Kautkas nav skaidrs, kāpēc privātīpašnieki lauzīs dēļ ĀCM līgumus par medību platībām ??????
Slēpts
18.01.2015. 20:19
Arni, izplatas lēnāk, nu un kam no tā labāk? Mēris pa celam izkūpēs? vai tomer spriedze tiek uztureta ilgak, bet pipec pienak vienalga
Jēga ta kāda? Ja reiz labi pārzini slimību, tad varbut izskaidrosi?
ĀCM=>nav meža cūku=>nav meža cūku rakumu/postījumu=>nav motivācijas slēgt līgumu (<=>ļaunie mednieki medīs skaistās stirniņas un briedīšus). Un arī šis - ir secinājums no reālās situācijas, pieredze, nevis nosapņots ;)
Jā, jo tie "citu viedokļi" ir izzīsti no pirksta, neko nesaprotot no ĀCM kā slimības, izdomājot kaut kādas debilas sazvērestības teorijas. Es tās sprāgušās cūkas vācu. Es tās slimās dīrāju un ķidāju. Atšķirība - man ir nevis "viedoklis", bet pieredze. A Jums - tikai viedoklītis.
Tik tiešām ar Tevi nav vērts diskutēt. Un cik man zināms Tu neesi ne atzīts biologs, ne veterinārs, ne strādā PVD, ne BIORā. Tu esi tāds pats ierindas mednieks kā visi mēs pārējie diskusijas dalībnieki. Tik ar tādu lielāku EGO un iedomību.
Veiksmi darbos:)
Ģirt - pie tik maza blīvuma, 5 indivīdi uz 1000ha, mērs var tikt lokalizēts. Tā nav absolūta panaceja, protams. Bet tā ir vienīgā iespēja. Bija...
Pie liela blīvuma ir domino efekts visos virzienos, ko arī Z-Vidzemē labi var novērot.
Pēc pieredzes varu teikt ,nav pie mums tā ka visiem un it sevišķi lielsaimniekiem, ka stirniņas un briedīši būtu mīļi ,rapša audzētāji ir lielie zemnieki ,un tad nu nākas dzirdēt -šitos parazītus visus vajag nolikvidēt, un tad seko protams vis pārejais par medniekiem ......
Par to līgumu neslēgšanu pilnīgas muļķibas. Es arī katru gadu slēdzu vai atjaunoju līgumus ar privātajiem gan par lauks. zemi gan mežiem. Viss atkarīgs kas Tu esi, kā sevi stādi priekšā. Ja jau zinu, ka ir kādi īpaši nepiekāpīgi vienmēr līdzi pudele un konfekšu kaste.
Es izeju protams no savas prizmas- esmu laucinieks, līgumus slēdzu tikai savā pagastā un lielāko daļu no īpašniekiem zinu, vai kāds cits no kolektīva biedriem pazīst. Problemātiskākas ir mežu pārpircēju firmas, bet tik un tā ar vairumu var sarunāt.
Jēga ta kāda? Ja reiz labi pārzini slimību, tad varbut izskaidrosi?
Tik tiešām ar Tevi nav vērts diskutēt. Un cik man zināms Tu neesi ne atzīts biologs, ne veterinārs, ne strādā PVD, ne BIORā. Tu esi tāds pats ierindas mednieks kā visi mēs pārējie diskusijas dalībnieki. Tik ar tādu lielāku EGO un iedomību.
Veiksmi darbos:)
Pie liela blīvuma ir domino efekts visos virzienos, ko arī Z-Vidzemē labi var novērot.
Es izeju protams no savas prizmas- esmu laucinieks, līgumus slēdzu tikai savā pagastā un lielāko daļu no īpašniekiem zinu, vai kāds cits no kolektīva biedriem pazīst. Problemātiskākas ir mežu pārpircēju firmas, bet tik un tā ar vairumu var sarunāt.