Un šitā vispār ir gadsimta pērle, jop**vaju :)))) Es nezinu, kā Jēkabpilī, bet Jelgavā policisti pagaidām neļauj pa ielu "bruņotai tautai" vazāties.
Nu bet padomā pats, teroristi nopļāva laikam 198 cilvēkus, kuri nepretojās, ja kāds no tiem upuriem būtu izšāvis pretī, būtu teiksim 100 upuri bet arī kāds terorists ātrāk no "spēles" būtu izslēgts. Un tas pats attiecināms uz jebkuru parastu kriminālu personāžu, diezvai kāds nāktu naktī mobilu zagt, ja zinātu, ka var "saindēties" ar svinu.? Pašlaik tādiem krimināliem purniem pistoļeti jau ir un viss notiek, nolaiž kādu no kātiem un miers, policija nonāk uz pēdām bet trūkstot pierādījumiem palaiž staigāt tālāk. Lieta tāda, ka vieglāk meklēt tos dažus, kuri ieroci pielietojuši nelikumīgi nevis izskatīt, cik pamatoti ir bijuši visi ieroču pielietošanas gadījumi, aizstāvoties pret bandītiem.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
22.12.2015. 20:51
Jāni -prieks ka atceries , bet es gan no tā mopša attēla nevaru sazīmēt Tavu tēlu .:):). Jā tas esmu ES .Vai nu Es nēsmu uztvēris Tavu jautājumu , vai Tu nēsi sapratis manu atbildi ? 243 tika pieminēts tāpēc ka tas ir pēdējais kalibrs ( no mazo vītņoto puses)ar kuru nedrīkst šaut pa dižmedījumu izņemot stirnu un pat pēc likuma Tu nevari piedalīties dzinējmedībās ( ja vien tās nav specifiskas dzinējmedības ).Domāju tagad Tev skaidrs -kāpēc iepinu 243 kalibru .Nu ja cilvēks nesaprot ka daudz smagākas sekas būs ja trāpījums ir piemēram 3006 uz 100 m nekā 22 , tad man nav komentāru .Pie labas apstākļu sakritības ar gaiseni arī var nošaut .Un te ir tā atbilde pa džouliem .Nejūtos ka būtu pateicis kādu muļķību .
Nu ja cilvēks nesaprot ka daudz smagākas sekas būs ja trāpījums ir piemēram 3006 uz 100 m nekā 22 , tad man nav komentāru .Pie labas apstākļu sakritības ar gaiseni arī var nošaut .Un te ir tā atbilde pa džouliem .Nejūtos ka būtu pateicis kādu muļķību .
Taisnība jau ir, tikai šī diskusija iet un iet auzās, neviens jau negrib atņemt džoulus bet gan ieroču sistēmu-pusautomātu, sākot no .22 lr līdz pat .50 BMG, nejau dēļ medniekiem to aizliegumu fīrē bet gan dēļ teroristiem, mednieks cieš tikai tāpēc ka likumu raksta pēc principa, nav ieroča nav problēmu, bet problēma ir tāda, ka problēma joprojām paliek, jo teroristi uz ieroču veikalu ar policijas izsniegtu ieroča iegādes atļauju neiet. Medniekiem pusautomātus atņems bet teroristiem kā AK-47 bija tā arī paliks.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
22.12.2015. 22:04
Kaspar - pa tām auzām Es pilnīgi piekrītu , bet Es neredzu nekādu ļaunumu medībām , ja tiktu aizliegti VĪTŅOTIE PUSAUTUMĀTI NO 243 KALIBRA uz augšu .Te nav nekāda sakara ar skaudību .Es medībās varu un investēju labus līdzekļus (sievai par to nav jāzina).
Gati,dzinējmedībās pofig-varētu arī ar gludo,bet gaidi liec mierā! :),nu tomēr ar karabīni tā skumste ir produktīvāka.Nu,nav man tik daudz laika vandīties pa naktīm un neko nenomedīt tikai tāpēc,ka nevar aizsniegt un uz vēdera pa grāvi vai kartupeļu vagām vairs manā vecumā neklājas ložņāt.
Aizmirsu piebilst,ka saprotu-Tu runā par pusautomātiem...
