Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību atļaujas (marķieri).

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 44 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.06.2016. 15:28

Slēpts
17.06.2015. 07:05
kamēr tas komunistu gēns(zagt visu kas nav piesiets) neizmirs, tikmēr var veikt jebkādas izmaiņas un tā pat nebūs labi
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.06.2015. 08:25
kamēr tas komunistu gēns(zagt visu kas nav piesiets) neizmirs, tikmēr var veikt jebkādas izmaiņas un tā pat nebūs labi

Ģirt - tie kas paņēma ņems tā pat. Tagad, pat vieglāk.Tas tā pamodulējot situācijas.
Medību uzraugi, "godprātīgie", akcentu liks uz marķiera esamību ,medījumu transportējot nevis malenēm kā tādām. Nu kaut kā līdzīgi ,kā VMD pīļu sezonas atklāšanā Lubānā, aptur mašīnas un liek pūst trubās, visiem mašīnā sēdošiem, mēģinot noķērt "negodprātīgos " medniekus.
Tā pat arī ir ar marķieriem. Nelūgtajiem viesmedniekiem ir atvieglināta darbība citu, mednieku formējuma, medību iecirknī.
Mums te pierīgā un piejelgavā tas ir ļoti aktuāli.Esam mēģinājuši noķert, pat sadarbībā ar policiju aizturējuši, nelūgtos viesmedniekus ,no Jelgavas.
Viena blice bija ļoti interesanta t.i. pie stūres autiņam ceļu policists,ar ieroci Jelgavas pašvaldības policists......
Slēpts
17.06.2015. 09:22
ja jau ir marķieris, tad kāda jēga braukt malīt uz citu teritoriju? tur atkal tas zaglīgais gēns, kad vispirms jāapēd citiem un tad savējos?
Slēpts
17.06.2015. 09:40
tur atkal tas zaglīgais gēns, kad vispirms jāapēd citiem un tad savējos?

Pēc tā izskatās, kaut gan esmu no Jelgavas un man MC marķieris mašīnā vienmēr līdzi- nu kaut kā nevelk braukt pie Aigara un šaut viņa ruksi.
Tie kas brauca šaut- kā reizi minētie policisti, tie tā arī turpinās braukt un diez vai viņiem būs marķieris līdzi...
Es šogad divus esmu uzlicis rukšiem- abus no meža 30 metrus esmu vilcis laukā - pazaudējis neesmu. Gan velkot par tiem piedomāju. Un piekrītu viedoklim, ka izturīgāki tie varētu būt.
Kā reizi mednieku organizācijām un mednieku klubiem biedrībām ir iespēja izpausties un informēt VMD par nepietiekamo marķieru kvalitāti. Šosezon neko jau nemainīs, bet uz nākamo varbūt iespējams.
Ja NEVIENS VMD neinformēs oficiāli (ne mutiski) un tikai komentus šajā forumā rakstīs, par 100 % esmu pārlicināts, ka arī nākamajā sezonā tie būs tieši tādi paši.
Iespējams, ka ļoti neapmierināti ir medību vadītāji, kas agrāk aizvedot aizpildīto licenci uz sadales vietu- tika pie porcijas- par pūlēm licenci atvest- tagad šis pakalpojums nav nepieciešams, ja savilcējs izsniegts.
Pēdējais domāts kā joks, ja kāds saskata līdzību ar sevi- tad lūgums to uzskatīt kā apstākļu sakritību:)
Slēpts
17.06.2015. 10:28
Iespējams, ka ļoti neapmierināti ir medību vadītāji, kas agrāk aizvedot aizpildīto licenci uz sadales vietu- tika pie porcijas- par pūlēm licenci atvest- tagad šis pakalpojums nav nepieciešams, ja savilcējs izsniegts.

vari šo domu paskaidrot? kapēc medību vadītājam jāpūlas vest licenci, ja reiz viņš vada tās medības? dzinējos medību vadītājs domāju, ka vada visu procesu no A līdz Z, bet individuālajās medībās pats mednieks ir medību vadītājs(jāpilda medību vadītāja pienākumi), tad kapēc lai kāds kautko piepūlētos kautkur vest?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.06.2015. 10:40
Ja jau medī individuāli t.i. viens mednieks,viens medījamais dzīvnieks,viens marķieris, problēmām nevajadzētu būt.
Neērtības sākas t.i. viens mednieks + vēl mednieks + VĒL..... ,medījamais dzīvnieks viens, marķieris viens.Kāds, no medību dalībniekiem, tomēr uzņemas vadību.
Slēpts
17.06.2015. 12:04
vari šo domu paskaidrot? kapēc medību vadītājam jāpūlas vest licenci, ja reiz viņš vada tās medības?

paskaidroju.
daudzos rakstiskos materiālos, ir aprakstīts, kā medību kolektīvu vadītāji "sēž" uz licencēm.- ar daž nedažādākajiem argumentiem- kontrolēt, nepazaudēt utt.
Un tie publiski stāsta kā viņi agrāk IR pārkāpuši noteikumus.
Aptuveni šādi.- "mednieks piesaka man medības, un ja tās ir sekmīgas man paziņo, es norakstu licenci un mednieks ved medījumu uz sadales vietu."
Loģiski , ka uz sadales vietu licence ir jānogādā , vai ari laimīgajam medniekam ir jāierodas pie bosa - paraksts ta ir jāuzliek.
Kolektīva vadītājam labi- skatie sTV , dzer vīnu, un gaļa pati nāk mājā:)- joks.
šādi situācijas apraksti ir publicēti gan MMD , gan žurnālā Medības..- reāli šāda sistēma atbilst vienam kritērijam- kā Aigars saka - MALENES.
Tagad tas ir neiespējami- jo transportējot- savilcējam ir jābūt- un boss nevar sēdēt mājā, siltās čibās skatīties TV , vai aizbraukt tikai uz sadales vietu.., būs vien uz mežu jābrauc...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
17.06.2015. 12:36
Sviests!!!!!!!!!!! Pēc analoģijas, arī uz savilcējiem var ,,sēdēt virsū,, ar demagoģiskiem argumentiem.
Slēpts
17.06.2015. 13:03
Māri- palasi žurnālus- tur kā reizi šumējas- kā tā- tagad esot jādodot marķieri uz "rokām", nu kā tā drīkst- taču pazaudēs utt..
Nav man pie rokas- bet ja nemaldos "Medības" bija ļoti spilgta intervija...
Protams ka sviests.- it sevišķi , ja runājam par MC.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
17.06.2015. 13:21
Paldies Dievam,ka mūsu kolektīvs ar šo muļķību neslimo!