Edgar Jocīgais,Medniekiem, kas medī ĀCM karantīnas zonā, obligāti jāievēro visas higiēnas un sanitārās prasības, proti, jādezinficē medību apavi,gaļas dzesētavas,instrumenti u.t.t............attopies vienreiz,vai turpināsi spriedelēt?
Slēpts
23.09.2015. 15:51
taisnība jau viņam ir, sēņotāji štrumē mežus baurodami, bet vaininieks ir mednieks, kas nedezinficējas :D
Slēpts
23.09.2015. 16:09
Nav gan tā Ģirt!
Sēņotājs cūku var neatrast un cūkas sūdā neiekāpt.
Bet ja teritorijā , kur nomedī cūku un tā obligāti jānodod uz analīzēm, tad tur mednieka saskarsme ar ACM ir ļoti iespējama.
Ja analīzes negatīvas - tad ok, bet ja pozitīvas??
Vai arī nomedītā cūka pa taisno lec iekšā dzesētavā, medniekam tai nepieskaroties???
Viena lieta ir kad tu nomedī ruksi un esi saksāries ar to tad jā ir jādezinficē viss ko vajag, bet kur garantija ka tas pats sēņotājs neiekāps rukša mēlsos un vēlāk pārbrauks uz citu mežu atkal meklēs sēnes, vai ogos. Pagaidām risks izplatīt mēri ir nevis mednieks bet vairāk sēnotāji, paskatieties cik to ir mežā. Pie manas mājas mazā mežina ik dienu var uzskaitīt vairāk kā desmit auto. Un katrs ir atbraucis no savas puses. Tas pats auto mierīgi tajos mēslos var iebraukt.
Aini un ko tad ieteiksi darīt ar sēņotājiem???
Mednieks jau tā ir iespiests stūrī ar visiem dezinfekcijas un higiēnas prasībam, solis pa kreisi vai pa labi un sodi , bet kāpēc nekas netiek teikts par sēņotājiem. Un jautājums tev kad tu sēņo tu visu laiku skaties zem kājām, lielākoties tavs skatiens ir pievērsts sēnes atrašanai. Nevis kas darās zem kājām??? It īpasi kad ierauģi kādu lielu baraviku vai veselu bariņu tad daudzi skrien kā traki ka tikai nepaņemtu kāds cits!! It īpasi tas ir aktuāli mežos pie lielajām pilsētām. Pie mums mūsu pusē sturmē mezus nepajokam!!! :)
Edgaram taisnība par tiem sēņotājiem.Man ar dikti viņas garšo.Es šogad jau divreiz no Kurzemes biju aizbraucis uz to mežiņu...nu uz to mazo...nu to kas pie Edgara mājas.Tik pie sēnēm gan netiku:(...jo tā arī neatradu tur tuvākajā apkaimē brīvu vietu kur auto novietot:)
Visas vietas aizņemtas.Vairāk kā desmit auto jau priekšā:D
Mednieks jau tā ir iespiests stūrī ar visiem dezinfekcijas un higiēnas prasībam, solis pa kreisi vai pa labi un sodi
Edgar- "gorbatovo mogila ispravit"
Kā vienmēr viss Latgalē ir slikti, dārgi un citi maitas , ne es sūdus taisa.
Tēmas jautājums bija par dezinfekcijas līdzekļiem, kur un kā tos dabūt, nevis kāpēc medniekiem tie ir vajadzīgi....
Bļāviens jūs vispār lasīt protat vai tikai redzat to ko vēlaties redzē. Es rakstu nevis ka dārgi vai viss ir slikti, bet par to ka ne tikai mednieki to mēri var izplatīt, bet tie paši sēņotāji uz šo brīdi var būt vieni no lielākajiem mēra pārvietošanas iespējām. Tāda sajūta ka ja es kādu komentu uzrakstu tad uzreiz jums tikai tādas domas iešaujas prātā ka viss ir slikti. Kur es biju rakstījis ka viss ir dārgi un viss ir slikti?????
Pizdec vienkārši ar jums ir!!!!
Ideāls ieteikums mašīnas un apavu dezinfekcijai:)
Sēņotājs cūku var neatrast un cūkas sūdā neiekāpt.
Bet ja teritorijā , kur nomedī cūku un tā obligāti jānodod uz analīzēm, tad tur mednieka saskarsme ar ACM ir ļoti iespējama.
Ja analīzes negatīvas - tad ok, bet ja pozitīvas??
Vai arī nomedītā cūka pa taisno lec iekšā dzesētavā, medniekam tai nepieskaroties???
Aini un ko tad ieteiksi darīt ar sēņotājiem???
Mednieks jau tā ir iespiests stūrī ar visiem dezinfekcijas un higiēnas prasībam, solis pa kreisi vai pa labi un sodi , bet kāpēc nekas netiek teikts par sēņotājiem. Un jautājums tev kad tu sēņo tu visu laiku skaties zem kājām, lielākoties tavs skatiens ir pievērsts sēnes atrašanai. Nevis kas darās zem kājām??? It īpasi kad ierauģi kādu lielu baraviku vai veselu bariņu tad daudzi skrien kā traki ka tikai nepaņemtu kāds cits!! It īpasi tas ir aktuāli mežos pie lielajām pilsētām. Pie mums mūsu pusē sturmē mezus nepajokam!!! :)
Visas vietas aizņemtas.Vairāk kā desmit auto jau priekšā:D
Edgar- "gorbatovo mogila ispravit"
Kā vienmēr viss Latgalē ir slikti, dārgi un citi maitas , ne es sūdus taisa.
Tēmas jautājums bija par dezinfekcijas līdzekļiem, kur un kā tos dabūt, nevis kāpēc medniekiem tie ir vajadzīgi....
Pizdec vienkārši ar jums ir!!!!