Nu, nu Pēter, cik saprotu Tu nekad nemedī, kad mazuļi ir vai gaidāmi....
Un kad liegums bija no 1. maija, Tu kā kārtīgs mednieks meti mieru bebru medībām jau martā?:)
Briežu govis tikai oktobrī vai ne? Decembrī taču jau ir par vēlu - vai ne?
meža īpašniekam, vajag, lai mežā bebru nav- un šī vēlme ir pamatota- protams no mednieku viedokļa jau ir forši ka ir bebraine, kur pasēdēt, kad atliek laiks - nošaut vienu bebrīti- baudīt dabu, klausīties šnepes. (paldies Eiropai , ka aizliedza, jo tas taču bija neetiski pavasarī tās medīt, un par Rubeņiemun Medņiem arī dabas mīļotājiem paldies)
Nu gluži kā filmā:)
Ivars drusciņ ,,uzvilkās,,. Man pašam dīrājot un ieraugot ................,arī sametas šķērmi,bet vai nu tāpēc nemedīs.Tā būtu liekuļošana.
Slēpts
06.04.2016. 12:17
Māri - tā jau arī ir- bet ko darīt- ja ir nomedīts, tad jāapstrādā ir.
parasti jau neviens nelielās, bet ja tā ir sanācis- tad darbiņu padara.
jenotus medījot , jau ar neviens īsti nedomā- jo iekšas nav laukā jālaiž..
Tu Ivar, par daudz uzvilkies. Medījam, medījam, bet ar galvu arī domājam. Iedomājies, ja tagad kāds noblieztu sivēnmāti. Par šnepiem un zosīm ir cits stāsts, tās bija foršākās medības ! Vēl kāds jautājums, vai kāds šautu lapsu, ja zinātu ka alā ir tikko atskrējuši lapsēni un tie nosprāgs bada nāvē ?
Slēpts
06.04.2016. 12:38
Manam čomam, kam gaļas lielopi ganībās ganās un lapsas guļošajiem ēd pakaļas laukā , tici man - ir pilnīgi vienalga, vai alā kāds ir vai nav...Labāk, ka nav.
Ja medības ir tikai hobijs, tad ir ētika un estētika:)
Ja medības ir mērkis konkrētas sugas indivīdu skaita samazināšanai- tad tas nav hobijs.
Hobijs nebija arī 100 EUR programma ACM samazināšanai.
Ar tiem bebriem kā ir tā ir. Vakar tika nomedīta mātīte, iekšā 4 sīkie, vēl tādi kā 2 sērkociņkastītes, pāris dienas atpakaļ tika nomedīta ar mātīte, viens sīcis, bet tāds kādam jau jālien ārā no mātes miesām. Diemžēl bebra sugu noteikt ir nereāli kamēr nesāc dīrāt vai ja māte ir redzami nozīsti čiči. Šeit neko neparadīsi. Bet mātītes tika nomedītas tur kur tiešām vajag tos iznīcināt savādāk saimnieki ļoti žēlojas un gatavi pat ligumus lauzt. Tā kā tā ir pagala ar diviem galiem. Dzinējmedībās ar gadās ka kļūdās un tiek nomedīta sivēnmāte, kaut tika šauts gandrīz pa pēdejo ruksi. Šeit neko nepadarīt. Šodien krita atkal divi bebruki no paša rīta. Tā kā aktivitāte sākās nepajokam.
Pat lapsu ir tā ja man būtu visats un man čakarētu smadzenes es ilgi nedomājot to nomedītu. Bet tā kā man pie vienas vietas ir viņas vai nav, tad pagaidām liku mieru lai vairojas, jo izretināts pie mums viņas ir nepajokam. Pa ziemu tikai divas rudastes nomedītas un viss. Bij salikats ādas, bet klusums, respektīvi izretinātas uz nebēdu, tāpēc lai sēkla ar paliek. Toties stārķu pa pilnam, tos gan derētu paretināt, bet diemžel likums neļauj :( Tā kā laukirbes un viss pārejais uz zemes ligzdojošais ir apdraudēts. Tie paši zaķi kaut lapsu un ješku ļoti maz , tā pat arī zaķu maz, laikam svēteļi tos riktīgi retina :(
Tas ka dabai homo sapiens ir viss kaitīgākais piekrītu :) Bet kad bebri nopludina tavu mežu vai ceļu līdz mājām domāju ka ar nemazāk priecīgs tu būtu :) Tad pienākas ar tādiem cīnīties barbariskiem ceļiem un rīķiem :(
Varbūt foruma gudrinieki var paskaidrot, kad labāk pagrabā un šķūnī izlikt žurku indi - nevēlos būt "negatīvais tēls" , kas slaktē grūsnas žurkas. ;((
Sēdēt siltā pilsētas dzīvoklī un forumā klabināt pārgudrus komentārus - tur īpaša gudrība un mednieka izveicība nav vajadzīga.
