Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
13.01.2015. 21:40
LV to ir tik viegli izdarīt? :)))
Gunārs
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
13.01.2015. 21:43
Tas iepriekš offtopic. Bet pamatu pamats vēl joprojām nav izskanējis.. Kāpēc aizliegt madībās piedalīties krancim, kuram ir potēšanas pase u.c. (man nav suņa, tāpēc nezinu) papīri vai čipi?
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
13.01.2015. 21:53
Māri M.,Tu par katru cenu gribi,lai es vēl pasaku,ka mana suņa pasē ir jābūt ierakstam KRIEVU EIROPAS LAIKA.Nu ir man tas ieraksts,bet ko dod šis ieraksts,ja tā nav taisnība.Atbrauc uz medībām un pārliecināsies pats! Bet Tev jau vajag,lai viss būtu perfekti-pēc likuma.Tad, ko tagad darīsim? Jo tā īsti- man nemaz nav medību šķirnes suns,bet tāds krustojums,bet ļoti labi strādā. Toties draugam bija ar visiem stiprajiem papīriem,bet nestrādāja un ko tagad????????????,ķersim likumu vai iesim sestdien,ar to pašu Beksi uz medībām? :):):)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 21:55
Guntis Ostelis raksta:
" es ar baigo biznesu ar saviem dzinājiem uztaisīju, manai sunenei piecus gadus atpakaļ arī bija pieci kucēni, iztirgoju četrus par 80.-Ls gabalā, vienu atstāju sev. Tajos astoņdesmit bija iekšā viss, gan alimentu nauda, gan ciltsrakstu nauda, gan veterinārs ar potēm, čipēšanu un utt. Uz kucēnu labi ja divdesmitnieku nopelnīju, tagad jūtos bagāts, uzbūvēju māju, nopirku mašinu un bērni mācās ārzemēs :D:D. Patiešām baiss bizness:))! "
Diemžēl tie, kas ar suņu audzēšanu nenodarbojas, to nekad nesapratīs! Viņiem liekas, ka kucēni atskrien paši un saimnieks tikai kāš naudiņu. Cik spēku, nervu, naudas un laika ir ielikts katrā kucēnā, to neviens nezin un negrib zināt! :(
Aigars Remess raksta:
"cik LKF sistēmā ir izvērtēti medību suņu darbi praktiskās medībās pagājušajā 2014.g."
Diemžēl, medību suņu izvērtēšana praktiskās medībās (ja to grib sakārtot normāli, nevis, es pie Tevis aizbraucu, kopā izdzeram polšu un sarakstam papīrus: es Tavam sunim, Tu-manam) ir ļoti sarežģīti organizējams un dārgs pasākums. Jā, būtu labi, ja to varētu veikt, bet, diemžēl, mūsu valstī situācija ir tāda, kāda tā ir un mednieku attieksme ir tāda, kāda tā ir, un ne jau tuvākajā laikā kas mainīsies.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
13.01.2015. 21:56
Nu ir man tas ieraksts,bet ko dod šis ieraksts,ja tā nav taisnība.

Kurš kinologs tādus ciltsrakstus izrakstīja???
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 22:04
Māris Markovs raksta:
"mana suņa pasē ir jābūt ierakstam KRIEVU EIROPAS LAIKA.Nu ir man tas ieraksts,bet ko dod šis ieraksts,ja tā nav taisnība. "
Var būt var intereses pēc te ielikt kādu šī suņa bildi?
Diemžēl ir tā, ka kaut kāds % kucēnu ir brāķi, neskatoties uz audzētāju pūlēm, tomēr tādi piedzimst šad-tad. Un tas nenozīmē, ka šis suns nav tīras šķirnes, viņam var būt vienkārši kaut kādi trūkumi, kas liedz viņu izmantot ciltsdarbā, bet citādi tas ir šķirnes suns (nevis krustojums) un citas šķirnes īpašības, piemēram, darba spējas, viņam var būt ļoti izteiktas.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
13.01.2015. 22:18
Par to medību šķirnes suni manu prāt ir pārāk aizrāvušies. Teikšu no savas pieredzes,arī diedesta suni var iemācīt iet pa asins pēdu un labi dzīt pat ar balsi. Man pašam agrāk bija Milzu šnaucers, kurš labi gāja pa asins pēdu un pietiekami daudzus medijumus atrada un aprēja kamēr es aizgāju līdz medijumam. Vienīgā problēma bijā, ka medijumu aiztikt varēju tikai es.Sargsuņa instinkts bija stiprāks.Arī no rīta sasveicinoties neviens nevarēja ar mani sarokoties, suns man katru pasniekto roku noķēra pirmais.Bet medībās pat briežus dzina lēnām ar balsi.Visi zināja, ja Šnaucers dzen nāk brieži vai alnis,jo cūkas viņš vispār nedzina un ar bukiem neaizrāvās. Ir redzēti medību šķirnes suņi, kuri spēj dzīt tikai desu no svietmaizes. Manu prāt svarīgākais ir lai suns mežā strādātu.
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
13.01.2015. 22:20
Lai arī brīžiem šī diskusija ir sviestaina, man kļuva skaidrs ar ko jāsāk suņu jautājums - ar ļoti rūpīgu un vienkāršu izskaidrošanu - kas ir medību suns.
Šis foruma formāts ir ļoti pateicīgs, lai izstrīdētos, bŗīžiem pazākātos, bet galā var izlobīt secinājumus, kas nebūtu iespējams citā veidā - diez vai tik daudz dažādi cilvēki savāktos padiskutēt "dzīvajā".
Slēpts
13.01.2015. 22:20
Mans viedoklis-vajag būt papīriem kārtībā.Un kamēr to paši mednieki nesapratīs,nekas jau nemainīsies.Jo kamēr būs pieprasījums pēc, kā te raksta - dvorterjeriem, tikmēr būs piedāvājums. To visu var sakārtot paši mednieki,neiegādājoties medību suņus bez papīriem.Piekrītu ka tās izstādes ir naudas slaukšana.To vajag ja grib kucēnus.
Man ir 3 suņi.Un visiem ir papīri.Jaunākajam LDZ vel nav pat 1g. bet mežā iet kā pieaudzis suns.Prieks skatīties.Ņēmu suni jo zināju suņa saimnieku.Un aizbraucu satikties ar kuces saimnieku pirms kucēna iegādes.Un tas ir tikai tapēc ka suņa saimnieks savu suni nelecina ar katru kuci ko atved,bet domā līdzi ar galvu.Jo zinu gadījumu ka suņa saimnieks atteica lecināšanu dēļ neatbilstības.
Vienkārši tagat var piereģistrēt visus strādājošos medība suņus,bet piemēram ar nākošo gadu neizsniegt papīru bezšķirnes sunim ka ir medību suns.Jo iespējams ka kamēr varēs tādus ierakstīt medību suņa statusā-tikmēr nekas te nemainīsies kaut vai dēļ tā iemesla ka - man bija bez papīriem pa lēto un strādāja,kapēc jaņem tad ar papīriem.
Bet tas ir tikai mans viedoklis.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.01.2015. 22:26
Gunār Tu esi pareizi uzstādījis jautājumu - kāpēc potēts krancis nevar piedalīties medībās ? Es arī gribētu dzirdēt kompotentu atbildi .Gaidīsim .