Ģirt, prezentēts esi kā eksperts,ok,kādā profilā?Varbūt tikai mani kacini?Ok tā vietā lai gari un plaši referētu par milimetriem un grādiem uztaisi ķīli ,2 cm biezākā galā otrā pa nullēm,garums kā papēdim vai amortizatoram.Noņem papēdi pieliec to ķīli ar līmlentu,vienā gadījumā ar biezo galu uz augšu otrā uz leju,pret spoguli ar aizvērtām acīm iepleco un paskaties spogulī kur skatās tava acs attiecībā pret planku,ceru ka sapratīsi principu!Jā,man garšo no tā plaukta kas ir pirms paša augšējā!:D:D
manuprāt iznāks ierocis, kas domāts šaušanai zemē :) kā reiz būs pareizais slīpums
izskaidro, ko dod laides atbalsta pret plecu leņķa izmaiņa?
Nestrīdies pretī, ja nesaproti par ko ir padoms!
Paklausīju Dzintara ieteikumam un nozāģēju savai Iž27 laides papēdi. Grūti bija saņemties, jo bailes sačakarēt. Meistara arguments:- visas laides krievu bisēm ir izgatavotas putnu medību pielietojumam, t.i. šaušanai gaisā. Bet mednieks parastais šo pašu ieroci izmanto dzinējmedībās un šauj pa horizontu, kur ieplecošana ir pavisam savādāka. Savu iženi 25 lietošanas gados, pašam likās, ka esmu pieradis lietot tādu kāda viņa ir, bet vienmēr besīja, ka ātrumā metot pie pleca papēža apakšējais stūris mūžīgi ieķērās pufaikā. It kā pa gadiem pierasts piemest ar nelielu loku uz priekšu, bet ātrumā pieradums reizēm nenostrādā.
Dzintars uz laides uzzīmēja ieteicamo līniju. No apkšējā stūra jānoņem 12-13mm. Kādu mēnesi skatījos uz uzzīmēto līniju līdz saņēmu dūšu. Atšķirība. Ja pirms tam ieplecojot apkšējais stūris dūrās plecā ar tendenci līst padusē, tad tagad laide stabili guļ plecā un tēmējot galvu var turēt normāli taisni. Tātad laide plecā ielplecojas stipri augstāk un, turot galvu taisnāk, arī skata līnija ir augstāk. Protams, kā jau Dzintars minēja zem tā jau biezās pēdas uzlikas paliku vēl 20mm distanceri.
ko ta pērkam ieroci, kas pašam nepatīk? ... Vajag taču izvēlēties ieroci, kas piemērots augumam un plecu platumam?
Laikam neesi pats, pircis ieroci.
Veikalā ieroči ir ar standartizētu laides garumu. Precīzi ciparu neatceros, manuprāt 36.5mm, kāds var pielabot. Un reizēm var piemeklēt 10mm robežās. Bet mednieku roku garumi ir stipri vien atšķirīgāki. Tāpēc, mednieki, kas nopietnāk domā par precīzu šāvienu, tomēr cenšas laidi pielāgot savam augumam.
Secinājums. Ja iženes gribam izmantot ne putnu medībās, pēdas leņķis ir jāmaina.
Jā,man garšo no tā plaukta kas ir pirms paša augšējā!:D:D
Man vienam kā reiz drīz pelējums uzmetīsies, laikam jābrauc ciemos.
Slēpts
06.02.2015. 10:55
to kurš prezentē mani kā ekspertu prasi foruma adminam ;) ienāktu pats biežāk forumā un vairāk pamuldētu arī būtu eksperts ;)
saki tas gājiens ar 2cm(~10° leņkis) zem papēža izmainīs acs augstumu attiecībā pret optiku? Nu droši vien ka tā, bet acs vairs nesakrītīs ar optikas asi.
