Šodien pa radio no rīta teica ,ka tagad mednieks varot nopelnīt līdz 500 eiro dienā. Tas tikai norāda uz cilvēku neinformētību par dzīvnieku populāciju un reālo situāciju. 500 ero sezonā kolektīvs vēl jā, bet ne jau 500 dienā mednieks.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
26.11.2015. 16:59
A man pa lielam Po... , ka viena daļa nobendēs savu cūku populācīju (mēri tā arī nesagaidot ).Vēlāk tikai neņaudiet ! Varēsiet pa 300 ero braukt pie mums viesmedībās !
Neceri , ka tiksi pie 100 Eur par cūku:) PVD maksās amatieriem, nevis profesionāļiem.
Ne jau man tie 100 eur. interesē. Vienkārši dzīres mēra laikā, lai būtu vecumdienās, kad cūku Latvijā vairs nebūs, atcerēties. Un to lielākā mednieku "populācija" nav apjēgusi, ka pēc gadiem 5-10 nemedīsim mēs vairs cūkas. Un tās nu būs tikai un vienīgi mednieku rīcības sekas. Tā nu ir sanācis, ka darba specifika liek ik dienu apmeklēt mežus visā Latvijā, un īpaši platajā galā tāpēc redzu un zinu kas notiek. Var jau man stāstīt, ka skartajos reģionos viss kārtībā, bet reāli tā izskatās pēc tādas sevis mierināšanas....
a tu tiešām tici, ka paliekot cūkām 1gab uz 200ha mēris apstāsies? :D:D vispirms apskaties karti, izpēti izplatības ātrumus un vietas, paskaidro te visiem, kapēc ir tas, kas uz kartes un tad bāz batonu.
Labāk saki uzreiz, ka Tu nevēlies redzēt cūku kā tādu mežos un viss.
a tu tiešām tici, ka paliekot cūkām 1gab uz 200ha mēris apstāsies? :D:D vispirms apskaties karti, izpēti izplatības ātrumus un vietas, paskaidro te visiem, kapēc ir tas, kas uz kartes un tad bāz batonu.
Protams , ka neapstāsies. Un es, kā mednieks, cūkas mežos gribētu redzēt aiz katra koka. Bet stāsts ir par to, ka mednieki ir tādi kādi viņi ir. Un, diemžēl, lielu daļu raksturo absolūta bezatbildība. Slēpjoties aiz skaistām frāzēm par par populāciju, cūkas tiek barotas (nevis piebarotas). Var kāds var man paskaidrot kāds bija iemesls pēdējās divas ziemas vest uz mežu barību. Nekas vairāk kā nepareiza izpratne par medību saimniecību un alkatība, jo bezsniega ziemās cūkas NAV jāpiebaro.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
26.11.2015. 20:41
Nu gan Tu dod. Kāds iemesls? Pavisam vienkāršs - lai cūkas uzturētos manās, ne kaimiņa platībās! Visur te stāsta, ka cūku pilni meži, bet es kā mednieks var apliecināt, ka (vismaz pie mums) tā nebūt nav. Ir jau, protams, bet vienmēr gribās vairāk!
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.11.2015. 21:12
Var kāds var man paskaidrot kāds bija iemesls pēdējās divas ziemas vest uz mežu barību. Nekas vairāk kā nepareiza izpratne par medību saimniecību un alkatība, jo bezsniega ziemās cūkas NAV jāpiebaro.
Par apjomu(barības) varētu diskutēt....bet kaut kā takš info ir jāiegūst,par to, kas un cik tai mežā mitinās.Medības ar dzinējiem arī kaut kā jāplāno.....
ĢIRT- beidzas piebarošana un cūku medīšana konkrētā vietā ,sākas barošana un cūkas pārvāķas uz barotavu no vietām kur vairs nebaro bet piebaro,lops nav stulbs lai staigātu velti uz vietu kur reiz bija ,bet vairs nav ēdamā vairumā ,vel jo sliktāk ja kāds jau to sauju graudu būs apēdis pirmais,te ir ļoti plaš temats šai lietai kam cūku bari beigušies ,kam 100e , kur liek barību patreiz citi kolektīvi un kāliek ,un kas cieš no likuma izpildes utt
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.11.2015. 06:51
Kur beidzas piebarošana un sākas barošana?
Labākā "barotava" ir LAUKSAIMNIECĪBAS ZEMĒ, KAS ROBEŽOĀS AR MEŽU UN... N A V IŽOGOTA, iesēt kukurūzu proti - neiežogoti lauksaimnieku lauki ir pati īstākā meža dzīvnieku barošana.
Piebarošana 10-30 litri (2-3 SPAIŅI) BARĪBAS NEDĒĻĀ VIENĀ BAROTAVĀ no septembra mēneša līdz maija mēnesim.No maija līdz septembrim nav nekādas nepieciešamības piebarot.
...lops nav stulbs lai staigātu velti uz vietu kur reiz bija ,bet vairs nav ēdamā vairumā ....,
Ne jau man tie 100 eur. interesē. Vienkārši dzīres mēra laikā, lai būtu vecumdienās, kad cūku Latvijā vairs nebūs, atcerēties. Un to lielākā mednieku "populācija" nav apjēgusi, ka pēc gadiem 5-10 nemedīsim mēs vairs cūkas. Un tās nu būs tikai un vienīgi mednieku rīcības sekas. Tā nu ir sanācis, ka darba specifika liek ik dienu apmeklēt mežus visā Latvijā, un īpaši platajā galā tāpēc redzu un zinu kas notiek. Var jau man stāstīt, ka skartajos reģionos viss kārtībā, bet reāli tā izskatās pēc tādas sevis mierināšanas....
Protams , ka neapstāsies. Un es, kā mednieks, cūkas mežos gribētu redzēt aiz katra koka. Bet stāsts ir par to, ka mednieki ir tādi kādi viņi ir. Un, diemžēl, lielu daļu raksturo absolūta bezatbildība. Slēpjoties aiz skaistām frāzēm par par populāciju, cūkas tiek barotas (nevis piebarotas). Var kāds var man paskaidrot kāds bija iemesls pēdējās divas ziemas vest uz mežu barību. Nekas vairāk kā nepareiza izpratne par medību saimniecību un alkatība, jo bezsniega ziemās cūkas NAV jāpiebaro.
Par apjomu(barības) varētu diskutēt....bet kaut kā takš info ir jāiegūst,par to, kas un cik tai mežā mitinās.Medības ar dzinējiem arī kaut kā jāplāno.....
Labākā "barotava" ir LAUKSAIMNIECĪBAS ZEMĒ, KAS ROBEŽOĀS AR MEŽU UN... N A V IŽOGOTA, iesēt kukurūzu proti - neiežogoti lauksaimnieku lauki ir pati īstākā meža dzīvnieku barošana.
Piebarošana 10-30 litri (2-3 SPAIŅI) BARĪBAS NEDĒĻĀ VIENĀ BAROTAVĀ no septembra mēneša līdz maija mēnesim.No maija līdz septembrim nav nekādas nepieciešamības piebarot.
Meža dzīvnieks nav lops, tāpēc staigā gan......