Un diez cik reizes Ģirt Tu esi dzirdējis ka meža cūka uzbrūk cilvēkam. Pie nosacījuma ka nav sašauta. Nu labi, ''dzirdēts'' ir varbūt padaudz, bet tā nav reālā situācija. Pilsētniekam jau liekas, ka, ja tā MC ir 50 m rādiusā ap viņu, tad jau viņa man uzbrūk. Atmetot šos stereotipiskos gadījumus un sašautos dzīvniekus, nekas jau pāri īsti nepaliek. Runāt jau var, par gadījumiem, kad, piemēram, ir satikšanās ar sivēnmāti un tiko dzimušiem sivēniem, bet cik tādu gadījumu ir?
Cita lieta būs tad, kad šīs MC bus iefiltrējušās tik tālu, kad tiks jau uzskatītas kā norma un, piemēram, tiks barotas no rokas. Un tad, kad vienreiz nepabarosi, šīs paliks dusmīgas. Ja tas nonāks tik tālu, nu tad paši vainīgi.
Mēris gan jau visu atrisinās.
Dzīvnieki pārsvarā mēģina no cilvēka izvairīties, arī aļņi. 80-to gadu pirmajā pusē divatā ar klasesbiedru vilkāmies pa meža taciņu uz ''štābiņu'' un uzgājām virsū aļņu govij ar teļu. Attālums bija aptuveni 10 - 15 m, apstājāmies un stāvējām nekustīgi, govs mūs ar šķību aci nopētīja un kopā ar teļu izgaisa krūmos. Mana lielā pumpa, kura atrodas uz pleciem un paredzēta tam, lai putni nepieķēzī rumpi, domā tā, ja dzīvnieku neizprovocē vai arī tas nav traks, tas izvēlēsies noziepēt asti nevis klupt virsū cilvēkam.
Runa protams ir tikai par vietējiem zvēruļiem, nevis lāčiem, lielajiem kaķiem, begodīļiem un krekļadiriem ... ;-)
Slēpts
13.06.2015. 16:17
pašam nav iznācis mukt, tad tas nav reāli ;) lai gan pats pasaki, ka cūka ar sivēniem var uzbrukt. Vai tad jābūt regulāriem uzbrukumiem, lai uzskatītu, ka cūka ar sivēniem ir bīstama?
Dzirdējis esmu pietiekoši un runa jau pa lielam iet tikai par cūku ar sivēniem
Kad atsāksies bebru sezona būs jāpaeksperimentē, bebru uzpludinātajam grāvim, pie koka, kurā es parasti vaktēju bebru, pa veco, jau applūdušo dambi pāri iet dzīvnieku taka. Tur no viena tīruma uz otru diezgan regulāri kursē rukši. Kad atnāks cūku mamma ar bērneļiem, tad jāmēģina rausties lejā no koka un tad jau redzēs vai man būs jāmūk atpakaļ, augšā vai ar cūku famīlija laidīsies pāri grāvim. Drošības pēc gan pēdējo zaru no rokām neizlaidīšu ... ;-)
Man labpatīk domāt, ka cūka ar sivēniem mežā vai uz lauka uzvedīsies savādāk nekā pilsētā.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.06.2015. 17:47
tāpēc, Aigar, lūdzu, nejauc pim*i ar pirkstu. Es arī varu šeit ielikt bildi ar, piemēram,
????
Jāni - atklāšu Tev vienu noslēpumu......cūku mamma paliek, cūku mamma, arī iežogojumā. Viņa ir tiktāl mierīga, kamēr nejūt apdraudējumu sīkajiem....
Ģirt, aļņu bullis var būt daudz bīstamāks par cūkām. Jaunībā divas reizes esmu mucis no aļņa. Viens pat skrēja pakaļ, kad braucu ar divriteni. Netālu no tās vietas kur es dabūju mukt, alnis trenkāja tantiņas pie autobusa pieturas. Un šitais, ja spers ar kāju savu taisno spērienu, tad maz neliksies!
Šajā jautājumā varētu vienkārši pateikt kad mežā nav bīstamāka dzīvnieka par meža cūku .... pac esmu ne vienreiz vien pavasarī kāpis kokā .... un statistiski visvairāk traumas ir gūtas tieši no mežacūkām ... Alnis .... spēriens .... muļķības nekad pat nav dzirdēts ... riesta laika uzbrukumi tas jau ir kas cits .... !
Kokā Tu kāpt vari no kā gribi, bet vai reāli Tev uzbruka. Ja tā cūka mestos virsū, diezvai paspētu uzkāpt kokā. Vienkārši ieraudzīji, nobijies un rāpies kokā. Tādu stāstu esmu dzirdējis daudz. Analizējot šos stāstus, sanāk, cūka tur vienkārši ir bijusi. Kā saka, bailēm lielas acis.
Slēpts
14.06.2015. 10:20
Bļin, labi ka manā pusē cūkas normālas :D
Ja pilnas bikses, tad nevajag pavasarī pa mežu vazaties.
Man tie slāvi iepriekšējā lapā liekas bīstamāki.
Cita lieta būs tad, kad šīs MC bus iefiltrējušās tik tālu, kad tiks jau uzskatītas kā norma un, piemēram, tiks barotas no rokas. Un tad, kad vienreiz nepabarosi, šīs paliks dusmīgas. Ja tas nonāks tik tālu, nu tad paši vainīgi.
Mēris gan jau visu atrisinās.
Runa protams ir tikai par vietējiem zvēruļiem, nevis lāčiem, lielajiem kaķiem, begodīļiem un krekļadiriem ... ;-)
Dzirdējis esmu pietiekoši un runa jau pa lielam iet tikai par cūku ar sivēniem
Man labpatīk domāt, ka cūka ar sivēniem mežā vai uz lauka uzvedīsies savādāk nekā pilsētā.
????
Jāni - atklāšu Tev vienu noslēpumu......cūku mamma paliek, cūku mamma, arī iežogojumā. Viņa ir tiktāl mierīga, kamēr nejūt apdraudējumu sīkajiem....
Ja pilnas bikses, tad nevajag pavasarī pa mežu vazaties.
Man tie slāvi iepriekšējā lapā liekas bīstamāki.