d) nakts redzamības tēmēkļus ar elektronisko palielinājumu vai attēla pārveidošanu, izņemot meža cūku, lapsu un jenotsuņu medības,
"TĒMEKĻUS"!!!
Uzliec nakts brilli un punkta tēmekli.
Un nebūs Tev Nakts Redzamības tēmeklis, jo tas tev nav uz ieroča.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
20.07.2015. 09:54
Uldi - labs ieteikums . Ha.ha!Bet ir viens liels BET .Medību noteikumu 81 . punkts nosaka , ka medīt vispar nevar ar nakts redzamības tēmekļiem (izņemot cūkas.lapsas un jenotus).
cita lieta,ka parasti tos PVS-14 tipa monokulārus stiprina uz ieroča aiz sarkanā punkta,tad gan pie gribēšanas to varētu saukt par tēmekli.
bet tas ir interpretācijas jautājums.
GATI!
Fakts ir tāds, ka "TĒMEKLI" stiprina uz ieroča un tam iekšā ir kaut kādas TĒMĒŠANAS uzpariktes - tīkliņi, krustiņi,
punktiņi, u.t.t.
Ne monokulārs ne binokulārs, vienalga kādas konstrukcijas, dienas vai nakts redzamības, ja tas man ir briļlu vietā,
un nav stiprināts uz ieroča, nav tēmeklis.
Es uzskatu, ka neviens nevar piekasīties, ja es, izmantojot manis augstāk minēto kombināciju,
nošauju, pieņemsim, brieža bulli.
Kas var man aizliegt medībās brilles nēsāt?!
Un no praktiskās puses ņemot, par to naudu, cik maksā normāls nakts tēmeklis, var nopirkt 2 paaudzes labāku
nakts monokulāru / binokulāru. Un arī uz mutes nav jākrīt naktī pa mežu ejot, lopiņš ir laicīgi ieraugāms, nav vajadzības
ik pa brīdim mest plinti pie pleca un ķīķerēt, kas tur čabinās.
Visas labās, ērtās, universālās kombinācijas nāk no militāristiem.
Medībām gaismā neviens nav atcēlis vaļējos tēmekļus.Iesaku pamēģināt. Cūkas var mierīgi šaut līdz 100ņam. Saprotams ,ka baigo grupu nesalasīt, bet trāpīt var labāk nekā ar "avarējušu stiklu":).Respektīvi rezultāts nav izcils ,bet stabils. Manā gadījumā tie ir 10 cm.Labībā un pie barotavām parasti tik tālu šaut nevajag. Kad satumst, uzliec yukonu. Gaismā tas yukons ir gauži lēnīgs.Uz āzīti pat var nemēģināt iet.Taču tumsā ir gana labi.
Ļaunas mēles stāsta, ka" īstie čaļi, īstu naktenieku" ,ne yukonu-fotonu, ik pēc pāris, trīs gadiem cenšas notirgot kādam iesācējam un ieķert jaunu.Saprotu jau saprotu. Tehnoloģijas atīstās milzu soļiem ,tikai nez kāpēc pāris gadus lietotam nakteniekam knapi cauri spīd? Tā kā redzēs ,ja tas fotons pāris gadus novilks viss būs štokos, ja ne, tad ņemsim ko citu.
Slēpts
20.07.2015. 17:11
Mārci, digitālajam, kas var izbeigties? tas pats, kas videokamera, tik ar jūtīgāku sensoru. Tiem "zaļajiem" jau cits princips un tur pēc laika iekšām beidzas degviela "pastiprināt" attēlu
nav jau tik traki ar tiem zaļajiem - viņi skaitās norakstāmi,kad to veiktspēja nokrīt līdz 50% no sākotnējās.
pirmajai paaudzei tas notiek pēc 1000 darba stundām
otrajai pēc 2500 - 10000
trešajai - 10000 un uz augšu
pašam ir vairāki norakstīti armijas EOpārveidotāji,senākie vēl no 80to gadu vidus,
no tiem tik viens tāds pavārgāks(izraēļu 2.paaudze).
pārējie iet uz urrā.
vārdu sakot,drīzāk jums tas ķīķers noriebsies nekā jūs izlietosiet tā resursu.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
20.07.2015. 22:21
Veči Jautājums nebija pa nakts optikām , bet par iemesliem ,kāpēc nedrīkst medīt visus zvērus pa nakti ar nakts redzamības tēmekļiem .Gribas dzirdēt viedokļus .Varbūt kāds tur augšā varētu pabīdīt izmaiņas šajā jautājumā .Varētu piemēram uz bebrīšiem ilgāk pasēdēt .Vilkus varētu pavaktēt .Intresantāk būtu uz cūkām sēdēt .
"TĒMEKĻUS"!!!
Uzliec nakts brilli un punkta tēmekli.
Un nebūs Tev Nakts Redzamības tēmeklis, jo tas tev nav uz ieroča.
tas ir monokulārs.
bet tas ir interpretācijas jautājums.
Fakts ir tāds, ka "TĒMEKLI" stiprina uz ieroča un tam iekšā ir kaut kādas TĒMĒŠANAS uzpariktes - tīkliņi, krustiņi,
punktiņi, u.t.t.
Ne monokulārs ne binokulārs, vienalga kādas konstrukcijas, dienas vai nakts redzamības, ja tas man ir briļlu vietā,
un nav stiprināts uz ieroča, nav tēmeklis.
Es uzskatu, ka neviens nevar piekasīties, ja es, izmantojot manis augstāk minēto kombināciju,
nošauju, pieņemsim, brieža bulli.
Kas var man aizliegt medībās brilles nēsāt?!
Un no praktiskās puses ņemot, par to naudu, cik maksā normāls nakts tēmeklis, var nopirkt 2 paaudzes labāku
nakts monokulāru / binokulāru. Un arī uz mutes nav jākrīt naktī pa mežu ejot, lopiņš ir laicīgi ieraugāms, nav vajadzības
ik pa brīdim mest plinti pie pleca un ķīķerēt, kas tur čabinās.
Visas labās, ērtās, universālās kombinācijas nāk no militāristiem.
Ļaunas mēles stāsta, ka" īstie čaļi, īstu naktenieku" ,ne yukonu-fotonu, ik pēc pāris, trīs gadiem cenšas notirgot kādam iesācējam un ieķert jaunu.Saprotu jau saprotu. Tehnoloģijas atīstās milzu soļiem ,tikai nez kāpēc pāris gadus lietotam nakteniekam knapi cauri spīd? Tā kā redzēs ,ja tas fotons pāris gadus novilks viss būs štokos, ja ne, tad ņemsim ko citu.
pirmajai paaudzei tas notiek pēc 1000 darba stundām
otrajai pēc 2500 - 10000
trešajai - 10000 un uz augšu
pašam ir vairāki norakstīti armijas EOpārveidotāji,senākie vēl no 80to gadu vidus,
no tiem tik viens tāds pavārgāks(izraēļu 2.paaudze).
pārējie iet uz urrā.
vārdu sakot,drīzāk jums tas ķīķers noriebsies nekā jūs izlietosiet tā resursu.