Tad jau ir cerības ka pavasaros varēs atkal tikt uz slokas medībām
Tu vairāk domā, vai būs kam un par ko tā slokas medīt. Tas, kas mūs sagaida tuvākajos gados - būs interesanti. Bet nu paši 120% esam vainīgi. Tāpat kā - netieši, un tomēr - pie ACM.
SAKARĀ AR ĀCM- PIE KĀ VAINOJAMI VISI LV MEDNIEKI ,interesanti kas bija vēl jadara medniekam lai mēris neietu pāri visai Latvijai , kam Arnis Puksts atbildēja par slokām ,medniekam kas ir tik daudz mc nomedijis ja katrs LV mednieks būtu tik daudz nomedijis tad vienkārši vairs ĀCM nebūtu kam pielipt,un zinu daudzus tādus medniekus ,bet es uzsveru MEDNIEKUS kas ir sapratuši ka šitie nenormālie cūku bari ar visiem postijumiem pie laba nenovedīs,nevajag jaukt iekšā MEDNIEKOS visus te Latvijā izveidotos formējumus kas slēpjas zem vārda- mednieku kolektīvs.
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
05.12.2015. 14:39
Varbūt tiešām nevajag dirst par visas latvijas mednieku vainu āfrikas cūku mēra kontekstā! Nevajag! Mēris tika ievazāts no mazsaimniecībām/ubagiem, kuri sagrabināja pēdējo grasi un iegādājās kaut kādu lēto paiku saviem lopiņiem no endēmiskajiem rajoniem ārpus Latvijas. Mēris ienāca no pierobežas Latgalē un no turienes arī sāka izplatīties tālāk, kā arī izvazāts vēl pa citiem apvidiem Vidzemē.
Bet lielākais cūku blīvums taču ir pavisam diametrāli otrā Latvijas galā, Dundaga, Talsi, Kuldīga, Liepāja. Jau pirms 15 gadiem Dundagā, kur man bija tas gods kā dzinējpuikam piedalīties, un reiz arī pie Felta Kunga, jau toreiz tādi cūku bariņi pa 40 gab. bija normāli. Mūsu medību iecirknī Dobeles galā vēl jo projām neesam sasnieguši tādu cūku blīvumu, kāds bija pirms 15 gadiem Dundagā. Arī mēs barojām pēc vispārpieņemtajiem priekšstatiem ar traktorpiekabēm.
Pēc daudzu mednieku loģikas mērim bija jāsākas Kurzemē, kur arī ir lielākais meža cūku blīvums. Mēris tomēr iesākās no otra gala. Arguments par cūku blīvumu te, diemžēl, neiztur nekādu kritiku. Cita runa ir par to, ka lielais blīvums ir veicinošais faktors straujākai tālākā mēra izplatībā. Te manas pārdomas par aktuālo tēmu ir tādas, ka vientiesīgajiem mednieciņiem no Latvijas vidienes (Dobele, Jelgava, Tukums) jāsaņemās visu izšaut, lai būtu tāds kā pārrāvums un līdz Kurzemei tā arī nenonāktu... Kā tas viss izvērsīsies, nezinu.
Kārli-trāpiji daudzu mednieku teikto par barību,taisnu pierādijumu pašlaik nav nevienam laikam,bet ļoti ,pat 90% ka tie ir kaulu milti kas kā sastāvdaļa ir spēkbarībā (kombikormā) ,un tas draņķis ĀCM esot atrasts tais kaulu miltos Baltkrievijā ,tur daudzus cūku kompleksus nolikvidēja cūkas sadedzināja kaudzēm un apraka,gan jau tas kombikorms tika arī pāri robežai ,tas gadrīz varētu arī izskaidrot tos ĀCM lēcienus no viena pagasta otrā LV galā,gan vēl vīreļi šur tur meža ruksim to smeķi pabēra un darīts....
Valdi, mēris apstāsies, tad kad izšaus VISAS cūkas. Tas ir reāli izdarāms? Es domāju, ka nē. Pie blīvuma 5 uz 1000 mēris tāpat virzīsies uz priekšu, protams lēnāk, bet nekur nepazudīs un neapstasies
Piedodiet vīri un atvainojiet! Man šīs likuma izmaiņas liekas tikai apsveicamas! Un lūdzu pasakiet man kapēc medību iecirknī - 2500ha lielā kurā trūkst 10ha meža līdz šim nedrīkstēja medīt mežacūkas???Es to uztveru kā LIELO kolektīvu lobiju! Nu arī zemnieki varēs uz laukiem medīt cūkas un nevis lūdzēja pozīcijā lūgties LIELĀ kolektīva medniekiem, lai kautcik dara kko lietas labā - lauku nesankcionētā uzdiskošanā ko veic mežacūkas?
