Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mazo medību kolektīvu problēmas 2015./16. medību sezonā!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.05.2015. 17:44

Slēpts
02.03.2015. 15:33
Sadalīts ir tad kad visi pa somām saliek :D
Māri kādas tur problēmas, man jau škiet, ka būs daudz ērtāk.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
02.03.2015. 15:35
Redziet tos savilcējus ieviesa lai varētu trasportēt medījumu un nevajedzētu uzreiz aizpildīt šēni.Teorētiski - Tu dabūn savilcēju no medību tiesību lietotāja ,nošau medījumu pazvani priekšniekam ,izver savilcēju un ved medījumu mājās .Priekšnieks ieraksta šēnē savilcēja numuru un iet gulēt .3.pielikums tā pati šēne ir tur tik papildus uzrādās savilcēja numurs .Ja gribi dalīt uz vietas ,būs uzreiz arī jāizpilda 3.pielikums .Es domāju ka tās šēnes tāpat dos mežniecība nevis katrs kopēs 3.pielikumu , jo ja aiziet ar asinspēdu arī jāieraksta savilcēja numurs un tad tik var izsekot .
Slēpts
02.03.2015. 15:40
to 3. pielikukmi aizpilda medību vadītājs, kāds tev vēl priekšnieks?
Slēpts
02.03.2015. 15:41
Ilvai
Nu nē savilcējus ieviesa tāpēc- , ka tad kad šēni nodeva mezniecībā no tās dažreiz jau tauki pilēja:)
Ģirt.
Kuilim pautus uz vietas izgriezi, ieliki somā- un pants atnāca nemanot:)
Būtu cilvēks- pantu atradīsim:)
Gatis
Gatis
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
02.03.2015. 15:44
Itkā iekšas jau tagad uz vietas izlaist nedrīgst - janu aprok 1,5 m dziļumā .Iekšu izlaišana nav uzskatāma par liemeņa sadalīšanu , jo savilcējs paliek nebojāts visā liemenī kopā .Es tik nesaprotu , ja mani apturēs pārbaudītāji ,kā viņi pateiks ka alņa liemenī ir ievērts alņa savilcējs neviss cukas? Ā būs numurā kādi burti .Viss skaidrs .
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
02.03.2015. 15:46
Kas tur ērtāk,kur Tu šeit redzi ērtumu? Lieka klapata! Bija kabatā šēne,tagad vēl viens sūds jāvazā līdzi.:)
Gatis
Gatis
02.03.2015. 15:51
Ģirt- ja medību vadītājs .Tas jau jāsaprot tāpat bija .Lielākā atšķirība ir tajā ka tev nevajag indviduālajās medībās būt līdzi šēne ,vajag tikai savilcēju .
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 11:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 24 gadi
Aprīkojums: IŽ 43EM; IŽ 27; IŽ 18
Medību trofejas: 11
02.03.2015. 16:18
Vīri, jūs šobrīd diskutējat pavsam par citu tēmu.
Es gribēju likt uzsvaru uz faktu, ka medību kolektīviem ar nelielu meža platību (līdz 2000 ha) būs problēmas tos savilcējus mežniecībās dabūt, jo vajadzēs noformēt dokumentu, kas apmierinās gan otra medību kolektīva valdi, gan Virsmežniecības referentusm, kā arī nebūs pretrunā ar biedrību statūtos noteiktēm tiesībām (par biedrības pārstāvniecību). Ne kurš katrs biedrības valdes loceklis gribēs parakstīt šo pilnvarojuma līgumu un tad sāksies lielā spriedelēšana par to kas, kāpēc un cik pienākas. No vienas puses kāds var teikt, ja jums nav platības, tad dižmedījums nepienākas, bet no otras - ja Valsts meža dienests tos ir piešķīris, tad ne kolektīvam lemt pienākas vai nē.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
02.03.2015. 16:42
Te jau sākas veca dziesma ,,tavs -mans -mūsu,, jūs medīs seskus mēs buļļus, mes ar jums ,jūs armums kopā nemedīsiet un pa jūsu mūsu laukiem nestaigāsiet (LATVIEŠI MĒS VISI ESAM).....Katram vīru pārim savs kolektīvs ,paši visu jau sarežģī un tad ir iznākums ,likumi stulbi ,lēmumi glupi un visbeidzot likuma kalpi vainīgi pie visa....
Gatis
Gatis
02.03.2015. 18:13
Es jau pa to pašu .Sāksies tik kašķi .Ja VMD nosaka katra medību iecirkņa limitu ,tad kas viņiem liedz katram iecirknim piešķirt arī savilcējus .Likums to neliedz .