Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - optisan mamba 3-12-56 vai Delta Clasic 3-12-56?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.08.2016. 23:18

Slēpts
16.05.2016. 15:47
Delta Classic 308 kalibrā Hornady Superformance atsitienu pagaidām tur. Tās patronas gan manai plintei ne pārāk patīk, bet medībām lietojamu precizitāti notur. Ar match tipa BTHP lodēm viss izskatās daudz smukāk. Kas nepatīk - punkts par spilgtu krēslai, nācās pārlodēt 3 rezistorus, un bilde krēslā nu ļoti "izplūst". Subjektīvi liekas ka Bushnell Trophy 1,5-6x44 krēslā ir vairāk lietojams. Ja šauj ar lukturi, tad nekāda vaina - viss labi redzams. Manuprāt Delta Classic 3-12x56 ar lielo lēcu ņemt nav vērts, krēslā tāpat nelietojama, gaismā vai ar lampu var šaut arī ar mazāka izmēra lēcu, un lieki nestaipīties. Un jā - ja gribās "smuku" bildi pustumsā, tad jāņem kaut kas pēc cenas vismaz x2,5, ar šito tik tāda acu čakarēšana vien būs.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
18.05.2016. 00:55
Kādu laiku optisanu lietoju uz Browning BAR, .30-06. Nu neko sliktu teikt nevaru, pēc Bushnell Trophy, kuru lietoju daudzus gadus un arī sekmīgi, šķita labs upgrade. Pēc tam nopirku Swaro un tagad - Optisans stāv uz masenes. Tajās retajās reizēs, kad sanāk skatīties viņā pēc Swaro...nu kultūršoks :) bet cena/kvalitāte - ir atbilstoša. Ja dzīve nebūtu piespēlējusi iespēju tikt pie Swaro (taisījos pirkt naktenieku, tā kā mums ACM, tad izdomāju, ka labāk ņemt kaut ko universālāku - konkrētā naudas summa tāpat bija cieti nolemta tērēt medību loriņiem :D) - droši vien medītu ar Optisanu un slavētu.
Plusi - CENA! Citi - paralakses regulācija, ja piešaujas, daļēji var izmantot attāluma noteikšanai. Bet nu jāpatrenējas kādu laiku. Pietiekoši dzidra - pareizi kolēģis saka, pilnmēnesī, bet sniega apstākļos, pat "mazmēnesī" var visu labi redzēt cauru nakti+punkts ir samērā smalks.
Mīnusi - "trubas efekts"; kropļots attēls ar visu paralaksi - nedaudz bet ir; dzidrums - galvenais ilgi neskatīties Swaro/Zeiss&co - tad ir OK.
Respektīvi - ja gribi medīt šodien, nevis krāt gadiem vai maksāt kredītu :) - Optisan ir laba izvēle.
Slēpts
19.05.2016. 02:18
Ja kādam, lai pieliktu 250eur jākrāj gadiem vai priekš tam jāņem sms kredīts, tad ir bēdīgi un es pat nezinu, kuru vainot. Valsti, pašu vai Sašu...
Viņas abas nekas nav Un pumkts viņām ir priekš tam, lai šautu pa punktu, ne kaut ko aiz viņa redzētu. Es delta classic gribu pat no masenes aizvākt... Un optisānā arī esmu skatījies.
"Sūds ir-ēst var..." Un plusu viņām nav. Nevajag sevi mānīt. Vēl vairāk nevajag citus mānīt. Neko labu arī par viņām nevar pateikt.
Slēpts
19.05.2016. 08:11
esi pārliecināts, ka būsi skatījies optisanā? tam punkts uz min regulējumu dienā vispār nav redzams, naktī pat spīd ļoti blāvi un tas ar jaunu bateriju. Un ja arī neredz aiz punkta, tad tik cik viņš aizsedz? 1cm/100m būs?
Slēpts
19.05.2016. 09:51
Nevajag jaukt šaušanu pa mērķi ar medībām. Tā pati cūka ar medījot lukturi - cik tu viņu redzi tēmeklī? 3-4 sekundes.. Noķert smalko krustu un notēmēt tieši starp 3 izvēlētajām rukša spalvām tajā mirklī?? Sanāks? Un ja nu zari? Ko raudāt par aizsegto mērķi, ja droša trāpījuma zona ir daudz lielāka!
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
19.05.2016. 22:48
Man tāda optika uzlikta uz .308 win. Pareizi bija teikts, kronšteinus uzreiz jānomaina uz normāliem. Vienīgais, kas mani neapmierina, ir sarkanais punkts. Stiprā krēslā ieslēdzot uz min. intensitātes, izgaismo visu lēcu, rezultātā bilde paliek daudz švakāka. Esmu valkājies pa stipriem lietiem, stikli neaizsvīst (tjipa iepildīts slāpeklis). Vienīgi, ja brien pa pielijušu garu zāli, vāciņus jāaizver. Atsitienu .308 kalibram tur. Kamēr punkts nav ieslēgts, lēcas dzidras. No budžeta klases sakarīgs variants, bet vairāk tādu tomēr nepirkšu... Gribu Meopta!
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
20.05.2016. 07:18
Man tāda optika uzlikta uz .308 win.

Es gribēju teikt, Optisan Mamba 3-12x56
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
20.05.2016. 09:55
Šos var likt uz IZ 27 - viena budžeta klase - viena saprašanas klase - vispār ļoti līdzvērtīgas mantas - ideāli sader kopā!
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
20.05.2016. 10:01
viena saprašanas klase
var paskaidrot sīkāk nesapratu, kas par saprašanas klasi.
Slēpts
20.05.2016. 10:56
Palasi viņa citus komentārus un būs skaidrs