BRIEŽI? Tiek nodarīti postījumi mežaudzēm un LVM amatpersonas brēc - izšaut, samazināt postījumus!!! Un tas tiek paklausīgi darīts - tiek palielināti izšaujamie apjomi un aiziet! Ar ko zemnieki sliktāki, ja viņu rapšu laukos ganās visi mežā dzīvojošie brieži??? Nu aiziet zemnieki - bļausim lai ļauj šaut arī briežus kolektīvos kur nepietiek meža platības, lai samazinātu postījumus lauksaimniecībai! Te atkal ir saskatāma LIELO kolektīvu lobēšana un MAZO kolektīvu diskriminācija! Teiksiem ka zemniekiem jāveic visus pasākumus lai iespēju robežās novērstu postījumus? Kādus pasākumus ir veikuši LVM??? Kur ap jaunaudzēm ir redzami žogi, biedēkļi, tie agregāti kas periodiski rada šāviena skaņu??? NAV! Tākā LIELO kolektīvu pārstāvji lūdzu necepamies! Mēs zemnieki panāksim arī to, ka uz lauka medīsim to kas uz tā dara postījumus! Jo lūdzu pasakiet man kāds - pašam slinkums meklēt - cik valstij nodokļu naudas valsts kasē ieripo no zemnieku saimniecībām un cik no medniecības??? Es pieļauju ka šie cipari ir tikpat kardināli atšķirīgi cik lielais grantvedējs ar 40T kravu (zemnieki) un mazā MAXIMAS ķerra ar 40kg granti (mednieki)! Valstij būs jārēķinās aizvien vairāk ar zemniekiem un nevis ālobē LIELIE mednieku klubi, kuri (atsevišķi) gadījumi protams - slaidi špļauj virsū zemnieku sāpei par sapostītajiem laukiem!
Nu redz kā! Palasījos šo tēmu vairāk un nonācu pie sevis apmierinoša slēdzina - kolhozā palikt un iestāties mani neviens nevar piespiest, izveidoju savu saimniecību :)!
Tu vairāk domā, vai būs kam un par ko tā slokas medīt. Tas, kas mūs sagaida tuvākajos gados - būs interesanti. Bet nu paši 120% esam vainīgi. Tāpat kā - netieši, un tomēr - pie ACM.
Tad visi šie aicinājumi šaut mežacūkas ir tikai tāpēc lai paspētu vēl pēdējoreiz cūku medības, jo nekas nav glābjams?
konkrētāk kāpēc esam vainīgi? tikai bez d***anas, kas mums bija jāizdara, lai nebūtu ĀCM?
Bet lielākais cūku blīvums taču ir pavisam diametrāli otrā Latvijas galā, Dundaga, Talsi, Kuldīga, Liepāja. Jau pirms 15 gadiem Dundagā, kur man bija tas gods kā dzinējpuikam piedalīties, un reiz arī pie Felta Kunga, jau toreiz tādi cūku bariņi pa 40 gab. bija normāli. Mūsu medību iecirknī Dobeles galā vēl jo projām neesam sasnieguši tādu cūku blīvumu, kāds bija pirms 15 gadiem Dundagā. Arī mēs barojām pēc vispārpieņemtajiem priekšstatiem ar traktorpiekabēm.
Pēc daudzu mednieku loģikas mērim bija jāsākas Kurzemē, kur arī ir lielākais meža cūku blīvums. Mēris tomēr iesākās no otra gala. Arguments par cūku blīvumu te, diemžēl, neiztur nekādu kritiku. Cita runa ir par to, ka lielais blīvums ir veicinošais faktors straujākai tālākā mēra izplatībā. Te manas pārdomas par aktuālo tēmu ir tādas, ka vientiesīgajiem mednieciņiem no Latvijas vidienes (Dobele, Jelgava, Tukums) jāsaņemās visu izšaut, lai būtu tāds kā pārrāvums un līdz Kurzemei tā arī nenonāktu... Kā tas viss izvērsīsies, nezinu.
Vārnām u.c. arī barību vajag :)
BRIEŽI? Tiek nodarīti postījumi mežaudzēm un LVM amatpersonas brēc - izšaut, samazināt postījumus!!! Un tas tiek paklausīgi darīts - tiek palielināti izšaujamie apjomi un aiziet! Ar ko zemnieki sliktāki, ja viņu rapšu laukos ganās visi mežā dzīvojošie brieži??? Nu aiziet zemnieki - bļausim lai ļauj šaut arī briežus kolektīvos kur nepietiek meža platības, lai samazinātu postījumus lauksaimniecībai! Te atkal ir saskatāma LIELO kolektīvu lobēšana un MAZO kolektīvu diskriminācija! Teiksiem ka zemniekiem jāveic visus pasākumus lai iespēju robežās novērstu postījumus? Kādus pasākumus ir veikuši LVM??? Kur ap jaunaudzēm ir redzami žogi, biedēkļi, tie agregāti kas periodiski rada šāviena skaņu??? NAV! Tākā LIELO kolektīvu pārstāvji lūdzu necepamies! Mēs zemnieki panāksim arī to, ka uz lauka medīsim to kas uz tā dara postījumus! Jo lūdzu pasakiet man kāds - pašam slinkums meklēt - cik valstij nodokļu naudas valsts kasē ieripo no zemnieku saimniecībām un cik no medniecības??? Es pieļauju ka šie cipari ir tikpat kardināli atšķirīgi cik lielais grantvedējs ar 40T kravu (zemnieki) un mazā MAXIMAS ķerra ar 40kg granti (mednieki)! Valstij būs jārēķinās aizvien vairāk ar zemniekiem un nevis ālobē LIELIE mednieku klubi, kuri (atsevišķi) gadījumi protams - slaidi špļauj virsū zemnieku sāpei par sapostītajiem laukiem!