Žanna viena lieta kad pie jums ledus nokūst un otra lieta kad tajā pašā Ziemeļvidzemē vai Latgalē. Šogad ledus jā nogāja vidēji ap marta beigām, bet sakarā ar to ka laiks vienkārši bija ideāls, tas ir vējains ar lietiem un sniegiem, tad bebru akivitāte ir diezgan vāja. Kamēŗ bija kluss laiks tikmēr veiksmīgi medīts tika ar maseni, bet kad laiks ir sūdīgs tad par veiksmīgām medībām var aizmirst. Man patīk vairāk medīt tieši ar maseni, nevis ar lamatām. Lamatas tas ir gaļas iegūšanas veids, bet medīt ar ieroci tas ir azarts kurš kuru. Agrāk kad varēja medīt līdz aprīļa beigām tieši lielāko nomedīto bebru skaitu varēja sasniegt aprīļa otrajā pusē. Tagad rauj pēcpusi cik vēlies ar ieroci nomedīt ļoti maz izdotas. Jā Fondorka tipa medīt tur un tur, bet varu saderēt ka viņs medī tur kur neviena mednieka kāja nav minusi. Bet tur kur ir jāzimedī līdz pēdejam diez vai tādi rezultāti būtu. Piemēram pie mums it kā ir bebri, bet vienā vietā viens, otrā vietā pāris, citā var būt nepilna ģimene, bet nav tā kā agrāk kā jau rakstīja kā zoodārzā. Tagad lai nomedītu bebru ir jāpacenšas un jāapšmauc to, bet tas ka laiks bija vienkārši riebīgs, rezultātā, nomedīts ir tik cik ir. Es esmu par ka lai atjaunotu bebru medības līz aprīļa beigām, un lai sāktu medī ar 1 augustu, agrāk man toč nevajag. Jo lamatās bebrs ir sabojājies un lielās aizaudzības dēļ bebru redzēt ir pagrūti.
Slēpts
25.04.2017. 22:46
Vai tiešām domā, ka tie bebri ies mazumā, ja pieliks tās divas nedēļas? Paši apmirs? :D Ja nebija vēlme samazināt skaitu, tad viņas nebūs arī, ja sezona būs cauru gadu.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.04.2017. 07:37
Vīri!
Es nerunāju par bebru kā sugas pilnīgu iznīdēšanu, bet par populācijas kontroli!
Nav jānogalina pēdējais bebrs, ir jālikvidē apmetnes, kur tās patiešām traucē, tur gan- visa ģimene ir jānomedī. Personīgi es gribu medīt bebrus arī turpmāk un nekad neesmu gājusi ar domu nomedīt pēdējo. Lai sēklai kas paliek!
Šeit pat forumā biju piedāvājusi aizbraukt ciemos pie tiem, kas ar bebriem netiek galā un palīdzēt. Kā domājat- kāda bija atsauksme? Aigars Remess uzrīkoja semināru ar praktiskām medībām savās platībās, rezultāts -10 bebri 1 dienā un pilnīgi atbrīvoti no bebriem 2 biotopi. Aizbraucām pie R.Birziņa uz Liepājas pusi, 1 dienā nomedīti 6 bebri, strādāja 2 pieredzējuši suņi un asistēja 2 kucēni. Kas medī, tiem platībās problēmu ar bebriem nav. Zvana draugs , sūdzās: bebri visas platības nopludinājuši, VMD raksta draudu vēstules. Es piedāvāju aizbraukt. Nē, mēs jau kaut kā paši.... Nu, ja paši, tad paši.
Mums šogad arī ledus bija ilgi, it kā uznāca siltums, bet pēc tam atkal uzsala... pavasarī vēlu sākām medīt.Bet medījām intensīvi, daudz tur, kur draugi uzaicināja. Ir dullie, kas ir ar mieru nobraukt 200+ km, visu dienu rakt zemi, lai rezultātā nomedītu vienu bebru vai ješku, bet ir tādi, kas grib medīt tikai "nopietnās" trofejas, vēlams, kā Ivars teica- no mašīnas neizkāpjot un 15 min.laikā.
Nedēļas laikā tikai 5. Varētu arī vairāk, bet tad jālūdz īpašniekiem atļauja medīt viņu īpašumos.
Kreņķis jau ir par meliorācijas un parastajiem grāvjiem un perspektīvajiem mežiem.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.04.2017. 07:43
Jā Fondorka tipa medīt tur un tur, bet varu saderēt ka viņs medī tur kur neviena mednieka kāja nav minusi. Bet tur kur ir jāzimedī līdz pēdejam diez vai tādi rezultāti būtu.
Diezvai Fondorka medī tur kur "cita mednieka kāja nav minuse".Ticamāk būs - Fondorkam paša suņi mieru neliek.....jo lai tos uzturētu formā regulāri jāmedī. Nu tad arī trapās viņam tādi mednieku formējuma vadītaji , kuri uzaicina viņu likvidēt "sāpīgos punktus" AS LVM draudu vēstulēs.
Arī Es ,sadarbībā ar Dmitriju Savčenko, rīkoju macību semināru ar praktiskam medībām iekš kura var pamedīt ar tādiem kā Fondorka.
Es nerunāju par bebru kā sugas pilnīgu iznīdēšanu, bet par populācijas kontroli!
Nav jānogalina pēdējais bebrs, ir jālikvidē apmetnes, kur tās patiešām traucē, tur gan- visa ģimene ir jānomedī. Personīgi es gribu medīt bebrus arī turpmāk un nekad neesmu gājusi ar domu nomedīt pēdējo. Lai sēklai kas paliek!
Šeit pat forumā biju piedāvājusi aizbraukt ciemos pie tiem, kas ar bebriem netiek galā un palīdzēt. Kā domājat- kāda bija atsauksme? Aigars Remess uzrīkoja semināru ar praktiskām medībām savās platībās, rezultāts -10 bebri 1 dienā un pilnīgi atbrīvoti no bebriem 2 biotopi. Aizbraucām pie R.Birziņa uz Liepājas pusi, 1 dienā nomedīti 6 bebri, strādāja 2 pieredzējuši suņi un asistēja 2 kucēni. Kas medī, tiem platībās problēmu ar bebriem nav. Zvana draugs , sūdzās: bebri visas platības nopludinājuši, VMD raksta draudu vēstules. Es piedāvāju aizbraukt. Nē, mēs jau kaut kā paši.... Nu, ja paši, tad paši.
Mums šogad arī ledus bija ilgi, it kā uznāca siltums, bet pēc tam atkal uzsala... pavasarī vēlu sākām medīt.Bet medījām intensīvi, daudz tur, kur draugi uzaicināja. Ir dullie, kas ir ar mieru nobraukt 200+ km, visu dienu rakt zemi, lai rezultātā nomedītu vienu bebru vai ješku, bet ir tādi, kas grib medīt tikai "nopietnās" trofejas, vēlams, kā Ivars teica- no mašīnas neizkāpjot un 15 min.laikā.
Kreņķis jau ir par meliorācijas un parastajiem grāvjiem un perspektīvajiem mežiem.
Diezvai Fondorka medī tur kur "cita mednieka kāja nav minuse".Ticamāk būs - Fondorkam paša suņi mieru neliek.....jo lai tos uzturētu formā regulāri jāmedī. Nu tad arī trapās viņam tādi mednieku formējuma vadītaji , kuri uzaicina viņu likvidēt "sāpīgos punktus" AS LVM draudu vēstulēs.
Arī Es ,sadarbībā ar Dmitriju Savčenko, rīkoju macību semināru ar praktiskam medībām iekš kura var pamedīt ar tādiem kā Fondorka.