OK brīvdienās jāuztaisa tests
P.S dažādos veikalos augšējie plaukti stipri atšķiras, dažos pašā augša pat raķetes stāv :D
Slēpts
06.02.2015. 11:14
nez kāpēc daži ieroču ražotāji to regulāciju veic uzreiz aiz aizlēga kārbas, tādā veidā pazeminot/paaugstinot visu laides muguras daļu(drop of comb un drop of heel), kas arī maina acs stāvokli pret planku, tēmekļiem. Izmainot amortiņa slīpumu mainās tik pašas plintes uzvedība šāviena brīdī
Ģirt neturi to par precīzu zinātni,tie 2 cm ir viduvēji empīriski lai saprastu kas ir kas,vēl ir laides garums vai īsums,un tas pieņemtais ka laidei jābūt no elkoņa locītavas līdz ar falangas spilventiņu uz mēlītes arī ir tikai orientācijai,neesmu laidņu meistars!Kādreiz Pēteris no Babītes taisīja man laidi tozenei,ar divām piemērīšanām,pasēja ideāli,saliku vienu virs otras jauno un veco un pētīju atšķirības un likumsakarības.Uztaisīt laidi no nulles neņemos,bet saprast kas ir kas un kā jābūt sapratu.Interesanta māksla-ar tradīcijām!
Papēdis konkrētajam aparātam ir pieskrūvēts ar 2 seškantēm. Es sākumā bāzos iekšā ar krustiņu... No āpuses vizuāli nekas nav redzams(skrūves), viss notiek caur nelielu iegriezumu gumijā, kuru arī var tikai pamanīt, to gumiju pastaipot uz sāniem.
Nestrīdies pretī, ja nesaproti par ko ir padoms!
Paklausīju Dzintara ieteikumam un nozāģēju savai Iž27 laides papēdi. Grūti bija saņemties, jo bailes sačakarēt. Meistara arguments:- visas laides krievu bisēm ir izgatavotas putnu medību pielietojumam, t.i. šaušanai gaisā. Bet mednieks parastais šo pašu ieroci izmanto dzinējmedībās un šauj pa horizontu, kur ieplecošana ir pavisam savādāka. Savu iženi 25 lietošanas gados, pašam likās, ka esmu pieradis lietot tādu kāda viņa ir, bet vienmēr besīja, ka ātrumā metot pie pleca papēža apakšējais stūris mūžīgi ieķērās pufaikā. It kā pa gadiem pierasts piemest ar nelielu loku uz priekšu, bet ātrumā pieradums reizēm nenostrādā.
Dzintars uz laides uzzīmēja ieteicamo līniju. No apkšējā stūra jānoņem 12-13mm. Kādu mēnesi skatījos uz uzzīmēto līniju līdz saņēmu dūšu. Atšķirība. Ja pirms tam ieplecojot apkšējais stūris dūrās plecā ar tendenci līst padusē, tad tagad laide stabili guļ plecā un tēmējot galvu var turēt normāli taisni. Tātad laide plecā ielplecojas stipri augstāk un, turot galvu taisnāk, arī skata līnija ir augstāk. Protams, kā jau Dzintars minēja zem tā jau biezās pēdas uzlikas paliku vēl 20mm distanceri.
Laikam neesi pats, pircis ieroci.
Veikalā ieroči ir ar standartizētu laides garumu. Precīzi ciparu neatceros, manuprāt 36.5mm, kāds var pielabot. Un reizēm var piemeklēt 10mm robežās. Bet mednieku roku garumi ir stipri vien atšķirīgāki. Tāpēc, mednieki, kas nopietnāk domā par precīzu šāvienu, tomēr cenšas laidi pielāgot savam augumam.
Secinājums. Ja iženes gribam izmantot ne putnu medībās, pēdas leņķis ir jāmaina.
Man vienam kā reiz drīz pelējums uzmetīsies, laikam jābrauc ciemos.
saki tas gājiens ar 2cm(~10° leņkis) zem papēža izmainīs acs augstumu attiecībā pret optiku? Nu droši vien ka tā, bet acs vairs nesakrītīs ar optikas asi.
OK brīvdienās jāuztaisa tests
P.S dažādos veikalos augšējie plaukti stipri atšķiras, dažos pašā augša pat raķetes stāv :D