Tiem, kas uzskata ka drikst šaut klejojošu mājdzīvniekus.
Medību noteikumi
5. Klaiņojošu mājas (istabas) dzīvnieku nonāvēšana medību platībās, izmantojot medību šaujamieročus un ievērojot dzīvnieku aizsardzību reglamentējošo starptautisko līgumu un citu normatīvo aktu prasības, atļauta visu gadu.
Tātad it kā atļauj šaut bet pievērsiet uzmanību
ievērojot dzīvnieku aizsardzību reglamentējošo starptautisko līgumu un citu normatīvo aktu prasības
Tiem kam slinkums meklēt
Dzīvnieku aizsardzības likums
8.pants. (1) Bez pajumtes un īpašnieka aprūpes vai uzraudzības palicis dzīvnieks (izņemot savvaļas dzīvnieku) uzskatāms par klaiņojošu dzīvnieku. Par klaiņojošu dzīvnieku nav uzskatāms sterilizēts kaķis, kas uzturas pilsētā vai lauku apdzīvotā vietā dzīvojamo māju tuvumā.
(2) Jebkura persona par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku nekavējoties paziņo vietējās pašvaldības institūcijai.
(3) Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē dzīvnieku labturības jomu, vietējā pašvaldība organizē klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu un, ja nepieciešams, nogalināšanu.
Citāta teksts
Tātad pirmais darbs, kas jādara redzot klaiņojošu dzīvnieku IR JĀZIŅO pašvaldībai. Un tikai tad , ja pašvaldībā ir saistošie noteikumi, kur ir paredzēts, ka ar pasvaldības atļauju mednieks drīkst nogalināt klainojošu mājdzīvnieku, tad drīkst izdarīt šavienu.
Ja kāds grib riskēt ar savu mednieka apliecību- uz priekšu!
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
03.02.2015. 13:15
Bļin, tomēr nav! Es biju pārliecināts, ka jābūt pavadā.
"13. Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību."
Es saprotu, ka ir gadījumi, kad suns reāli taisa sūdus un saimnieks visam uzspļauj un vispār viss ir slikti, bet šitā dažu mednieku vēlme "cīnīties par taisnību" un nošaut katru suni, kas parādījies mežā vai tā tuvumā, manuprāt ir slima. Lai arī cik mazapdzīvota ir Latvija, nu jāpieņem mums tomēr, ka te dzīvo ne tikai mednieki, bet arī cilvēks parastais, kuram reizēm ir suns un viņš ar to suni iet pastaigās utml. Ja cilvēks dzīvo laukos, tad tas cilvēks iet uz mežu un palaiž suni paskriet utml. un tur nav nekā nosodāma. Cilvēks mežā ar suni, kurš ir bez pavadas. Kas tur traģisks? Nu labi, suns aizskrien pārsimts metrus uz priekšu, atpakaļu vai sāniem... un? viņš uzreiz visus dzīvniekus apēd? Man pašam ir bijis suns, kurš "paņem pēdu" un ir viens mežā... ak vai.... bet tie kas dzīvo kaimiņos zina, ka es vienmēr tam sunim jožu pakaļ. Jā, nesanāk bieži pirmajās 5 min. noķert, bet kamēr suni neesmu atradis es mājās neeju... un ko tagad kāds pareizais sabiedrības un faunas aizstāvis uzskata, ka manu suni mežā nafig vajag nošaut, jo redz viens vazājas? Bišku vajag arī domāt par citiem, ne tikai sevi. Un tad medaļas otra puse - medību suņi pa mežu vien, pa mežu vien. Un tad šie noklīst nereti, par ko arī te portālā sludinājumi mēdz parādīties. Un pasakiet man tagad ar ko tāds medību suns ir labāks par nemedību? Ja kāds plēsīs zvērus, tad medību suņa gadījumā varbūtība ir lielāka.... man mājās pagalmā ne reizi vien noklīdis medību suns ir ieskrējis, ir bijuši arī tādi paagresīvi, manam sunim virsū skrējuši, bērnus nobiedējuši... ko man tagad, varbūt sākt savu sētu aizsargāt un nošaut to "klaiņojošo suni", nafig tas saimnieks nejēdz pieskatīt?! Man gan suņi patīk un nevienu nekad neesmu nošāvis, parasti tos pieklīdušos medniekus cenšos noķert un atrast uz žetona telefona numuru, lai sazvanītu saimnieku. Tas man šķiet gaužām normāli, ka viens otram palīdz. Nesaku, ka visus suņus mežā var noķert, ka visi ir tādi pajiņkas, kas ļaujas gar kakla siksnu ņemties un ka visiem vispār tas numurs uz siksnas vai pati siksna ir, bet tas nenozīmē, ka katru suni mežā jāuzskata par nošaujamu. Es nezinu ko vairums vispār domā šai sakarā, bet palasot šo te forumu reizēm šķiet, ka augstākā rase novākusies un nu nekādi nevienu citu neredz un nedzird. Un tad ik pa laikam posti - ak vai sabiedrība mūs nesaprot, muļķa pilsētnieki mūsos redz tikai zvēru slepkavas. Mans mazs kā PR cilvēka ieteikums medniekiem - nozares pīārā visvieglāk labojamās lietas ir tieši pati nozare.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
03.02.2015. 13:26
Bļin, tomēr nav! Es biju pārliecināts, ka jābūt pavadā.