Slēpts
22.12.2015. 22:21
A kam ļaunums ja ir atļauti pusautomati? Vienreiz vajadzetu saprast, ka sākot aizliegt tas ies uz priekšu pie citiem ieročiem. Drīzāk kaut ko klāt pielikt/atļaut.
Nu pesec! Cik var un kāds sakars? Kalašņikovam jau NAV 3000J
Ta nekāds, Francijā teroristi sataisa asinspirti, Eiropas gudrie tūdaļ metas risināt problēmu aizliedzot civilajiem visu kas ir tra-ta-taaaaaaaa, bet tikai nesaprot ka teroraktos nav vis tra-ta-taa bet gan automāti piekam AK-47, kam ar civilo tirgu nav nekāda sakara. Teroristi nav likumīgu ieroču īpašnieki, kas savu medību pusautomātu izņēma no seifa un aizgāja pasaulei kārtību ierādīt. Ir te kārtējo reizi novirzīšanās no tēmas, sāka ar sāpi, ka atņems pusautomātus bet aizgāja līdz tam, ka aizliegums drošību medībās uzlabos. Pusautomāts un kloķējamais abi divi ir vienādi bīstami, abiem ir viens stobrs un vienreiz mēlīti nospiežot izlido no stobra viena lode, atšķirība ir tikai tajā pēc cik ilga laika izlidos nākamā lode, ja stobrs būs nepareizi pagriests ziepes būs neskatoties uz ieroča konstrukciju un kalibru.
Šajās organizācijās tas ...." biedra" status.... tāds dīvains.....
Nu bet padomā pats, teroristi nopļāva laikam 198 cilvēkus, kuri nepretojās, ja kāds no tiem upuriem būtu izšāvis pretī, būtu teiksim 100 upuri bet arī kāds terorists ātrāk no "spēles" būtu izslēgts. Un tas pats attiecināms uz jebkuru parastu kriminālu personāžu, diezvai kāds nāktu naktī mobilu zagt, ja zinātu, ka var "saindēties" ar svinu.? Pašlaik tādiem krimināliem purniem pistoļeti jau ir un viss notiek, nolaiž kādu no kātiem un miers, policija nonāk uz pēdām bet trūkstot pierādījumiem palaiž staigāt tālāk. Lieta tāda, ka vieglāk meklēt tos dažus, kuri ieroci pielietojuši nelikumīgi nevis izskatīt, cik pamatoti ir bijuši visi ieroču pielietošanas gadījumi, aizstāvoties pret bandītiem.
Taisnība jau ir, tikai šī diskusija iet un iet auzās, neviens jau negrib atņemt džoulus bet gan ieroču sistēmu-pusautomātu, sākot no .22 lr līdz pat .50 BMG, nejau dēļ medniekiem to aizliegumu fīrē bet gan dēļ teroristiem, mednieks cieš tikai tāpēc ka likumu raksta pēc principa, nav ieroča nav problēmu, bet problēma ir tāda, ka problēma joprojām paliek, jo teroristi uz ieroču veikalu ar policijas izsniegtu ieroča iegādes atļauju neiet. Medniekiem pusautomātus atņems bet teroristiem kā AK-47 bija tā arī paliks.
Ta nekāds, Francijā teroristi sataisa asinspirti, Eiropas gudrie tūdaļ metas risināt problēmu aizliedzot civilajiem visu kas ir tra-ta-taaaaaaaa, bet tikai nesaprot ka teroraktos nav vis tra-ta-taa bet gan automāti piekam AK-47, kam ar civilo tirgu nav nekāda sakara. Teroristi nav likumīgu ieroču īpašnieki, kas savu medību pusautomātu izņēma no seifa un aizgāja pasaulei kārtību ierādīt. Ir te kārtējo reizi novirzīšanās no tēmas, sāka ar sāpi, ka atņems pusautomātus bet aizgāja līdz tam, ka aizliegums drošību medībās uzlabos. Pusautomāts un kloķējamais abi divi ir vienādi bīstami, abiem ir viens stobrs un vienreiz mēlīti nospiežot izlido no stobra viena lode, atšķirība ir tikai tajā pēc cik ilga laika izlidos nākamā lode, ja stobrs būs nepareizi pagriests ziepes būs neskatoties uz ieroča konstrukciju un kalibru.