Manā praksē sevi vislabāk parādījis it ßāds modelis. Aizbrauc uz iecirkni pēcpusdienā. Iekārtojās, izpēta situāciju, ieliek kādu slazdiñu, pavaktē,pavakarē, dodās pie miera. No rīta pavaktē vēl, izñem slazdus,apstrādā medījumu un laiz mājā caur desu cehu.
Nu pēc laika situācijas, šobrīd es sešos no rīta jau esmu pie objekta...Pusseptiņos, pats vēlākais jābūt nekustīgam uz vakts. Rīti jau paliek arvien agrāki.
Manējie pagaidām grauž pa naktīm. Slazdus tā kā negribās likt, jo nav problemātiskais bebru rajons- postu netaisa.
Sezonu joprojām neesmu atklājis:( Kolektīva kolēģis meliorācijas grāvī pirms pāris dienām dabūja ap sešiem vakarā.
Nevarēju atrast forumā kur kāds iespējams ir stāstījis, kā pareizi izlikt žāvēties sasālītās bebru ādas, bet pēc R.Jansona video sapratu, ka jāveido tāds, kā skapis, tik rādās jautājums, kādā leņķī vajadzētu atstāt "plauktiņus" uz kuriem novieto ādas lai notecētu liekais šķidrums?
tur jau visa tā problēma, meklējot ādas, meklētājs sameklē lielākoties vārdus kā piemēram,- kĀDAS, nekĀDAS, visĀDAS utt. un ne tuvu tēmas par bebru ādām, kā pareizi žāvēt, tādēļ jautāju, tad vismaz šajā tēmā par bebriem tas paliktu.
Vakar bebrs tik izdomāja izlīst ap 7 vakarā, baigi čekoja manu pusi kur sēdēju,laikam juta, kaut vai vējš bija labvēlīgs,kādas 3 min. skatijās un ienira un tā ar galiem aizgāja....
Slēpts
10.03.2015. 20:02
Ivars Ozoliņš
Calendar 05.03.2015. 09:43
Pārbaudīju lamatas šonakt- mēness fantastisks - lukturī nevajag.
Bet lamatas tukšas:(
Ja pirms lamatām dambi laboja, un līda laukā ēst, tad tagad ūdens nokrities un visi sēž mājā...
Nu redzēs , kam pacietība lielāka:)
Nu re- man pacietība lielāka- pirmais no lamatām jau izņemts:) laiks gan pagāja ilgs- 10 dienas, bet nu slazdošanas sezona ir oficiāli atklāta:)
Aprīkojums: IŽ- 27EM 12cal.; Savage AxisII-XP 3006.cal.
Suņi: Krievu Eiropas laika
Medību trofejas: 3
11.03.2015. 00:07
Biju 07.03 aizgājis, bet laikam pārāk liels vējš bija, nekur nebija kustība tajā vakarā. Bet kustība laba pēc novērojumiem.! Piektdien atkal jādodas pavaktēt.
Klau vīri ir kāds no Rīgas vai tālākais Ogres ar labi strādājošu sunīti uz bebru!? Man salaspilī ir viens aizsprostiņš ko vajadzētu izmedīt ;) ja kas uzzvanat man 26321163
Manējie pagaidām grauž pa naktīm. Slazdus tā kā negribās likt, jo nav problemātiskais bebru rajons- postu netaisa.
Sezonu joprojām neesmu atklājis:( Kolektīva kolēģis meliorācijas grāvī pirms pāris dienām dabūja ap sešiem vakarā.
Pameklē ādu tēmās.
Calendar 05.03.2015. 09:43
Pārbaudīju lamatas šonakt- mēness fantastisks - lukturī nevajag.
Bet lamatas tukšas:(
Ja pirms lamatām dambi laboja, un līda laukā ēst, tad tagad ūdens nokrities un visi sēž mājā...
Nu redzēs , kam pacietība lielāka:)
Nu re- man pacietība lielāka- pirmais no lamatām jau izņemts:) laiks gan pagāja ilgs- 10 dienas, bet nu slazdošanas sezona ir oficiāli atklāta:)