Diezgan daudz šo dzīvnieku esmu nomedījis un pēc maniem novērojumiem ir apmēram tā. Ziemā ,lamatās iekrīt apmēram vienādi, gan tēviņi ,gan mātītes. Vairākumā gadījumu pirmie iekrīt sīkie, tad tēviņš un māte pēdējā. Pavasarī, uz gaidi, vairums ir jaunie 12-15 kg divgadnieki un tēviņi ,kas šos dzenā. Mātītes arī protams gadās ,bet salīdzinoši reti.Pārsvarā mātītes ir nomedītas dīķeļos un appludinātajās platībās, no kurām dominējošais tēviņš ir padzinis sīkos. Upēs vai ezeros mātītes neesmu nošāvis ne reizi.Var būt ,ka vienkārši paveicies, bet es vairāk sliecos domāt ,ka mātīte bez vajadzības pavasarī laukā sevišķi nelien, jo sevišķi gaišajā diennakts laikā. Tirzā bija viens dīķjelis, pie vecā dzelzceļa,kur pa ziemu it kā izsitām visus, bet pavasarī secinājām ,ka kaut kas tomēr ir palicis. Tā bija vecā mātīte, kas līda no būdas laukā tikai tad ,kad riktīgi satumsa. Liela kā deķis ,izslīdēja no būdas un ....... tā arī secinājām ,ka mātīte.Tā kā lielāko daļu no kopējā apjoma nomedīju ziemā , tagad pavasarī, tās pāris reizītes, izvēlos ērtu vietiņu stāvā upes krastā, bebru ir daudz un neuzmanīgi.
Un kad liegums bija no 1. maija, Tu kā kārtīgs mednieks meti mieru bebru medībām jau martā?:)
Briežu govis tikai oktobrī vai ne? Decembrī taču jau ir par vēlu - vai ne?
meža īpašniekam, vajag, lai mežā bebru nav- un šī vēlme ir pamatota- protams no mednieku viedokļa jau ir forši ka ir bebraine, kur pasēdēt, kad atliek laiks - nošaut vienu bebrīti- baudīt dabu, klausīties šnepes. (paldies Eiropai , ka aizliedza, jo tas taču bija neetiski pavasarī tās medīt, un par Rubeņiemun Medņiem arī dabas mīļotājiem paldies)
Nu gluži kā filmā:)
parasti jau neviens nelielās, bet ja tā ir sanācis- tad darbiņu padara.
jenotus medījot , jau ar neviens īsti nedomā- jo iekšas nav laukā jālaiž..
Ja medības ir tikai hobijs, tad ir ētika un estētika:)
Ja medības ir mērkis konkrētas sugas indivīdu skaita samazināšanai- tad tas nav hobijs.
Hobijs nebija arī 100 EUR programma ACM samazināšanai.
Pat lapsu ir tā ja man būtu visats un man čakarētu smadzenes es ilgi nedomājot to nomedītu. Bet tā kā man pie vienas vietas ir viņas vai nav, tad pagaidām liku mieru lai vairojas, jo izretināts pie mums viņas ir nepajokam. Pa ziemu tikai divas rudastes nomedītas un viss. Bij salikats ādas, bet klusums, respektīvi izretinātas uz nebēdu, tāpēc lai sēkla ar paliek. Toties stārķu pa pilnam, tos gan derētu paretināt, bet diemžel likums neļauj :( Tā kā laukirbes un viss pārejais uz zemes ligzdojošais ir apdraudēts. Tie paši zaķi kaut lapsu un ješku ļoti maz , tā pat arī zaķu maz, laikam svēteļi tos riktīgi retina :(
Sēdēt siltā pilsētas dzīvoklī un forumā klabināt pārgudrus komentārus - tur īpaša gudrība un mednieka izveicība nav vajadzīga.