Retoriska atbilde uz jautājumu-
Medības uz zemes nozīmē to , ka tiks samazināts meža zvēru skaits noteiktā vietā- tas savukārt nozīmē, ka zemes īpašniekam potenciāli tiks samazināts tā kaitējuma apjoms, kas varētu rasties , ja zvērus nemedītu vispār.
Un tieši ar bebriem tas nostrādā vislabāk- kamēr nav bebru - saimnieks varētu gribēt naudu, bet tad , kad sākas bebru uzbrukums, daudzi paši meklē medniekus, jo citādi īpašums sāk zaudēt savu vērtību.
Nu Jāni ja jūs varat sarunāt parakstīt medību platības tikai par naudu tad pašvaki jums tur ir ar dialoga veidošanu. Ir jārunā ar cilvekiem ir jāpierunā ko meža dzīvnieki var izdarīt un kas viņam nepatiks, protams viss aktuālākais ir bebri. Ar to lielākoties nostrādā, portams ka labāk līgumu parakstīt vietejam iedzīvotājam nevis kaut kādam tur no citas puses. Protams būs tādi ka arī ne par kādu naudu neparakstīts, bet tādu nav daudz!!!
Slēpts
10.04.2015. 14:02
Valdim.
Tur kur es gaidīju, bebri sāka kursēt sākot ar tumsas iestāšanos- no 20:45..
par bebriem - šodien pilnīgs klusums!!!!
redzēju tikai stirnas, dzērves un 2 irbes, kas mēģina nosēsties man uz galvas un pēc tam metrus 100 skrēja man pa priekšu - emocijas no tā vnk super!!! :)
par to maksāšanu privatajiem utt ...
Dzīvnieki, ko medījam pieder valstij... zeme uz kuras tie dzīvo privātajam un līdz ar to katrs indivīds iedomājas, ka automātiski arī visi dzīvnieki, kas dzīvo uz viņa zemes ir viņa un lai tos medītu viņam ir kaut kas jāmaksā! mēs kolektīvā daram tā - ja nošaujam kādu lopiņu uz privātā zemes - iedalam šim porciju ...
bet es personīgi atbalstu to politiku, kas ir Lietuvā, ja nekļūdos - jā zeme/mežs tavs privātīpašums,bet zvērs - valsts un ja tu negribi, lai uz tavas zemes medī, paziņo to attiecīgajām iestādēm, bet rēķinies ar sekām!!!
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
10.04.2015. 23:43
Es te tādu sludinājumu atradu: http://www.medniekiem.lv/ad/fe...
Mednieku kursos ir pietiekami daudz jaunu cilvēku, KURIEM IR NAUDA, kuri nav kolektīvos, un kuri grib medīt. Un viņi braukā apkārt pa laukiem, ar piedāvājumiem...
Vakar biju medībās pilnīgais klusums, pat zem ūdens nebija nekas redzams un dzirdams, vienīgi izskaidrojams ar to ka blakus vecis tecina vēl bērzu sulas un laikam sakarā ar to arī ir nedaudz tramīgi. Bet tā jau 22 bebruki ir nomedīti. Tagad laiku sola diezgan siltu un patīkamu un palika vēl 4 dienas līdz ar to laiks nedaudz vēl ir.
Šaujiet garām.
Tas indivīds kas vēlas nopirkt medību tiesības ir jābūt ļooooti bagātam lai varētu iegādaties. Cik es zinu tad dažreiz kaut kur parādās ka tiek pārdots valsts mežu teritorija. Tas ir tajās vietās kur izformēja medību koletkīvu, vai nespējs samaksāt līgumu vai beidzās līgums un netiek pagarināts līdz ar to tad to izliek uz tirgu un kurš piedāvā vairāk tas arīiegūst medību tiesības!!!!
Bet palasot laika prognozes nekā iepriecinoša nav, laiku sola ļoti sliktu ar lielu veju, respektīvi atkal lielākoties tukši vakari :( Kaut ko šogad pārak stipri tie vēji pie mums ir :( Netipiski priekš mūsu platuma grādiem, saprotu kāda Anglija vai Islande ir sala, bet pie mums drusku par traku ar tiem vejiem :(
Tā kā izbaudiet šodien vēl labo laiku un šaujiet garām bebrukiem :)
Medības uz zemes nozīmē to , ka tiks samazināts meža zvēru skaits noteiktā vietā- tas savukārt nozīmē, ka zemes īpašniekam potenciāli tiks samazināts tā kaitējuma apjoms, kas varētu rasties , ja zvērus nemedītu vispār.
Un tieši ar bebriem tas nostrādā vislabāk- kamēr nav bebru - saimnieks varētu gribēt naudu, bet tad , kad sākas bebru uzbrukums, daudzi paši meklē medniekus, jo citādi īpašums sāk zaudēt savu vērtību.
Tur kur es gaidīju, bebri sāka kursēt sākot ar tumsas iestāšanos- no 20:45..
redzēju tikai stirnas, dzērves un 2 irbes, kas mēģina nosēsties man uz galvas un pēc tam metrus 100 skrēja man pa priekšu - emocijas no tā vnk super!!! :)
par to maksāšanu privatajiem utt ...
Dzīvnieki, ko medījam pieder valstij... zeme uz kuras tie dzīvo privātajam un līdz ar to katrs indivīds iedomājas, ka automātiski arī visi dzīvnieki, kas dzīvo uz viņa zemes ir viņa un lai tos medītu viņam ir kaut kas jāmaksā! mēs kolektīvā daram tā - ja nošaujam kādu lopiņu uz privātā zemes - iedalam šim porciju ...
bet es personīgi atbalstu to politiku, kas ir Lietuvā, ja nekļūdos - jā zeme/mežs tavs privātīpašums,bet zvērs - valsts un ja tu negribi, lai uz tavas zemes medī, paziņo to attiecīgajām iestādēm, bet rēķinies ar sekām!!!
http://www.medniekiem.lv/ad/fe...
Mednieku kursos ir pietiekami daudz jaunu cilvēku, KURIEM IR NAUDA, kuri nav kolektīvos, un kuri grib medīt. Un viņi braukā apkārt pa laukiem, ar piedāvājumiem...
Šaujiet garām.
Tas indivīds kas vēlas nopirkt medību tiesības ir jābūt ļooooti bagātam lai varētu iegādaties. Cik es zinu tad dažreiz kaut kur parādās ka tiek pārdots valsts mežu teritorija. Tas ir tajās vietās kur izformēja medību koletkīvu, vai nespējs samaksāt līgumu vai beidzās līgums un netiek pagarināts līdz ar to tad to izliek uz tirgu un kurš piedāvā vairāk tas arīiegūst medību tiesības!!!!
Tā kā izbaudiet šodien vēl labo laiku un šaujiet garām bebrukiem :)