Nav tik traki ,vienkārši vairs nemākam medīt bez visadiem štruntiem tas tā bēdīgāk ,ir jau tak medniekam pirmais palīgs- sunītis, beigās jau no visa tā musdienu ekipējuma medības zaudēs to jēgu kāpēc vispār ir mednieki un malšķernieki ,jo paiku jau veikalā var nopirkt !
Burvja kungs noliek visu laikam kas pašam nav.Jo tādu lietu kā aktīvās austiņas ja pareizi atceros no komentiem viņam ir.
Vai ta uz medībām ar ej tikai ar gludo vai ar runngu? Pieļauju ka nē,tātad Tu ej līdzi laikam!Ir visādi jauninājumi,cits tos atzīst par labu esam cits nē.Bet ne jau tapēc kāds ir janosauc tādos vārdos par ko no admina var izpelnīties uzmanību !
Ir tāds teiciens-kas nemainīsies - tas ilgi nepastāvēs.
Man ar suni nav problēmu, bet doma termālo kameru lietot gaides medībās , lai varetu redzēt kas zvēru tuvojās. Kādam ir tā pie telefona liekamā kamera? Linda savā žurnālā kurā viņa regulāri apraksta kā viņai veicas medībās un reklamē visādus gadžetus tā arī nepastāsta, kādi + un - ir šim brīnumam.
šis te termalas kameras bija pieejamas Tukuma mednieku veikalā, iemaldījies tur kamēr viens kekss izmēģināja it ka radīja normālu attēlu tik nezin kā naktī uzvedas.
Esmu notestējis pulsar termo HD38 un XD50. Ja pirms tam sēdi tornī un liekas ka nekaādas dzīvības, tad ar termo kameru saproti ka ir dzīvība un daudz. Jo var redzēt cauri krūmiem, var redzēt miglā. Un neatsverama lieta dzīvnieka meklēšanā. Protams var teikt, ka gadžeti padara medības neinteresantas utt., bet es tam nepiekrītu. Ja tu labāk saproti kas mežā notiekas, piemēram ar aci neredzi sivēnus labībā un uzskatu ir kuilis, tad ar termo kaeru var redzēt sivēnus, kuri ir mežmalā vai neredzmi labībā. Man bija situācija, ka iznāk briežu govs viena un laiza sāli, nodomāju ka jāņem jo viena, bet termo kamerā ieraudzīju teļu 50m tālāk krūmos. Teļš tā arī neiznāca ārā un gotiņa palika dzīva. Šobrīd lielākais trūkumstermo kamerām ir cena. Kā mazo mīnusu var minēt čirkstinošu skaņu, pie kalibrēšanās.
Vēl esmu salīdzinājis ar Fliru, modeli nepateikšu, bet īpašnieks apgalvoja ka cena esot bijusi 6000 eur. Flir bilde bija graudaina un izšķirtspēja nekāda. Un pats lielākais trūkums bija, pētot ainavu bilde kadrējas, raustās.
Un par pirmatnējām medībām bez gadžetiem. Sačakrēt medības var arī ar bisi un bez neviena superaprīkojuma. Malķot un medīt neētiski var tikai mednieks, nevis aprīkojums. Var pieiet bullim ar termo kameru, lepnāko karabīni un optiku, ar trim naktiniekiem kabatā, bet ja mednieks novērtēs bulli kā nemedījamu un neizšaus, tad tad būs tikai mednieka lēmums. Savukārt var ar vienstobreni gludo pielīst pusaugu bullim un nomedīt perspektīvu bulēnu.
Burvja kungs noliek visu laikam kas pašam nav.Jo tādu lietu kā aktīvās austiņas ja pareizi atceros no komentiem viņam ir.
Vai ta uz medībām ar ej tikai ar gludo vai ar runngu? Pieļauju ka nē,tātad Tu ej līdzi laikam!Ir visādi jauninājumi,cits tos atzīst par labu esam cits nē.Bet ne jau tapēc kāds ir janosauc tādos vārdos par ko no admina var izpelnīties uzmanību !
Ir tāds teiciens-kas nemainīsies - tas ilgi nepastāvēs.
Vēl esmu salīdzinājis ar Fliru, modeli nepateikšu, bet īpašnieks apgalvoja ka cena esot bijusi 6000 eur. Flir bilde bija graudaina un izšķirtspēja nekāda. Un pats lielākais trūkums bija, pētot ainavu bilde kadrējas, raustās.
Un par pirmatnējām medībām bez gadžetiem. Sačakrēt medības var arī ar bisi un bez neviena superaprīkojuma. Malķot un medīt neētiski var tikai mednieks, nevis aprīkojums. Var pieiet bullim ar termo kameru, lepnāko karabīni un optiku, ar trim naktiniekiem kabatā, bet ja mednieks novērtēs bulli kā nemedījamu un neizšaus, tad tad būs tikai mednieka lēmums. Savukārt var ar vienstobreni gludo pielīst pusaugu bullim un nomedīt perspektīvu bulēnu.
Pārdošanā būs no vasaras vidus pa apmēram 650 eirām.