Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
19.01.2017. 11:49
Šo tēmu aizsāku, lai dalītos pozitīvajā (vēlams), bet iespējams arī negatīvajā pieredzē. Lai varētu dalīties ar noderīgām lietām, skaistām tradīcijām. Kopumā, lai padarītu medību procesu krāšņāku un tradīcijām (arī atjaunotām un aizgūtām) bagātāku!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
19.01.2017. 11:55
Kā pirmo vēlos pievienot dzinējmedību instrukcijas tulkojumu, ko saņem katrs medību dalībnieks Vācijā. Vienā pusē ir atrodama karte ar nummuru izvietojumu un dzīšanas virzieniem, otrā ielaminētās A5 formāta lapas pusē ir attēlā redzamais teksts. Domāju, ka šādu lapu izgatavošana un sadale pirms medībām būtu labs atgādinājums, lasāmviela un pārdomu avots medību dalībniekiem.
To lasīju jau žurnālā. Viss jau ir labi, bet tas darbojas , ja mednieks ir līdz tādam līmenim izaudzis, lai ar cieņu varētu izturēties pret šādiem noteikumiem un tos ievērotu. Mūsu "mednieks parastais" uz to nav gatavs. Andri, palasi blakus tēmu - kāda nepatika , agresija parādās, ja kāds sāk aizskart sāpīgo tēmu - šautuves apmeklēšanu. Vācijā to pat neuzspiež ar noteikumu vai likuma spēku - tur paļaujas uz mednieka godaprātu. Mūsu "medniekam parastam" tāda parasti nav..... :(((
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
19.01.2017. 20:15
Andri, palasi blakus tēmu - kāda nepatika , agresija parādās, ja kāds sāk aizskart sāpīgo tēmu - šautuves apmeklēšanu. Vācijā to pat neuzspiež ar noteikumu vai likuma spēku - tur paļaujas uz mednieka godaprātu. Mūsu "medniekam parastam" tāda parasti nav.....
Ko vācietim neuzspiež?
Paanalizēju man pazīstamos medniekus - nu kādi 85% regulāri pārliecinās par savu spēju, ar savu medību ieroci,šaujot, trāpīt tur kur tēmē.....
Kas ir mednieks parastais?Kas tas par terminu?
Mans vēlme ,"Māri Medniek" ir spēkā, gribu redzēt TO medību vidi, kurā tads dīvainītis, kā Tu,esi izveidojies.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
19.01.2017. 20:46
Kādēļ Tu neesi šajos 85 %? Es gribētu redzēt to kolektīvu, kur 85 % mednieku regulāri apmeklē šautuvi...
Es nerunāju par šautuvi.....bet ieroci regulari pārbaudu šaujot un kā Tu ĻOTI labi zini, medībās, diezgan bieži, šauju suņu apturētus medījamos dzīvniekus ... tā tad... pamēģini iedomāties kas būtu ja man tēmējuma vieta nesakristu ar trāpījuma....
Ko vācietim neuzspiež?
Paanalizēju man pazīstamos medniekus - nu kādi 85% regulāri pārliecinās par savu spēju, ar savu medību ieroci,šaujot, trāpīt tur kur tēmē.....
Kas ir mednieks parastais?Kas tas par terminu?
Mans vēlme ,"Māri Medniek" ir spēkā, gribu redzēt TO medību vidi, kurā tads dīvainītis, kā Tu,esi izveidojies.
Kādēļ Tu neesi šajos 85 %? Es gribētu redzēt to kolektīvu, kur 85 % mednieku regulāri apmeklē šautuvi...
Tās nav šķiras, bet gan vecuma klases! Sk. http://www.ljv-mecklenburg-vor...
Bet īsumā trešā vecuma klase ir vidēja vecuma brieži.
Es nerunāju par šautuvi.....bet ieroci regulari pārbaudu šaujot un kā Tu ĻOTI labi zini, medībās, diezgan bieži, šauju suņu apturētus medījamos dzīvniekus ... tā tad... pamēģini iedomāties kas būtu ja man tēmējuma vieta nesakristu ar trāpījuma....