Piekrītu Dzintaram, dzīvē visādi brīnumi ir pieredzēti. Kur grozās nauda, tur visādus brīnumus var redzēt.Visjautrākās ir tieši eiropas atbalstītās, ierosinātās programmas.Cukurbietes likvidējam, strausus masveidā audzējam, katrā pagastā pie katra aizauguša dīķa ceļam šiko viesu namu, jo redzi, pie mums bariem brauks ārzemnieki un atstās milzu piķi,bezdarbnieku kursi izgrūž milzu naudu, lai 60 gadus veca sieviete nokārtotu tiesības uz fūrēm utt.Šo sarakstu var papildināt un papildināt. Kādu tikai tagad nav tos pētniecības institūtu un labaratoriju un visām ir jādabū finansējums. Globālā sasilšana ir vai nav? Tur ir milzu līdzekļi, lai pētītu šo problēmu. Japāņu zinātnieks kuŗš sgrozīja pierādījumus par cilvēka klonēšanu, tikai lai dabūtu finansējumu savam darbam. Varbūt aizmuldējos, bet dzīvojam globālā pasaulē un saņemam norādījumus no tālās augšas un tādēļ uz visu ir jāskatās kontekstā. Gluži kā Staļina laikos, ja cūkām ir jābūt slimām, tad būs!
Sandi +++++
Cūkas ir sabiedrisks bara dzīvnieks un kontaktu ar citām cūkām ies meklēt jebkurā gadijumā.
Labāk aiziet uz copi nekā mizot pilnu cūku.
Ja būs lemts nemedīt cūkas- lai tā būtu.
Ja jau tik ļoti gribas sajūtu, ka baigi ietekmē šito vīrusa izplatības procesu, ierakstam googlē "African swine fever", kur pieejami vairāki zinātniski rakti par ĀCM cīņu un pieredzi Spānijā.
Vienā no šiem rakstiem balts uz melna rakstīts:
1) Galvenais šīs sērgas izplatītājs ir cilvēks.
2) Mežacūku kustība un migrācija šī virusa izplatību ietekmē minimāli
3) Efektīvākais paņēmiens kā samazināt virusa izplatību meža cūkām ir pilnīgs medību aizliegums. Tas samazina meža dzīvnieku kustību un no virusa izplatīšanas ķēdītes izslēdz mednieku(kurš ir vislielākais sērgas izplatītājs- cilvēks)
Ši informācija nav manis izdomāta bet atrodama internetā, angļu valodā.
Tā kā Arni- ņem eiropas pieredzi un uz mežu neej vispār.
Ar cieņu:)
Ā, pareizi, te tādi "platpierainie-alvji" tagad stāstīs, ka veselos pagastos teju visas cūkas ir izšautas :D Tā kā,faktiski sanāk "deadlock" situācija - vispirms prasa, kā tad mēs zinām, ka mums mēris ir, kad izstāsta, ka cūku vairs nav, tātad, visas esot izmedītas:D veselos pagastos, pie totāla dzinējmedību lieguma, rudenī, kad cūkas reti kur nāk regulāri, pie tā, ka liela daļa mednieku ir darba cilvēki, kam jāstrādā...
Jūs paši saprotiet, ko rakstat? :))))))))))))))))
Ar automašīnu arī brauc tikai taisni? Izskatās, ka Tu domā tikai vienā virzienā un citu viedokļus, argumentus nemaz nemēģini izprast un pieņemt par kaut cik pareiziem..
Un runājot par strādājošajiem.. Tu, visticamāk, neesi viens no tiem, kas strādā, jo forumā bārsti savus komentārus cauru dienu, kad citi sviedrus lej darbavietās..
Cik naudas Tev kāds samaksā par aģitācijām u.c. Tavām darbībām sakarā ar ĀCM? Jo neredzu citu variantu, lai Tu testu ar pieri sienā un putainu muti visiem mēģinātu iedzīt, ka ĀCM mūs nomērdēs badā.
Liekas drausmīgs absurds dzirdot, ka ja būs 5 cūkas uz 1k Hektātiem, tās ĀCM neķers, bet ja vairāk, visām vāks. Kā vsp līdz kaut kam tādam var aizdomāties.
