Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušana pa skrejošu zvēru reālos apstākļos.

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
28.01.2015. 20:20
Ilvi - mēģini nodarboties ar kaut ko citu. Medības nav priekš Tevis.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
28.01.2015. 20:32
Intar-esmu gan !Pat pagājušo nedēļu .Varu paskaidrot -tāpēc jau uzcepu tēmu .Bija situācija - ka pa atklātu lauku paralēli med. līnijai no muguras gāja (riksītī) briežu govju bars . Mums vel 6 licenses un tajās platībās pēdējās medības .Es stāvu pirmais bara kustības ceļā .Man kombinaška .Piemetu pie pleca ,velku līdz .Iekšējā balss bļauj ,ko TU DARI ? Tu tēmē pa pirmo .Palaidu daļu garām un izšāvu pa trešo no beigām .Tā salecās ,bet turpina skriet .Kas bija tālak -lai vesture klusē . Manējā nogūlās pec metriem 400 m uz lauka .No visa bara krita vel viena(ne mana). Pārējās veselas aizgāja mežā pēc ~ 1 km .Pārbaudījām asinspēdas visā skrējiena garumā ,vienā vietā bars bija apstājies ,ieeju mežā - nevienas pilītes asiņu , bet cik tur bija šāvienu .
Gatis
Gatis
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
28.01.2015. 20:41
Māri-ja tiešām tavs stāzš ir 29 gadi , tad man žēl ka pa visu savu nodzīvoto mūžu , tālāk par tīņa attīstību nēsi ticis .Parasti es ieklauso pieredzes bagātāko kolēģu teiktajā , bet piedot tevis teiktajā nē .
Gatis
Gatis
28.01.2015. 20:50
Jāni- neticēsi , bet esmu saticis (biji līdzās ),nu situācījās 6~8 ,ka veči tiešām reāli pa baigiem gadaliem noliek medījumus ar pirmo un rokas ,skrejošus .Un tās nav cucenes .Ko esmu secinājis - perfekti pārvalda ieroci,pieredze un protams iedzimtais čujs .
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
28.01.2015. 20:50
Ilvi, medības ir pieaugušu cilvēku nodarbe. Ar ieroci drīkst darboties cilvēki ar augstu personīgās atbildības līmeni. Resp. - ir jāsaprot, ka lode ne tikai nogalina, bet arī sakropļo. Tavi spriedelējumi par šāvieniem vairāku simtu metru attālumā, klajā vietā ir bezatbildīgi. Tu pat neko nesajēdz no balistikas, Tu neapjēdz, ka lode, kas šauta pa mērķi lielā attālumā, lido paralēli zemes virsmai un lido ļoti tālu, nezaudējot savu enerģiju. Es pat nerunāšu par sakropļotiem dzīvniekiem.
Slēpts
28.01.2015. 20:52
Ilva, sāc ar to, ka pielāgo plinti savam augumam un tālāk šautuvē caurumo papīru, kamēr ir vēlamais rezultāts, tālāk jau medībās atliks izdomāt cik tālu atrodas un cik ātri kustas medījums
Gatis
Gatis
28.01.2015. 21:14
Veči -es šauju diezgan labi .Parasti jau abos kolektīvos saka , ja Gatis šauj tad ir (nav tā pašslavināšana).Ieroči visi ir pielāgoti man .Šajā medību sezonā nēsmu dabūjis tikai lūsi ā un šakali ( kaut gan biju medībās kurās blakus stāvošais kolēgis nošāva šakāli).Vienkārši es gribu savākt informacīju kā labāk uztrenēties tālšaušanā reālos apstakļos .Dzinēji tulīt beigsies ,vel tik piektdien kurzemē un sesdien mājās .Šosezon bija divi nopietni pūdeļi (nesavainoju,bet garām), večiem gan bija baigie prieki .Es medībām pieeju diezgan nopietni(varbūt no malas tā neizskatās),tās man ir jau gandrīz dzīves veids (varu atļauties).
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
28.01.2015. 21:22
Kombinētajai vītne piešauta uz nulli 170 metros... :))) Smagas draivs..
Gatis
Gatis
28.01.2015. 21:25
Renār - nekas nevar būt labāks par kombi dzinējmadībās ar platleņķa optiku .Vienīgais mīnuss,spicajā nav automāta vai iespējaātri pārladēt patronas .Tāpēc pa visiem 100 jāizmanto vienīgā iespēja-tas baigi disciplinē .Ar gludo Monolītenēm pa mazliet aizaugušām tuvām distančēm .Kloķene gan štruntīga dzinējos ,salīdzinot ar kombi .
Gatis
Gatis
28.01.2015. 21:38
Intar -nē CZ557Lux piešauta uz 170m.Kombītis uz 100m ,tika izjaukts salagoti stobri ,gludais no 50 m ar 28 mag.monolītu bišķi mētā ,bet 9 robezās var savākt .35m 10 saliek mierīgi ,spicais 3006 uz 100 m no balsta iet gandrīz lode lodē ja pats nenorauj .Visu laiku šāvu ar RWS 13 g ,tagad pārgaju uz GECO 11g. ,pēc tiem diviem pūdeļiem .