Es jau arī drusciņ sabiezināju krāsas. Žannai aizsūtīju fočenes. Nu,protams,ka KEL. Lai ieviestu skaidrību-nostājos gan audzētāju pusē-tātad medību šķirnes suns ar papīriem, un arī mednieku pusē,jo līdz īstai dižciltībai sunim tomēr pietrūkst.Tād kā tagad,ja tā principiāli? Žanna gan saka,ka arī šķirnes sunim var būt kautkādas nobīdes,
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.01.2015. 23:51
Vetārsts iespējams arī ko samurgo, bet kompetentu slēdzienu var dot eksperts. Cik zinu, tas notiek izstādēs. Aizved suni bez ciltsrakstiem uz šķirnes salīdzināšanu. Bla, bla, bla tas neatbilst, tas neatbilst, bet ir taksis, piemēram.
Veto domāju grib uzlikt, lai izskaustu nelegālos audzētājus. Tāds mans domu gājiens. Jo legālie audzētāji zaudē naudu. Montana būtu, ja būtu tikai un vienīgi šķirnes suņi un dvorterjeru nebūtu vispār.
Kautkā pa manu īso 9 gadu mednieka pieredzi neesmu medībās redzējis, ka VMD kontrolei līdzi brauc sertificēts kinologs. Un man nav skaidra viena lieta kāpēc jātaupa nauda kur tā tiešām nav jātaupa. Ko darīsi ar suni bez papīriem ja viņš nestrādās? Likvidēsi un ņemsi nākamo? Dabā protams gadās kā brīnumi tā arī brāķi visās sugās. Tomēr pērkot suni ar papīriem pastāv mazāka iespēja iegrābties. No 100 suņiem ar papīriem 1 būs brāķis, bet no 100 suņiem bez papīriem 1 strādājoš.
Andri, pirmīt jau uzrakstīju par to lielo naudu, bet vēl jau ir vēl blakus lietas kas nāk tam visam līdzi. Piemēram šādas, ja esi gatavs to paciest divu mēnešu garumā tad uz priekšu, šie tik ir ziediņi.
Uzraksti epastu VMD kā es to dariju savā laikā un paprasi kādi papīri ir nepieciešami medību sunim vai ar potēšanas pasi pietiek. pāris gadus atpakaļ šeit biju ievietojis citātu no VMD atbildes.
Veto domāju grib uzlikt, lai izskaustu nelegālos audzētājus. Tāds mans domu gājiens. Jo legālie audzētāji zaudē naudu. Montana būtu, ja būtu tikai un vienīgi šķirnes suņi un dvorterjeru nebūtu vispār.
Kuros normatīvajos aktos tas ir atrunāts? Sporta pēc gribētu palasīt. Es biju pārliecināts, ka šķirni nosaka ciltsraksti.