Aizbrauc pie Arņa uz medībām, sēžot tornī un gaidot pēdējās pāri palikušās cūkas, kam ugunsrore pie pakaļas vēl nav pielikta, ne to vien var izdomāt.. :)
Slēpts
18.01.2015. 17:42
pāris lapas atpakaļ bija ielikta karte ar cūku blīvumu, tad ĀCM sākās un izplatījās tieši pa teritoriju, kur ir līdz 5 uz 1000ha
tākā ja negrib mēri, tad jābūt 0 uz 1000ha :D
Pašā pirmajā nedēļā visu sadirsa un viss, tag tik var noskatīties kā tas beigsies :D
pāris lapas atpakaļ bija ielikta karte ar cūku blīvumu, tad ĀCM sākās un izplatījās tieši pa teritoriju, kur ir līdz 5 uz 1000ha
Tūlīt Tevi oponēs ar nepareizu uzskaiti, jo "stipra" argumenta nebūs!
Bet nu šis Ģirta komentārs cērt dziļi!
Esmu vakcinēts pret visu šito,kaut kā vienlaicīgi gandrīz sanāca,zemes īpašniekiem neļāva šaut cūkas(tieši šaut jo ar medībām šajā gadījumā nav nekā kopīga),tad tipa tikai kaisītas vakcīnas pret trakumsērgu(laikam pat no lidmašīnām),vēl sludināja lai ja atrod neaiztiek!Tad sākās kampaņa un naudas grozīšana un tikai pēc laba brīža atradās kāda beigta cūka it kā vēl neatkususi un netālu no ceļa!:D:D:D Par naudu vai citiem labumiem jebkura laboratorija cūkām piedēvēs Bazedova slimību vai šizofrēniju un patiesību dabūt var tikai iespiežot pirkstus skrūvspīlēs!
Trāpīts tieši desmitniekā! Aizdomu ēna lienā ārā kā āža kāja no skaista paklāja. Nevaru saprast, sākotnēji mērīs sākās no Baltkrievijas robežas, tad virzījās tālāk pēc "Blitzkrieg" plāna uz rietumiem. Šobrīd Arnis raksta, ka viņa platībās maz pēdu, un z-vidzemē vispār nav! Zinu vairākus kolektīvus Latgalē, kur cūku populācija nav cietusi neskatoties uz to, ka tur it kā atrastas slimās cūkas!
Jautājums: vai tad Latgalei nevajadzēja ciest visvairāk? Tad kas nogāja greizi? Z-Vidzemē trakumsērgas vakcīnas izrādījās efektīvākas nekā Latgalē, vai kas... Varbūt esmu paranoiķis, bet te kaut kas nav tīrs! Jā ir mēris, bet ne jau dabiski ievazājies...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
18.01.2015. 18:51
Sandi-domāju ka vienai daļai histēriķu ir pie kājas nošaut sivēnmāti ar visiem siventiņiem vēdarā .Kādu te pareizo morāli viņi ir tiesigi sludināt ? Nezinu,nezinu -veči ka nenākas kādreiz Tā priekšā nožēlot!!!!!!!!!!! Kāpēc uzņematies Dieva lomu ?
:D
Tieši tādēļ, ka Latgalē tas blīvums ir tik niecīgs - tieši tādēļ arī ĀCM tik lēni virzās uz priekšu :) Z-Vidzemē blīvums bija un ir liels - tieši tādēļ sekas ir bēdīgas un iet ātri uz priekšu. Nu tas ir kā 2X2 - rezultāts vienmēr ir 4, nekad nav ne 3, ne 5 :)
Izskatās, ka Tu domā tikai vienā virzienā un citu viedokļus, argumentus nemaz nemēģini izprast un pieņemt par kaut cik pareiziem..
Jā, jo tie "citu viedokļi" ir izzīsti no pirksta, neko nesaprotot no ĀCM kā slimības, izdomājot kaut kādas debilas sazvērestības teorijas. Es tās sprāgušās cūkas vācu. Es tās slimās dīrāju un ķidāju. Atšķirība - man ir nevis "viedoklis", bet pieredze. A Jums - tikai viedoklītis.
Jūs pat nemēģinat saprast, ko es paužu - tikai maļat savu sviestu. Kr4, man piegriezās. Kad sāksiet platības zaudēt dēļ privātīpašnieku nevēlēšanās slēgt līgumus - varbūt apjēgsiet kādu sviestu dzināt. Ā, nē, pareizi, Jūs takš makšķernieki, kas ta tur - nebus medību, varēsiet karūsas ķert, nu ne asakas! :)
Cūkas ir sabiedrisks bara dzīvnieks un kontaktu ar citām cūkām ies meklēt jebkurā gadijumā.
Labāk aiziet uz copi nekā mizot pilnu cūku.
