Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.01.2015. 07:42
Aigar, Tev kā LV medību vadītājam vispār neko nevajag par suņiem.

Gunti - man, kā medību vadītājam LV, ir jāpārzin suņu šķirņu standarti. TO, NO MEDĪBU VADĪTĀJA LV, PRASA LV MEDĪBU LIKUMDOŠANA.
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
13.01.2015. 07:54
Es nezinu, ar ko Klūgu Jānis nodarbojas ikdienā, bet spriedums par papīriem ir samērā augstprātīgs - pēc tādas loģikas sanāk, ka tie, kuri selekcionējuši konkrētu suņu šķirni ar konkrētām raksturīgām pazīmēm, ir spekulanti un lohi...
Par ārzemnieku interesi par kucēna potenciālajiem saimniekiem gribēju teikt, ka šāda attieksme, apvienojumā ar senu kluba vēsturi, vieš uzticību šiem "suņiniekiem". Ir arī bēdīgā daļa - vācieši brīdina par Austrumeiropas suņu audzētājiem - lētākie kucēni bieži ir slimi, ar viltotiem ciltsrakstiem utt.
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
13.01.2015. 07:54
Bet tā papīru būšana. Naudiņa jau japelna.

Jāni -cik daudz Tu zini... vai precīzāk būtu - esi iedziļinājies suņu papīros???
Kvalitatīva informāci šo to maksā, bet nav nekas astronomisks. Bet tas dokumentiņš, ko grib uzspiest LT MMB ir alkatības un bezjēdzības kalngals.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 08:05
Aigars Remess raksta :
"man, kā LV medību vadītājam, tavs suns ir NESAPROTAMAS IZCELSMES..... "
Nu, Aigar, Tu točno dod!
Un, ja vēl būtu parasts medību vadītājs, bet Tu, cilvēks, kas vada organizāciju, kas nodarbojas ar ciltsdarbu...
Aigars
Aigars
13.01.2015. 08:16
Un, ja vēl būtu parasts medību vadītājs, bet Tu, cilvēks, kas vada organizāciju, kas nodarbojas ar ciltsdarbu...

Žanna - LV valsts valoda ir L A T V I E Š U valoda.
Tājā pašā diskusijā, blakus Ulda Bavārieša izcesmes dok. ir arī ievietoti manas R.S.Laikas izcelsmes dok. FCI izpildījumā. Arī pēc tiem, man kā LV medību vadītājam, šī R.S.Laika ir nesaprotamas izcelsmes.....http://www.medniekiem.lv/video...
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 08:19
Ilva Briede raksta:
"Medību sunim nav jābūt izstādes sunim ! "
Vai kāds te runā par izstādēm? Ja saimnieks negrib, lai neiet uz izstādēm. Izstādes ir vajadzīgas tikai, lai piedalītos ciltsdarbā.
Andris Bērziņš raksta:
"Es pirku no fričiem kaķi, tur bija vesela peripētija. Nepietika tikai ar to, ka ir pāris štukas eiropas naudas kabatā. Sazināšanās ilga ap 6.mēn., ar ko nodarbojaties, kādām vajadzībām, mājas foto utl.. Gandrīz kā GESTAPO :) "
Nu es, piemēram, cenšos aprunāties ar potenciālo pircēju, parasti ar to pietiek. Ja cilvēks ir mednieks, stādās priekšā, ko cer sagaidīt no suņa un kas tā ir par šķirni, tad ar to parasti pietiek. Izziņu no Zemesgrāmatas un VID gan neprasu ;)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-07-08 17:40
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
13.01.2015. 08:38
Aigar tur jau tā lieta ka informācija nemaksā. Maksā barība, vetārsts, vide un protams iegūldītais darbs. Man personīgi vispār besī ka man māca dzīvot. Tamdēļ principā esu pret sistēmu. :)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
13.01.2015. 08:42
Bruno izlasa vienu....Tu pavisam kaut ko citu

Tavas Nikas vecākiem ir viens vectēvs. Man tādā gadījumā arī nav saprotama izcelsme :http://registrs.medibusuni.lv/...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-07-08 17:40
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
13.01.2015. 08:46
Bruno domāju ka neuztvēri manu domu. Nesaku ka cilvēki kas mīl ro ar ko nodarbojas ir lohi. Domaju ka tam jabūt pašsaprotamam, ka medībās iet ar medībām paredzētu suni un māju sargā sargsuns, u.t.t. Sabiedrība ir jaizglīto. Jastāsta un jārāda. Tamdēļ ir domātas mednieku organizācijas.
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
13.01.2015. 08:56
Es par to naudiņas pelnīšanu ar papīriem - bez papīriem nekādi nevar. Cita lieta, kas tos papīrus izsniedz. Ar vāciešu piemēru gribēju parādīt, ka arī tur "papīri maksā", bet vēl vairāk maksā kluba prestižs, kurš šos papīrus izsniedz. Neviens neiedomājas, ka var iesmērēt paaugstinātu darba vai izstāžu vērtējumu.