Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
13.01.2015. 12:18
piebildīšu, ka visus šeit Puksta kunga uzdotos jautājumus (ne par mani, bet par lietu) esmu oficiali uzdevusi arī Lietuvas Vides ministrijai un tagad gaidu atbildi. ko, ka un kad viņi plano realizēt. atkārtošos arī, ka viss var aizkavēties par pāris gadiem ĀCM dēļ. laiks kaut ko ietekmēt ir.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 09:58
13.01.2015. 12:21
Bruno, nav runa par "kranču" laišanu mežā, kad tam ir gadījuma raksturs,tā, protams, nedara, bet par labi strādājošu bezpapīru suņu pietiekami regulāru izmantošanu, kuru vienīgais būtiskais trūkums ir papīru trūkums, tādu klubu ir gana daudz...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.01.2015. 12:41
Jebkurš "bezpapīru" suns ir krancis!!!
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
13.01.2015. 12:48
nedaudz paprātoju un nolēmu uzrakstīt savu personīgo viedokli. es uzskatu, ka vienīgais labums lietuviešu variantā ir tas, kalielai daļai mednieku naktos sākt kustēties un kaut ko darīt apmācības jomā (ne jau visi pirks tos diplomus). iespējams, tas radītu lielāku interesi un uzlaboti medību suņu turēšanas un apmācības tradīcijas un kultūru. tas ir vienīgais, kas man šķiet pozitīvs šādā variantā Baltijas kontekstā. divējādo pārbaužu sistēma, proti, vaislas pārbaudes (Darbs, eksterjērs, paklausība) un medību pārbaudes pēc "profesijas" ir augtākā medību suņū kinoloģijas demokrātijas izpausme. mums līdz tam vel augt un augt. tādēļ es labāk par Baltkrievijas variantu. tāds ir mans privātais viedoklis
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
13.01.2015. 12:51
Andri Bērziņ
Jūs esat medību vadītājs?
Kas Jūs neapmierina no likuma viedokļa uz šo brīdi?
p.s. Man šķiet, ka foruma lietotāji dzīvo dažādās valstīs Aigars uzskata ka medību vadītājiem ir japazīst medību šķirnes suņi, es esmu macijies par vadītāju nesen tur neko tadu nemāca un lielākā daļa no jaunajiem medību vadītājiem nezin vairāk šķirnes kā ir trafaretos. Andris uzskata ka medību vadītājam ir jāspēj saprast suņa šķirni apliecinoši dokumenti. Veči mostamies.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2021-03-07 20:58
Mednieku organizācija:
Atrašanās vieta: laidi
Medību stāžs: no agras bērnības
Aprīkojums: iž-94 un becas-auto
Suņi: laikas
Medību trofejas: 9
13.01.2015. 12:57
ar papīriem vai bez,medībās tomēr galvenais ir lai suns labi izdara savu darbu.pašam ir divas laikas,viena bez ciltsrakstiem,otra ar,un jāsaka godīgi suns bez papīriem ir galvas tiesu pārāks visās jomās.abi suņi ir audzināti vienādi un mācīti vienādi.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 13:01
Aigars Remess raksta:
"man, kā medību vadītājam LV, ir jāpārzin suņu šķirņu standarti. TO, NO MEDĪBU VADĪTĀJA LV, PRASA LV MEDĪBU LIKUMDOŠANA. "
Aigar, vai vari ielikt citātu no likumdošanas, kur no parasta medību vadītāja tiek prasīts pārzināt visu medību suņu šķirņu standartus????
" Tājā pašā diskusijā, blakus Ulda Bavārieša izcesmes dok. ir arī ievietoti manas R.S.Laikas izcelsmes dok. FCI izpildījumā. Arī pēc tiem, man kā LV medību vadītājam, šī R.S.Laika ir nesaprotamas izcelsmes...."
Nu tad Tev ir jāiet kaut kādos papildus kursos! Ja jau Tu nevienu dokumentu izlasīt neproti!
Ko Tu gribi panākt? Lai neved suņus no ārzemēm vai lai visa pasaulē suņiem dokumentus izdod Tev saprotamā valodā?
Jāzeps
Pēdējo reizi manīts 2018-12-27 18:42
Atrašanās vieta: Ala
Aprīkojums: akmens un uguns
Suņi: dalmacietis
13.01.2015. 13:18
Aigars vēlas būt tas,kurš izsniegs dokumentus visiem suņiem
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 13:19
Andris Bērziņš raksta:
" LKF ir naudas kāsēji. FCI māca tikai polku. Tad kur lai suņa īpašnieks ved savu suni vērtēt? Uz Vāciju, Somiju vai kur citur? Es ceru Tu saproti cik resursu(tai skaitā finansiālu) ietilpīgs ir process izveidot daudz maz, konkurentspējīgu kinoloģisku organizāciju, kaut vai tikai medību šķirnēm. Lai Tu varētu sarīkot kādu izstādi, darba spēju pārbaudi utt. un tajā procesā piesaistīt pāris autoritatīvus ārzemju ekspertus, no valstīm kur kinoloģiskais darbs nav mērāms tikai 20gadu intervālā. "
Nu nav gluži tā, kā te daudzi grib pasniegt!
Protams, jebkura biedrība, lai eksistētu, ņem kaut kādu naudiņu (biedru naudu, dalības naudu utt), bet nu samaksājot bieru naudu 15-30 EUR gadā un 9 EUR par kucēnu ciltsrakstu noformēšanu es personīgi nejūtos baigi apkāsta. Galu galā, ja negrib, var taču klubā nestāvēt un pasākumos nepiedalīties, 3/4 mednieku medī ar saviem suņiem un nestājas ne LKF, ne LMKA, ne kur citur.
Bet tai pašā Vācijā, Somijā, Austrijā ir tā pati FCI sistēma, kāda ir Latvijā LKF. Tāpat brauc tiesneši no šīm valstīm uz Latviju un izvērtē suņus tepat uz vietas. Liepājā decembrī bija tiesnese no Somijas, Rīgā novembrī mūs tiesāja tiesnesis no Austrijas, pagājušo rudeni Rīgā mūs tiesāja tiesnesis no Vācijas. Man laikam ir vieglāk aizbraukt uz Rīgu vai Liepāju, nekā uz Dortmundi vai Vīni un tas pats tiesnesis jau var trāpīties arī tur, savā valstī.
Tur jau tā lieta, ka mēs piesaistam ekspertus no dažādām valstīm, kas spēj izvērtēt suņus! Un nekāda cita utopiska organizācija man nav vajadzīga, man tepat ir silti un ūdens uz galvas netek!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.01.2015. 13:23
Andri Bērziņ
Jūs esat medību vadītājs?
Kas Jūs neapmierina no likuma viedokļa uz šo brīdi?

Neesmu medību vadītājs. No likuma viedokļa, es iestājos par to, lai medību procesā būtu atļauts izmantot tikai suņus ar ciltsrakstiem, kuri ir izgājuši noteiktus apmācības kursus. Protams, paveras plaša diskusija, kā pieradināt kucēnus pie meža utt..Tāds ir mans subjektīvais viedoklis.