Ja būs lemts nemedīt cūkas- lai tā būtu.
Ja jau tik ļoti gribas sajūtu, ka baigi ietekmē šito vīrusa izplatības procesu, ierakstam googlē "African swine fever", kur pieejami vairāki zinātniski rakti par ĀCM cīņu un pieredzi Spānijā.
Vienā no šiem rakstiem balts uz melna rakstīts:
1) Galvenais šīs sērgas izplatītājs ir cilvēks.
2) Mežacūku kustība un migrācija šī virusa izplatību ietekmē minimāli
3) Efektīvākais paņēmiens kā samazināt virusa izplatību meža cūkām ir pilnīgs medību aizliegums. Tas samazina meža dzīvnieku kustību un no virusa izplatīšanas ķēdītes izslēdz mednieku(kurš ir vislielākais sērgas izplatītājs- cilvēks)
Ši informācija nav manis izdomāta bet atrodama internetā, angļu valodā.
Tā kā Arni- ņem eiropas pieredzi un uz mežu neej vispār.
Ar cieņu:)
Jūs paši saprotiet, ko rakstat? :))))))))))))))))
Ar automašīnu arī brauc tikai taisni? Izskatās, ka Tu domā tikai vienā virzienā un citu viedokļus, argumentus nemaz nemēģini izprast un pieņemt par kaut cik pareiziem..
Un runājot par strādājošajiem.. Tu, visticamāk, neesi viens no tiem, kas strādā, jo forumā bārsti savus komentārus cauru dienu, kad citi sviedrus lej darbavietās..
Cik naudas Tev kāds samaksā par aģitācijām u.c. Tavām darbībām sakarā ar ĀCM? Jo neredzu citu variantu, lai Tu testu ar pieri sienā un putainu muti visiem mēģinātu iedzīt, ka ĀCM mūs nomērdēs badā.
Aizbrauc pie Arņa uz medībām, sēžot tornī un gaidot pēdējās pāri palikušās cūkas, kam ugunsrore pie pakaļas vēl nav pielikta, ne to vien var izdomāt.. :)
Pašā pirmajā nedēļā visu sadirsa un viss, tag tik var noskatīties kā tas beigsies :D
Tūlīt Tevi oponēs ar nepareizu uzskaiti, jo "stipra" argumenta nebūs!
Bet nu šis Ģirta komentārs cērt dziļi!
Trāpīts tieši desmitniekā! Aizdomu ēna lienā ārā kā āža kāja no skaista paklāja. Nevaru saprast, sākotnēji mērīs sākās no Baltkrievijas robežas, tad virzījās tālāk pēc "Blitzkrieg" plāna uz rietumiem. Šobrīd Arnis raksta, ka viņa platībās maz pēdu, un z-vidzemē vispār nav! Zinu vairākus kolektīvus Latgalē, kur cūku populācija nav cietusi neskatoties uz to, ka tur it kā atrastas slimās cūkas!
Jautājums: vai tad Latgalei nevajadzēja ciest visvairāk? Tad kas nogāja greizi? Z-Vidzemē trakumsērgas vakcīnas izrādījās efektīvākas nekā Latgalē, vai kas... Varbūt esmu paranoiķis, bet te kaut kas nav tīrs! Jā ir mēris, bet ne jau dabiski ievazājies...
Tieši tādēļ, ka Latgalē tas blīvums ir tik niecīgs - tieši tādēļ arī ĀCM tik lēni virzās uz priekšu :) Z-Vidzemē blīvums bija un ir liels - tieši tādēļ sekas ir bēdīgas un iet ātri uz priekšu. Nu tas ir kā 2X2 - rezultāts vienmēr ir 4, nekad nav ne 3, ne 5 :)
Jā, jo tie "citu viedokļi" ir izzīsti no pirksta, neko nesaprotot no ĀCM kā slimības, izdomājot kaut kādas debilas sazvērestības teorijas. Es tās sprāgušās cūkas vācu. Es tās slimās dīrāju un ķidāju. Atšķirība - man ir nevis "viedoklis", bet pieredze. A Jums - tikai viedoklītis.
Jūs pat nemēģinat saprast, ko es paužu - tikai maļat savu sviestu. Kr4, man piegriezās. Kad sāksiet platības zaudēt dēļ privātīpašnieku nevēlēšanās slēgt līgumus - varbūt apjēgsiet kādu sviestu dzināt. Ā, nē, pareizi, Jūs takš makšķernieki, kas ta tur - nebus medību, varēsiet karūsas ķert, nu ne asakas! :)