Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušana pa skrejošu zvēru reālos apstākļos.

Slēpts
27.01.2015. 09:17
...un ir vēl tādi spečuki, kas šāviena brīdī apstādina stobrus un labi trāpa.

Nezinu gan kā šitais izskatās. Ja skrejošajam, piemēram, ''priekšā'' jāņem 1m, tad cik vēl jāpiemet uz priekšu, lai apstādinātu stobru, izšautu un trāpītu. Man instruktors mācīja vēl pēc šāviena izdarīšanas kādu brīdi ''vilkt'' līdz, nevis uzreiz noraut stobru. Bet šautuvē jau ir šaut savādāk nekā uz lauka, kur dzīvnieks neskrien pa horizontālu virsmu, bet ir pauguri, grāvji, koki utt, bet tāpat neviens nepateiks cik kurā brīdī jāņem ''priekšā'', jo katrs izšaus bridī, kad jutīs, ka jāšauj.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.01.2015. 09:36
Raivi-100% mans variants .Jāni-paldies pa padomu ,paspiedīsim uz šķīviem . Līdz Taviem 40 000 štukiem tāls celš ejams (man pat 500 vel nav ).Tājau nav ka pūšu tikai garām ,bet nav tā pārliecības sajūta .Es tieku pa brīvu kolektīva šautuvē kur ir gan lidojošie škīvīši ,gan skrejošā mežacūka .Šaušanu var veikt līdz 100 m .Vispār jau cūku nēsam sen kustinājuši (jāved tad ir ģenerātors).
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
27.01.2015. 09:42
100 patronas vienā dienā x 100 dienas=10 000. 900 dienas=90 000. Iespaidīgi skaitļi!!! ???
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.01.2015. 09:46
Ja Gati ČUJAM jābūt !Ar gludo īsti problēmas nav -tur attālumi mazāki (pieļaujamā kļūda lielāka),bet ar spico grūts tas psihaloģiskai moments ,kad ierocis jaudīgs un visam jānotiek acumirklī (ar gaismas ātrumu).Ieliktais video LABS .Varbūt vel kāds kautko līdzīgu var iemest .
Slēpts
27.01.2015. 09:50
kā tev Bruno iet kopā pēdējie divi teikumi?
Jātrenējas kur? mežā? lai arī šautuvē cūka neskrien kā mežā, tad tur tieši bez nelabām sekām var atsrādāt kustības šāviena brīdī
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Medību trofejas: 1
27.01.2015. 11:18
Mjā, es nesaprotu, kāpēc šautuvē jāšauj savādāk. Ja tu trenējies priekš sevis, neviens neliek vākt tos punktus. Es arī pa papīra cūku nemāku šaut ilknī, šauju ar tā saucamo "apsteidzi", bet es nevelku no pakaļas uz priekšu, taisu īsāku kustību, sanāk precīzāk. Bet ir savs bet - kustība un mērķa apstrāde sākas jau pirms ieplecošanas. Sacensībās uz cūku nepiedalos (izņemot dažas maza mēroga), bet ar daudz maz cienīgiem rezultātiem sašaut varu. Ja tēmēju ilknī, šauju pa priekšu. Tāpēc domāju, ka treniņam šautuvē nav nekādas vainas un instruktors no malas redzēs kļūdas, kuras varēsi palabot un šaušana sagādās daudz lielāku prieku arī tad, ja pašausi garām (gandrīz vienmēr zināsi, kāpēc garām).
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
27.01.2015. 11:45
Ģirt, es šajā gadījumā domāju ikgadējo šaušanu. Tāpēc arī minēju punktus un atšķirību starp reālām medībām.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
27.01.2015. 11:47
Nav slikts treniņš priekš dzinējmedībām pīļu medības,sākas augustā un var līdz oktobrim labi satrenēties jo pīles ar nelido kā šķīvīši vai kā papīra cūka, rudenī var dzinejmedībās labi redzēt kas medijis ūdensputnus un kas to uzskatijis par dārgu medību veidu ar niecīgu blakusprodukta ieguvi mājas pavardam.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.01.2015. 12:12
šautuvē uz skrejošo esmu bijis 2 reizes dzīvē, vienreiz uz gludā otreiz uz vītnes eksāmenu, tā ka treniņš šautuvē neko ar īsti nedod , domāju visa lieta vairāk ir smadzenē, šaudīt vari pa papīru cik gribi, bet kad dzīvs zvērs nāk cita lieta, puišiem aiztrīs rokas un kājas, parādās satraukums, un ka vēl dzirdi, ka suns nāk riedams tieši uz tevi. Tāpēc jau daudzi no jums, kā es tos saucu 'Nīkuļu' un 'pensionāru' mednieki, atzīst tikai medības uz gaidi, baigais mednieks atradies, atnāk uz gatavu un nošauj, kauns būtu vispār tās saukt par trofejām, tad jau mājās un fermās kautās cūkas ar ir trofejas. Nu vot i šitādi onkas sabrauc uz dzinājmedībām ar zolīdām plintēm un rezultāts protams ir 20-30 šāvieni un 1 cūka, iznāk viens čangalis (kurš ar vecu ižu to cūku nošāva) un viņus apdirš,ka zolīdiem kungiem plintes pa 7000€ a rezultāta nekāda, tad jau vakarā parādās sarunas, ka redz vajagzētu medīt tikai uz gaidi, jo redz humānāk un drošāk un ......
Tas ja kas stāsts iz dzīves...
Savediet pauri kārtībā un viss ,a to jūsu pusē lielam vairumam širmis brauc...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
27.01.2015. 12:13
Valdi,ne iekš santīmiem lieta,bet iekš nevaļas un attāluma. Kamēr dzīvoju laukos,bija viss-ieskaitot pīles,bebrus,zivis un visu pārējo,ja tikai pats neslinko. Biju noskatījis feinu "mantiņu", (ne lētu) un tad sev uzdevu jautājumu:"Cik reizes Māri šovasar biji uz gaidi un uz tām pašām pīlēm?". Un viss nostājās savās vietās.......Nezinu kā tas nāk,bet būdams pensijā esmu aizņemts darbos vairāk kā agrāk.