Tēmas nosaukums - Dzinējmedības, Drošība, Instrukcijas, Pieredze
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 33 lietotāji. Komentāru skaits 2. Pēdējais viedoklis 31.01.2017. 12:09Līdzīgās tēmas

Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
31.01.2017. 09:40
Zināma taisnība ir arī Uldim. Jaunajam svarīgi sajust to smalko robežu starp azartu un vajadzību piedalīties "melnajā darbā". Par kalpu nedrīkst kļūt, bet nedrīkst arī tikai šaut. Viss atkarīgs, kā sevi sākumā nostāda. Es jau kuro reizi atkārtojos, bet man pašam iešana dzinējos šķiet ļoti interesanta un cienījama nodarbe. Tāpat arī barotavu regulāra apsekošana - tikai tā var labi pārzināt mežu. Un skaties - aizbrauc svešā vietā, pāris reizes padzen un izrādās, ka mežu zini labāk kā puskolektīvs iezemieši.
Patīk - 1

Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
31.01.2017. 12:09
Es uzskatu - ka labi dzinēji ir galvenais veiksmīgu medību garants un zelta vērtē ir labs dzinējs .Ne velti kārtīgos kolektīvos noslēguma līnijā pirmais pateicās DIĀNAI un otrais dzinējiem . Es pats gan labprāt eju dzinējos ( varbūt tāpēc ka savu esmu atšāvis un esmu sapratis , cik nozīmīgi ir pareizi izdzīt mastu ).Nē nu ir jau masti kuros Es jau vairs nevaru izlīst .Protams ka visiem gribas šaut - it īpaši jaunajiem .Gribas pierādīt ka Es varu , bet mežs nav šautuve .Mana politika ir tāda - puslīdz jau zināms kur zvērs ies ja viņš mastā ir iekšā , tad atkarībā no situācijas noliek ik pa reizei jauno tur lai krāj pieredzi nevis vecie ieņem tās vietas .Nelabvēļus gan var iegūt , bet to var pārdzīvot .Mums gan pēdējos gadus jaunie nav nākuši klāt ( pagaidām štats pietiekams ), bet tuvākā nākotnē jaunie būs problēma ( vismaz vietējie ) , Jo jaunajiem jāsaprot viena lieta - nevajag apvainoties ja vecie grib dažreiz izbraukt "melnos darbus" uz jauno pleciem - viņi ir savu jau padarījuši , saglabājuši kolektīvu , devuši Tev iespēju būt tā biedram .Izvēle jau ir Tavā ziņā - pieņemt spēles noteikumus vai nē .Ja sāksi ar tiesību kačāšanu , nekas labs nesanāks .Baigi jau viss ir atkarīgs no kolektīva vadītāja . Ja kolektīvā ir laba atmosfēra - veči jau ar prieku piedalās arī talkās . Galvenais nenociklēties uz to ka medības ir gaļas ieguve . Jārēķinās ar to ka medības ir pasākuma kopums , kurā Tev būs jāiegulda savi personīgie līdzekļi un savs laiks un fiziskie spēki .Novēlu visiem lai Jums gan jaunajiem , gan vecajiem ir tā kā Man - pavadītas pēdējās dzinējmedības šogad , nobirst Man " vīriešu sviedru " dažas piles un domas ir , kaut ātrāk pienāktu oktobris .Vienīgais mierinājums - vel jau Mēs tiksamies talkās un bebru medībās MANI VEČI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patīk - 7