"13. Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību."
Andri - ņem vērā, ka viss šis attiecas arī uz medību suņiem....
Lai novērstu "klaiņojošu suņu" un nokostu meža dzīvnieku problēmu ir jāvienkāršo mežsargu darbības, lai pierādītu suņu saistību ar nokostajiem dzīvniekiem: pietiktu ar bildēm no telefona vai dzīvnieku pēdu izsekošana un daļa no zaudējumiem, ko dzīvnieki nodarījuši nāktu kā prēmijas pie algas. Daudzi saimnieki paši vērstos pie medniekiem pēc palīdzības. Padomājiet "klaiņojošo" suņu īpašnieki kā jūs jutīsieties, kad būs jāmaksā sods, kas ir ļoti iespaidīgs.
Visam dzīvē ir jābūt līdzsvarā, kā arī kokam ir divi gali tā arī medaļai ir divas puses. Es vakar redzēju šo sižetu un arī es pa retam ar ģimeni paņemu savus 2 labradorus pastaigās pa pierīgas mežu. Suņi mēdz atrauties no saimnieka X metru attālumā. Nepateiķšu vai tie ir 31 vai 94.5 metri, bet viņi ir manā redzeslokā, atsautsās un zvēru pa pēdu nedzen un negrauž nost. Turu roku uz pulsa un pastavīgi tos apsaucu, ja pazūd aiz kādas eglītes, jo esmu iedomājies par šādu situāciju, kādu vakardien redzēju TV3.
Ja Andrim Bērziņam likās, ka viņš būtu uzšāvis tam žurnālistam pa ragiem, tad es varu pateikt noteikti, ka es būtu uzšāvis pa ragiem tam šāvējam, medība kluba vadītajam un tam kuram liekas... šajā situācijā.
Medību noteikumi
Tātad it kā atļauj šaut bet pievērsiet uzmanību
Tiem kam slinkums meklēt
Dzīvnieku aizsardzības likums
(2) Jebkura persona par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku nekavējoties paziņo vietējās pašvaldības institūcijai.
(3) Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē dzīvnieku labturības jomu, vietējā pašvaldība organizē klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu un, ja nepieciešams, nogalināšanu.
Tātad pirmais darbs, kas jādara redzot klaiņojošu dzīvnieku IR JĀZIŅO pašvaldībai. Un tikai tad , ja pašvaldībā ir saistošie noteikumi, kur ir paredzēts, ka ar pasvaldības atļauju mednieks drīkst nogalināt klainojošu mājdzīvnieku, tad drīkst izdarīt šavienu.
Ja kāds grib riskēt ar savu mednieka apliecību- uz priekšu!
Ar LIKUMDOŠANU viss ir vislabākajā kārtībā. Saeima un Ministru kabinets strādā!
Andri - ņem vērā, ka viss šis attiecas arī uz medību suņiem....
Ja Andrim Bērziņam likās, ka viņš būtu uzšāvis tam žurnālistam pa ragiem, tad es varu pateikt noteikti, ka es būtu uzšāvis pa ragiem tam šāvējam, medība kluba vadītajam un tam kuram liekas... šajā situācijā.