Vecājā likuma par to bija teikts,ka suns ar kaklasaiti un medibu škirnes suni ,nav pielidzināms klaiņojošiem,bet jauno likumu vēl nelasiju, jo suņus nešauju!
Slēpts
13.05.2015. 11:18
Sergej- nu tad izlasi jauno likumu, gandrīz gadu jau ir spēkā:) tur ne tikai ir izmaiņas par suņiem:)
Manas platības, ko gribu to daru! Kamēr viss ir likuma ietvaros
Meklējam savainotu mežacūku ar ierakstu marķierī?
Andri parādi to vietu, kur likumā noteikts: "mana platība ko gribu to daru."
Ko Vācieši teica par vilku šaušanu?
Kādēļ publiski jāapspriež lietas, ko publiski nevajag apspriest?
Kur Aigars ar prasību lai parāda, terminu medību suns. Kamēr tu sēņo tu nēsi mednieks. Kad medī un tev līdzi suns tad tu medī ar suni šeit arī ir tā lielā atšķirība.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.05.2015. 14:53
Pēc ES direktīvām un jaunā medību likuma -nevienu suni nevar nošaut bez pašvaldības atļaujas ( vai tas ir ar siksniņu , vai nav ,vai tas ir mežā vai privātīpasumā ). Ja pašvaldība ir izstrādājusi savus noteikumus ,kuros atļauj šaut klaiņojušus suņus un ir definējusi ,kas ir klaiņojoš suns un kas tos var likvidēt , tad uz priekšu .Ir tikai viens variants - ja suns apdraud dzīvību vai īpasumu , tad var klapēt , bet tas būs jāpierāda tiesā .
Gati.
Nocitē lūdzu medību likuma un ES direktīvu- ja vari.
domāju ka nevarēsi- jo tas ir rakstīts Dzīvnieku aizsardzības likumā http://likumi.lv/doc.php?id=14...
8.pants. (1) Bez pajumtes un īpašnieka aprūpes vai uzraudzības palicis dzīvnieks (izņemot savvaļas dzīvnieku) uzskatāms par klaiņojošu dzīvnieku. Par klaiņojošu dzīvnieku nav uzskatāms sterilizēts kaķis, kas uzturas pilsētā vai lauku apdzīvotā vietā dzīvojamo māju tuvumā.
(2) Jebkura persona par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku nekavējoties paziņo vietējās pašvaldības institūcijai.
(3) Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē dzīvnieku labturības jomu, vietējā pašvaldība organizē klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu un, ja nepieciešams, nogalināšanu.
Manas platības, ko gribu to daru! Kamēr viss ir likuma ietvaros tikmēr savās platībās variet ieviest kādu kārtību gribiet! :D
Meklējam savainotu mežacūku ar ierakstu marķierī?
Andri parādi to vietu, kur likumā noteikts: "mana platība ko gribu to daru."
Ko Vācieši teica par vilku šaušanu?
Kādēļ publiski jāapspriež lietas, ko publiski nevajag apspriest?
Nocitē lūdzu medību likuma un ES direktīvu- ja vari.
domāju ka nevarēsi- jo tas ir rakstīts Dzīvnieku aizsardzības likumā
http://likumi.lv/doc.php?id=14...
(2) Jebkura persona par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku nekavējoties paziņo vietējās pašvaldības institūcijai.
(3) Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē dzīvnieku labturības jomu, vietējā pašvaldība organizē klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu un, ja nepieciešams, nogalināšanu.