jāzin gandrīz viss iespējamais par medību saimniecību, likumdošanu.
Tas ir kā autoskolā, kur vēl būtu jāzin visi iespējamie ralliju nolikumi, jānoliek eksāmens sportiskā braukšanā, jānodriftē un jāapmet kāds kaskadiera cienīgs kūlenis.
Visi skolā mācījāmies, piemēram, trigonometriju, likām eksāmenus, bet vai mēs dzīvē to reāli izmantojam?
Ja kādam ir reāla nepieciešamība, tad to arī izmanto, bet ne jau visi!
Ir jāzin pamati, jāorientējās lietās un vielās!
Ja kaut ko specifisku vajadzēs, informācija ir pieejama!
Intersanti- kā ir ar rukšiem uz ŠODIENU. kura atbilde ir pareiza?
piemetīšu citātu-
Likuma 14. punkts turpmāk dod tiesības (un uzliek pienākumu) medīt mežacūkas arī medību iecirkņos, kuru platība vienāda vai lielāka par 200h
Protams, šis punkts Saskaņā ar likuma 12. punktu, likuma darbība ir terminēta – tas būs spēkā līdz brīdim, kad Valsts meža dienests (VMD) konstatēs meža cūku blīvumu (vidēji Latvijā) mazāku vai vienādu ar vienu meža cūku uz 200 ha (jeb 5 meža cūkas uz 1000 ha), bet ne ilgāk par 2020. gada 31. martu, bet uz ŠODIENU tas ir spēkā..
Det , tā ir nolemts, un ja grib saņemt papīru, VMD nolēmis likt atbildēt uz hipotētiskiem jautājumiem, kuriem pēc būtības NAV likumos noteiktas atbildes.
Ja pasaki A, tad saki arī B. Turpat bija arī jautājums, kā samazināt mežacūku populācijas blīvumu. Tās ir lietas, kas katram medniekam būtu jāzina. Diemžēl tieši vecie mednieki par to zin ļoti maz.
Mednieku eksāmenu kārtošana ir palikusi būtiski sarežģītāka!
Vispār jau Latvijas ierēdniecības izceļas ar to ka dzīvo vienam mērķim- sarežģīt dzīvi Latvijas iedzīvotājiem.
Vai maz stāstu dzirdēts, ka mēs esam pirmie visādu Eiropas direktīvu ieviešanā?
Vai tas ir slikti- no viena puses labi- varam lielīties, ka saražojam ļoti zaļu elektrību.
Bet diemžēl visas šīs direktīvas un ierēdņu pārcenšanās ir ļoti dārga sistēmas lietotājam.
Esam spiesti tērēt vairāk naudas, bet konkurenti Eiropā to nedara.
Vai tas ir labi - vai slikti??
Vai man tiešam būtu jāzin visas suņu šķirnes??
Kad medībās drīkstēja izmantot tikai MEDĪBU suņus, tad jā, bet tagad drīkst izmantot suņus ar papīriem, es nezinu.
Nu kāda atšķirība, vai medībās iet Bavārietis , vai Igauņu dzinējsuns?
Bet ZM sēdošajiem jau sava alga jāatpelna...
Izrādās, ka nemaz neesi tik sūrs.
Ir man latviešu valoda dzimtā, un eksāmenus es kārtoju pašlaik, jo ceļu kvalifikāciju. ;)
Ir viena lieta, ko pie veikala runā tantes, kam valoda dzimtā, un otra lieta, ko Tu atbildi eksāmenā, lai iegūtu kvalifikāciju.
Tomēr, nokārtojot šos kursus cilvēks iegūst mednieka, nevis kinologa kvalifikāciju, nē?
Es , kā kinologs zinu, bet neuzskatu, ka jaunajam medniekam, kuram medību suns vēl tikai plānos, būtu jāzin, ka nav tāda suņu šķirne- Karēļu -somu laika. Bija kādreiz, bet tagad nav. Un ka nav tādas laiku grupas un alu suņu grupas arī nav jāzin! Ir ļoti labi, ja zin, bet nav jāzin!
Jā, un suns met vilnu, nevis spalvas. ;) Bet foksis neko nemet, tas ir jāplūc ;) ja runa ir par aso, nevis gludo variāciju. ;)
Jaunam medniekam jāzin gandrīz viss iespējamais par medību saimniecību, likumdošanu.
Tas ir kā autoskolā, kur vēl būtu jāzin visi iespējamie ralliju nolikumi, jānoliek eksāmens sportiskā braukšanā, jānodriftē un jāapmet kāds kaskadiera cienīgs kūlenis.
Visi skolā mācījāmies, piemēram, trigonometriju, likām eksāmenus, bet vai mēs dzīvē to reāli izmantojam?
Ja kādam ir reāla nepieciešamība, tad to arī izmanto, bet ne jau visi!
Ir jāzin pamati, jāorientējās lietās un vielās!
Ja kaut ko specifisku vajadzēs, informācija ir pieejama!
piemetīšu citātu-
Protams, šis punkts Saskaņā ar likuma 12. punktu, likuma darbība ir terminēta – tas būs spēkā līdz brīdim, kad Valsts meža dienests (VMD) konstatēs meža cūku blīvumu (vidēji Latvijā) mazāku vai vienādu ar vienu meža cūku uz 200 ha (jeb 5 meža cūkas uz 1000 ha), bet ne ilgāk par 2020. gada 31. martu, bet uz ŠODIENU tas ir spēkā..