Jā, var ieurbt uz virpas, var arī nogriezt uz virpas kādu centimetru un uztaisīt svaigu izeju. Talsos to dara ieroču veikalā. Bildē tā stobra izeja izskatās tiešām aiz-irsta. Nav ko tur pat mērīt neko vecai plintei, jāgriež tik nost un jātaisa svaiga izeja. Gadās, ka pat meistariem nesanāk ar pirmo reizi un operācija jāatkārto līdz tiek panākts labs rezultāts.
...vēl jo vairāk.,:) . "ja plinte nav veca bet aktīva" ...,:). plinte ir reāli netīra , un ,ja netīrīsi ,tad no šaušanas tā tīrāka nekļūs. arī tā rūsa stobra izejā ir radusies no netīrīšanas ,nevis no tā ,ka plinte aktīva.,:) . saprotu,var sanākt visādi "nelaimes gadījumi" ar tīrīšanu,kaut vai vienkārši aizmirsties iztīrīt. lai sāktos rūsēšana pietiek ar vienu šāvienu ,vai pat ar mitrumu bez šāviena. ja turpināsi lietot plinti tādā pat stilā ,kā līdz šim ,tad neredzu jēgu kaut ko labot. ja tomēr ar šo nepatīkamo mācību uz savas ādas pietiek.,:), tad iesaku par 10-20mm saīsināt stobru . vēl ,protams , ir variants ņemt nerūsējošo stobru. pacietīgāks uz rūsu tas būs,bet tas melnums bez tīrīšanas tāpat nekur nepazudīs.
Hvz, bet teiksu to ko man teica viens no labakajiem sausanas meistariem ko man nacies satikt...vins teica ka ja sitads rusas, netirumu vai citads plekis ir pie patrontelpas tas esot pohu..., bet ja stobra galaa tad principa jasak uztraukties un ta nopietni, karoc vins man teica taa:''Labak taisies no tadas plintes vala."
Neesmu ierocu meistars un maz ko no ta saprotu, bet stastu to ko man teica loti gudrs cilveks.
Un kuram tad to plinti pārdosi? Šajos laikos maz duraku, kuram var ko tādu iesmērēt. Tik un tā viņa pirms pārdošanas jāsaremontē. Potapova grāmatā "Izskustva snaipera" par šito problēmu rakstīts. Kā ar to tikt galā.
Lasu lasu un tā ari nesapratu!!! Tas ierocis nevar savākt grupu vai vienkārši ir nobīde no optikas sānu reguācijas centra. Ja tikai nobīde un ar grupu viss kārtībā tad tam var būt vesels vezums citu iemeslu - šķībi iegriezta vītne kārbā,plankas, kronšteinu nobīde u.t.t. Optika tam ari domāta lai to pagrieztu kur vajag nevis uz galda atrast centrus un cerēt ka tur ari šaus.
P.s. no balistola tok samērā labi rūsē, viš labi jaucas ar ūdeni un uztaisa tādu kā emulsiju ;)
Slēpts
21.12.2014. 01:37
Tas melnums vītnes stūros ir netīrums vai kas cits?
Ja es savulaik būtu to melnumu trinis ārā - būtu ieguvis visdrīzāk 7.82 gludstobru :D
Neesmu ierocu meistars un maz ko no ta saprotu, bet stastu to ko man teica loti gudrs cilveks.
P.s. no balistola tok samērā labi rūsē, viš labi jaucas ar ūdeni un uztaisa tādu kā emulsiju ;)
Ja es savulaik būtu to melnumu trinis ārā - būtu ieguvis visdrīzāk 7.82 gludstobru :D