Man tas pats briežu bullis bauroja nokultā labības tīrumu, alnis tur pat 150m blakus mežā.
Pa šo dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību, nekādu problēmu kā 5-6 gadus atpakaļ medījām 4+3 aļņus tā arī tagad. Staltbriedi- vēl kādu laiku atpakaļ medījām 1+1+1, tagad 3+6+3, sadzīvo labi.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
12.10.2016. 16:28
Labi - man arī radās aizdomas tajā virzienā . Briedis labāk par alni dzīvo pieaugušos meža masīvos .Līdzko izcērt brieži pārceļas citur . Kā mežs ataug (5-7 gadi) aļņi ātrāk ieņem tās teritorijas un ja blakus ir purvi , proces norit vel straujāk .Riesti tā jau ir cita tēma .Tur jau lielāku lomu spēlē iedzimtie instinkti .
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
12.10.2016. 00:58
Pēc pavadītajām pirmajām dzinējmedībām , jāsecina , jau sen novērotais fakts , bet ko VMD noliedz - aļņi katastrofāli izspiež briežus , no to uzturēšanās vietām .Ko darīt ?Platības nav lielas , limits gandrīz nekāds . Kaimiņiem tādas pašas problēmas .Trijos mastos četri aļņi un neviena brieža !
Pa šo dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību, nekādu problēmu kā 5-6 gadus atpakaļ medījām 4+3 aļņus tā arī tagad. Staltbriedi- vēl kādu laiku atpakaļ medījām 1+1+1, tagad 3+6+3, sadzīvo labi.
Versija - jaunaudžu paliek arvien vairāk un līdz ar to barības barības bāze kļūst plašāk pieejama. Tādēļ varēru būt, ka aļņu vairāk paliek.
Esmu novērojis tieši to pašu..... gan Zemgalē gan Kurzemē.
Nu nezinu- mums laikam pretēja katastrofa- brieži ir , bet alnis nav redzēts jau daudzus gadus...